Приватизација Саопштењe

Агенција за приватизацију доставила је Покрету “Доста је било – Саша Радуловић” списак инвеститора заинтересованих за приватизацију

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ је, након два месеца борбе за поштовање Устава и закона и решења повереника Родољуба Шабића, коначно добио од Агенције за приватизацију тражене податке о такозваним инвеститорима који су показали интересовање за учешће у приватизацији.

Прва и груба анализа такозваних инвеститора са званичног списка који је примљен од Агенције за приватизацију потврђује да су се сумње Покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ показале као тачне – реформе Александра Вучића пропале су пре него што су најављене.

Постаје кристално јасно да Вучић “кредибилним инвеститорима” назива углавном стотине шпекуланата и фантома за које нико никада није чуо. Међу њима има и „шампиона“ са оснивачким капиталом од свега 1.000 динара, као и атрактивних спасиоца српске привреде са „свежим капиталом“, односно фантома из офшор зона. На списку су и познатији бизнисмени који су хапшени или су под истрагом због злоупотреба у сфери привредног криминала. Концепт пљачкашке приватизације се свакако наставља.

На списку се налази тек мали број заиста кредибилних инвеститора који су доставили писмо о заинтересованости Агенцији за приватизацију. Главни разлог за то је је јасан, а то је да се не може приватизовати хаос и очекивати од кредибилних инвеститора да инвестирају у тај хаос. Мора се прво увести ред у предузећа која треба приватизовати, пописати њихова имовина, пописати обавезе, решити питање потраживања радника, њиховог стажа и здравствених књижица. Озбиљан инвеститор води рачуна о својој репутацији и не жели да учествује у нетранспарентном поступку, погодбама и кабинетским диловима. Озбиљан инвеститор не жели да инвестира у државу која није у стању да му обезбеди правну сигурност, судску заштиту и нецензурисане медије. Озбиљан инвеститор препознаје импровизацију и лаж.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ објављивањем списка заинтересованих инвеститора жели да подстакне јавну политичку и друштвену дебату о начину на који Вучићева Влада улази у процес приватизације. Премијер мора да објасни због чега је одустао од стварних реформи из јануара месеца које је предлагао Саша Радуловић и да преузме пуну одговорност за потпуни фијаско својих „реформских“ закона и наставка пљачкашке приватизације. Премијер је дужан да објасни и критеријуме по којима “Арапски инвеститори” тајним дилом и непосредном погодбом на поклон добијају земљиште у Бачкој за које истовремено постоји интересовање више десетина инвеститора.

Прилози:

Доста је било

Доста је било

10
Оставите коментар

avatar
2500
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Доста је билоNedim Sejdinović » Blog Archive » NEDIM SEJDINOVIĆ: Mediji u rukama stranaka i stranačkih tajkuna?AleksandarXYZMivo Recent comment authors
најновији најстарији
miroslav
Гост
miroslav

Hvala vam na informisanju i pracenju svih desavanja,pozdrav

Srđan
Гост
Srđan

Tužno je to,što ono na šta vi ukazujete i način na koji se borite protiv lošeg sistema prepoznaje mali broj ljudi-birača.Sve i da na sledećim izborima dobijete tri puta veću podršku,malo je toga što se može učiniti.Dolazite u situaciju da,ukoliko želite učestvovanje u vlasti,morate pristati na koalicije.A sa kime,i kako…?Na žalost,teško će deca moje dece doživeti bolji život u ovoj zemlji…

cele savic
Гост
cele savic

Овог тренутка има више људи на Фејсбуку него што је било људи на свету пре 200 година.
Сви ми који смо овде, веровали то или не, имамо огромну моћ.
Док ће неки ту моћ користити да се у тренутку повежу са драгим особама на другом крају света
и међусобно размењују детаље из својих живота,други ће се повезивати са људима који деле исте или сличне идеале, који желе другачији свет и да тај свет и промене.
Повезивање, наравно, није довољно.
Потребна је акција.
Рецимо НЕ лоповима на предстојећим изборима.Не СНС,не СПС,не ДС,не РС ,Не ДСС…….Не свима коју су до сада били!!!
Има поштених,паметних и стручних људи у Србији,који се нису укаљали у горе поменутим партијама.
Нова влада да се ОБАВЕЖЕ да ће ОДМАХ донети :
– Закон о пореклу капитала свих политичара, тајкуна, јавних личности и њихових повезаних лица у периоду 1990 – 2014?
– Закон о конфискацији имовине која је стечена у периоду 1990 – 2014 на политичким привилегијама и монополу на тржишту
-Конфискована имовина у земљи и иностранству да се пренесе у Пензиони фонд, Социјални фонд и Фонд за развој пољопривреде.

