Саопштењe Спољна политика

Враћање страха – убиство руског опозиционог политичара Бориса Немцова

Два дана пред најављени митинг-марш “Пролеће” убијен је Борис Немцов, један од лидера руске опозиције. Погођен је у леђа с четири метка док се шетао по Великом москворецком мосту у близини Кремља, без обезбеђења, у друштву познанице.

Boris Nemcov

Немцов је био један од ретких поштених политичара на руској политичкој сцени. Борио се за оно у шта верује, био је независан и искрен, увек с осмехом на лицу и вером у промене. Као велики патриота борио се против сваке злоупотребе власти и био њен оштар критичар, залагао се за увођење реда и аутор је неколико радова о корупцији и злоупотреби власти.

У интервјуу од 10. фебруара, који је дао сајту собеседник.ру, изјавио је да се плаши да ће га власт убити, што због својих отворених ставова и оштре критике, што због тактике застрашивања остатка опозиције и народа.

Већ постоји много верзија разлога због којих је убијен, али без обзира на то која је верзија истинита једно је чињеница – Русија је изгубила великог човека, великог политичара и великог борца за истину, увођење реда и свој народ.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ изјављује саучешће његовој породици и пријатељима.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ako ova partija skrene ka spoljnoj politici, i pocnete da velicate sve lopove iz vremena jeljcinove vlasti gubite moj glas i glas ljudi koje ja znam. Drzite se onoga sto znate , a to je da cistite lopovlukvi nepotizam u nasoj zemlji, i gledajte nasa posla malo vise. Sve i da ste u pravu u vezi njega a niste, necu da se moja zemlja nesa u rad velikih sila, jer nista ne mozemo da uradimo a samo mozemo nagrabusiti

  • DJB, molim Vas Ne idite sa ovakvim ishitrenim oglasavanjem, to su greske u koracima, tako gubite u startu deo politickog glasackog tela bez potrebe. Mora se mudro i bez stvaranja neprijatelja, bar u ovoj fazi.

  • Наравно да ми је жао човека и да ни један мотив не оправдава убиство.
    Међутим, Борис Немцов је био “дон жуан” и на такав начин “лако рањива мета” за било кога, коме није био по вољи.
    Шта мени смета у овом тексту? Сам наслов “враћање страха” и наглашеност да се то десило само два дана пре митинга и на такав начин “циљати” на могућег наручиоца, имајући у виду где је био опозиционар (они који живе у Русији или су живели, разумеће ме правилно).
    Сматрам да оваква вест не треба да има место на страницама покрета.
    Бавимо се Србијом или не?

  • Наравно да ми је жао човека и да ни један мотив не оправдава убиство.
    Међутим, Борис Немцов је био „дон жуан“ и на такав начин „лако рањива мета“ за било кога, коме није био по вољи.
    Шта мени смета у овом тексту? Сам наслов „враћање страха“ и наглашеност да се то десило само два дана пре митинга и на такав начин „циљати“ на могућег наручиоца, имајући у виду где је био опозиционар (они који живе у Русији или су живели, разумеће ме правилно).
    Сматрам да оваква вест не треба да има место на страницама покрета.
    Бавимо се Србијом или не?