Istočna Srbija Rudarstvo Saopštenje

Korupcija a la Spaskovski – kilogram kafe rešava sve

Generalni direktor kompanije RTB Bor Blagoje Spaskovski javno blamira državnu administraciju i upravu izjavama da ličnim poznanstvima i poklonima u vidu “nekog kilograma” kafe rešava upravne, sudske postupke.

Bor_tribina

Pokušavajući da se lažno predstavi kao spasilac radnika, kojima godinama nije uplaćivao zakonom predviđene poreze i doprinose, Spaskovski je na javnom skupu u Domu kulture Bor rekao da je: “zahvaljujući njegovim svesrdnim zalaganjima preko Ministarstva rada i socijalne politike i nekim važnim ljudima, a svi znamo kako je nekad potrebno u našoj zemlji imati malo poznanstava i odneti neki kilogram kafe“ rešen problem isplata punih penzija invalidima rada u Boru.

Više od 200 invalida rada duže od pet godina primaju znatno umanjene penzije na osnovu privremenih rešenja upravo zbog odbijanja menadžmenta RTB Bor da redovno uplaćuje pune doprinose i nadoknade Fondu PIO. Samo zahvaljujući tužbama i upornosti aktivista pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”, na adresu RTB Bor stigle su odluke po kojima je kompanija dužna da isplati dugovanja. Borski invalidi rada sada su na pragu da ostvare svoja prava.

Spaskovski je ponovo pribegao i svom omiljenom stilu zastrašivanja onih koji imaju smelosti da mu se suprotstave. Nakon što ga je Snežana Tasov, zastupnica oštećenih invalida rada, javno upozorila na nemoralno ponašanje povodom pominjanja “kilograma kafe”, Spaskovski je pozvao policiju koja je bez ikakvih razloga legitimisala Snežanu Tasov.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” oštro protestuje zbog pokušaja zastrašivanja i zloupotrebe policije i upozorava da je u pitanju krivično delo na koje će reagovati sudskim putem.

Oznake