Војводина Интервју Коментар

Пореска управа: Што важи за "Кинкиндске" не важи за "Пинк"

Пореска управа у Кикинди принудно наплаћује АКОНТАЦИЈУ пореза на добит Кикиндским новинама. Значи не порез који су дужни, већ аконтацију за порез који ће бити дужни да плате.

“Читајући “Извештај о власничкој структури и контроли медија”, Савета за борбу против корупције, прокључао сам од беса и заплакао од муке. Пореска управа “Кикиндским” наплаћује АКОНТАЦИЈУ, па ме је сазнање како су одабраним медијима, пре свега Пинку, порески дугови пролонгирани и опраштани – дотукло.”

    каже Жељко Бодрожић, оснивач и уредник Кикиндских.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” сматра да је горе селективно примењивати закон, него не примењивати га уопште. Људи доживљавају правду релативно не апсолутно. Много је важније да правило важи за све, него какво је правило. Има наравно изузетака.
Сматрамо да сви треба да плаћају порез, али не овако. У уређеним земљама, аконтацију одређујете сами. Ако на крају године испадне да сте плаћали мању аконтацију него што сте требали, пореска управа вам разреже и пореску затезну камату која је велика.

О случају “Кикиндске”, више можете прочитати на слдедећем линку: http://www.autonomija.info/zeljko-bodrozic-kako-su-poreznici-udavili-kikindske.html

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар