Источна Србија

Грађани Зајечара, подсетимо се…

Различите политичке опције, на исти начин  користе грађане. То је потврда да партократија, та опасна болест нашег система, чини све да се преко народне грбаче одржи на позицијама власти које њима и само њима  доносе различите бенефите.

Зато они прибегавају сада већ стандардним начинима, при чему  једни другима одлично чувају леђа и то је суштина њиховог опстанка. То су слике данашњице: сви су ту, нико ни милиметар ближе затвору.

Елем, у предизборном периоду,води се прљави рат између конкурената. Износе се породичне анамнезе, дијагнозе, лицитирају се десетине и стотине  хиљада еура на текућим рачунима, приказују се изводи из катастра непокретности о квадратурама. Из супростављених табора, пуца се из свих оружја!

Први нападају, други одговарају контраударима. Ко је покрао буџет, ко је више покрао, ко је ономад избачен из фирме због проневере, па је сад аванзовао у страначког вођу, или је пак зеленашио, а онда се профинио, па  сад само страним инвеститорима зареже неки добар проценат, наравно за свој џеп.

Ко је где купио диплому, ко је запослио тату, ко је службеним аутом прешао километражу за више путева око света, или потрошио горива као да има извор нафте у власништву…

Ударци су директни, маше се кривичним пријавама за милионске злоупотребе и проневере, или пак за претрпљену душевну бол.

У целој причи, учесници имају нула посто кредибилитета да говоре о бољитку који ће настати са њиховим доласком на власт, јер они су  били или јесу власт  која је град одвела у пропаст.

Након избора, одлаже се оружје, а  главна дешавања  пребацују се на поље    трговине. Такозвани политичари, почињу у зависности од позиције у којој се налазе и броја гласова које имају, да се престројавају.

Продају себe, и продају  изборну  вољу грађана-својих бирача. Тргује се до већине у скупштини. Десница се очас  претвори у левицу, заклети непријатељи постају браћа по фотељи, спаја се неспојиво а све са једним циљем-остати на власти, или бар близу ње.

Тако, грађани Зајечара који су гласали за једну од  опција, буду доведени у позицију да су својим  гласом подржали ону  другу, манипулација вољом бирача је српски евергрин. А, свакако  и зајечарски класик. У зајечарској верзији сада  јашу и Курта и Мурта а њихово  упутство за коришћење грађана чека неке наредне изборе у којој ће исти актери покушати да искористе бираче на исти начин.

Сигурни смо   да је грађанима доста оваквих манифетлука, да им је доста потцењивања бирача од стране самопрозваних кнежева ,менаџера,академика. Кренули смо у разбијање медијског мрака  у који су нас угурали. Пратимо и откривамо  њихове махинације и буразерске комбинације. Стављамо се у службу грађана  без интереса и калкулација, у времену које долази показаћемо да смо опција која може скинути и Курту и Мурту са леђа Зајечараца, а да при том на њих не натовари неки нови терет. Знамо, да једном покренута истина не може бити заустављена!

Пратите нас, ми смо тим  Доста је било Зајечар

Градски одбор “Доста је било”

Зајечар

Ознаке