Mivo
Гост
Mivo

Potpisujem podršku gornjem predlogu. Svaka vlada koja bi nastavila tamo gde je prethodna stala radila bi protiv interesa naroda i države. I zato birajmo narodnu vladu u korist naroda i države a protiv narodnih krvopija.

nada bunjak
Гост
nada bunjak

Gospodine Radulovicu, mozda bih se i slozila sa Vama da ste reagovali sto se tice popisa drzavne imovine onda kada ste bili ministar i kada ste od velikog broja nas gradjana dobili pisma upozorenja sto se tice popisa drzavne imovine. Dalje, prvo i osnovno je da se privedu pravdi svi tajkuni koji su stvoreni za vreme Milosevica i Demokratske stranke. Da im se oduzme imovina i proda kako bi se smanjio dug drzave Srbije. I dalje su oko Gospodina Vucica kadar Demokratske stranke koji zare i pale. Da li treba da navedem imena, bice i vreme za njih kao i za tajkune. Spisak je povelik. Zadnje sto se cini da prodje katastrofalna Zakon o planiranju i gradnji gde se je umesto konverzije ubacilo da onaj ko je korisnik zemljista dobice svojinu. Eto Gospodine Radulovicu to Vam je poduzi spisak tajkuna poput Miskovica, Beka, Kostica, Vlahovica, Zike Mustikle i mnogih drugih koji su korisnici zemljista sada ce dobiti svojinu koju ce za milijarde evra da preprodaju. Ima jos mnogo toga. Najzalosnija cinjenica je da ovde tajkuni i kriminalci imaju drzavu, dok njih ne privedemo pravdi moze da dodje ko hoce na vlast uspeti nece. U Skupstinu Srbije dolaze poslanici koji su partiski poslusnici i zaradi svojih interesa dizu i izglasavaju zakone koji su kriminalni, pravno neutemeljeni. Zakljucak prvo obracun sa kriminalcima domacim i partiskim pljackasima pa onda dalje. S postovanjem Nada Bunjak.

Доста је било
Aдмин
Доста је било

Saša je radio duže od 5 godina radi za policiju i tužilaštvo kao finansijski ekspert i pomagao Verici Barać.

Драгана
Гост
Драгана

Strasno…kakav spisak investitora…nijedno pouzdano ime…sve sama fizicka lica..nemam reci…izgleda da cu ipak morati decu da pripremam za zivot u inostranstvu 🙁

XYZ
Гост
XYZ

Interesantno je kako Zlatara Majdanpek kupuje samu sebe. Ovde se radi o teskoj prevari izmedju direktora i jednog njegovog prijatelja turskog porekla. Ali agencija ovo ne vidi.

Aleksandar
Гост
Aleksandar

„Има поштених,паметних и стручних људи у Србији,који се нису укаљали у горе поменутим партијама.“
Да, има, али су се склонили од овог зла и заразе. Проћи ће много времена да неписмени и полуписмени народ схвати да му поред 2 векне хлеба „Сава“, дневно, требају чисте гаће и купање макар једном недељно. Ми смо спортска нација, 90% грађана носи тренерке, Nike патике и „чује“ се на зној… „Доста је било“… сви на купање (мозга) и мотке, оне, у руке, иначе…

trackback
Nedim Sejdinović » Blog Archive » NEDIM SEJDINOVIĆ: Mediji u rukama stranaka i stranačkih tajkuna?

[…] značaja, Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ uspeo je da dođe do ovih podataka i objavio ih je na svojoj stranici. Treba, međutim, reći da pisma o zainteresovanosti nisu obavezujuća ni u kom pogledu. Oni koji […]