Саопштењe

Вучићеве мере штедње: милиони за страначке активисте

Запошљавање нестручног и неспособног страначког кадра, које грађане Србије кошта више од милијарду евра годишње, и одржавање бахатих и доказано неспособних активиста СНС на најплаћенијим функцијама у држави, не може да покрије ниједна уштеда коју је Александар Вучић усмерио ка онима који нису у његовој странци, који се супротстављају његовој политици, ка пензионерима, па ни отпуштања лекара и просветара које најављује као будућу меру.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” упозорава да привредни опоравак земље не може почети док не престане страначко запошљавање и док се нестручни и корумпирани кадрови, одговорни за пљачкашке приватизације, урушавање државних институција, медијски мрак и прогон неистомишљеника не склоне са управљачких позиција и из надзорних одбора предузећа.

Премијер Вучић окружио се управо таквим кадровима и омогућио им да добијају и по неколико плата у надзорним и управним одборима предузећа и институција. Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” овом приликом износи само неке од примера који се крију од јавности:

Ненад Мијаиловић, државни секретар у Министарству финансија, дугогодишњи кадар Млађана Динкића, био је председник Управног одбора Агенције за приватизацију, а у јуну 2013. године ушао је у управљачке структуре НИС-а и као члан Борда директора примао је плату од 943.989 динара. Од августа прошле године је председник Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара НИС а.д, са платом од 402.073 динара. У министарству финансија прима 84.590 динара.

Специјални саветник премијера Вучића Немања Стевановић члан је Надзорног одбора “Политике АД”, председник Надзорног одбора једног од највећих српских губиташа “РТБ Бор” и председник Надзорног одбора “ФАП Прибој”. У последње време посебно је ангажован на одбрани промашених инвестиција у топионицу Бор и пословних потеза генералног директора РТБ Бор Благоја Спасковског, који су ово предузеће коштали више од милијарду евра губитака. Његова имовинска карта није доступна на сајту Агенције за борбу против корупције.

Миленко Џелетовић, шеф Економског савета СНС и још један СНС доктор са Економског факултета у Приштини, са доласком ове странке на власт ушао је у управљачке структуре “Телекома”. Од децембра 2012. године Џелетовић је члан Извршног одбора Телекома са платом од 334.307,97 динара.

Никола Петровић, кум Александра Вучића, постављен је у јулу 2012. године за вд генералног директора Јавног предузећа “Електромрежа Србије” иако пре тога није имао потребно искуство. Петровић, који важи за једног од најмоћнијих људи из сенке, био је један од власника дневног листа “Правда”, имао помало искуства у брокерским компанијама и сувласништво у приватном предузећу „Eko Group Energy“, које се бавило изградњом малих хидроцентрала, управо послом у коме директор “Електромреже” има важну улогу. Петровић у овом јавном предузећу прима 203.517 динара плату, а у Скупштини Београда још 17.000 динара као одборник.

Даријо Мачкић, члан је Извршног одбора СНС и у тој странци задужен за информатичку структуру, запослен је као службеник за ИТ систем Председништва Србије, са платом од 116.432 динара. Додатна примања од 43.843 динара остварује на функцији члана Управног одбора Националне службе за запошљавање, која је у последње време дошла у фокус јавности због штимовања броја незапослених.

Гомилање функција је, иначе, још једно од прекршених обећања Александра Вучића који је пре годину дана обећао да ће избацивати из странке оне са дуплим функцијама.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” упозорава да је постављање послушних и нестручних кадрова у управљачке структуре предузећа метод њиховог подмићивања и основ корупције која је најчвршћа управо у највишим врховима власти у Србији.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • SASA molim te odgovori mi dokle je stigao slucaj za Medifarm.Ti se verovatno secas mene kad sam ti predao dokumentaciju akcionara Medifarma.Molim te odgovori mi ili mi zakazi da dodjem kod tebe.Veliki pozdrav za tebe.DOSTA JE BILO!

  • Malo pre čuh premijera, kako se zahvaljuje penzionerima, koji nisu bili sebični i radovali su se smanjenju penzija. Da li je bilo takvih?! Sumnjam. Ali ličnosti navedene u tekstu su ne samo sebične, nego i alave. Čudno je da premijer nije sa time upoznat. Verovatno ih ima još. Toliko o štednji sredstava iz državnog budžeta.

  • Iako već duže vreme u potpunosti podržavam aktivnosti Saše Radulovića, skrenuo bih pažnju da je botovski neukusno na sopstvenom sajtu pisati “Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović upozorava…”, ili “Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović ovom prilikom iznosi…”. Pričanje u trećem licu o sebi se među inteligentnim svetom – a računam da takav podržava Radulovića – smatra u najmanju ruku nezgrapnim i ružnim, čak i ako ne potenciramo da zvuči malo šizofreno. Ukoliko je to nevešti pokušaj da strana zvuči ozbiljnije, verujte – činjenice koje iznosite i argumenti kojima ih podupirete savršeno su ozbiljni i ne morate papagajski da ponavljate svoje ime da ljudi ne bi pomislili da to radite zbog egomanije. Zaista imam najbolje želje i velika očekivanja od ovog pokreta i jako mi smeta kad vidim propuste bilo koje vrste. A ovaj bode oči. Srdačan pozdrav.

    • Tako pišemo jer su ovo integralna saopštenja koja u ovom formatu šaljemo medijima i koja mediji preuzimaju sa našeg sajta. Zato pisanje u trećem licu, takav je protokol u medijskoj komunikaciji.

    • ШТА ЈЕ 2.000.000 ГЛАСАЧА ТРАЖИЛО ТО ЈЕ И ДОБИЛО!
      ЗА УТЕХУ, САД БАР ЗНАМО КОЛИКО ИМА НЕПИСМЕНИХ, НЕОБРАЗОВАНИХ, НЕШКОЛОВАНИХ,
      ЛАКОВЕРНИХ, НАИВНИХ И СЛИЧНО. ТАЧНО ДВА МИЛИОНА!
      КАКО НАРОД НЕ СХВАТА ДА ЈЕ ИСТА ОВА ВЛАСТ РУШЕНА 5. ОКТОБРА 2.000. ГОДИНЕ.