Privatizacija Saopštenje Socijalna zaštita

Vlada brutalno ucenjuje radnike

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” otkriva Zaključak Vlade Srbije kojim se radnici ucenjuju da odustanu od tužbi zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i neiplaćene zarade.

radnici_ucena

Vlada Srbije donela je na sednici 18. juna nezakonit, nemoralan i diskriminatorski zaključak da će neisplaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje uplatiti samo radnicima koji povuku tužbe za naplatu doprinosa i neisplaćenih zarada ili im Vlada neće omogućiti da ostvare pravo na penziju koju su zaslužili. U penziju će moći samo ponizni, poslušni, koji pristaju na minimalne penzije, bez obzira koliko su zaradili (tačka 4 Zaključka).

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” oštro se suprotstavlja ovakvom ucenjivačkom odnosu prema radnicima. Tražimo da Vlada hitno povuče ovakvu odluku i prema svim radnicima postupi u skladu sa zakonom.

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je kao ministar privrede pokrenuo proces da se svim radnicima preduzeća u restrukturiranju isplate sve zaostale zarade i doprinosi na nivou minimalca, a sve preko toga konvertuje u vlasništvo nad imovinom preduzeća. Nije posao radnika da naplaćuje doprinose. To je posao država i država treba da čeka da naplati te doprinose u stečaju i privatizaciji, ne zaposleni. Ali je Aleksandar Vučić to tada sprečio, a njegova Vlada sada brutalno ucenjuje radnike da odustanu od stečenih prava. Da je dosledno sproveden plan Saše Radulovića svim radnicima bi bio povezan staž, isplaćena zaostala dugovanja i bio bi izbegnut sadašnji stečajni haos u koji su gurnuta sva preduzeća.
U prilogu Zaključak Vlade RS 05 od 18.06.2015.g.

Prilog:

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

2 Komentara na "Vlada brutalno ucenjuje radnike"

avatar
2500
Sortirajte po:   najnoviji | najstariji
stanko
Gost
stanko

Molim Vas dosta je zaista bilo .Moramo nesto pokrenuti da spasimo Srbiju.

Darko Vukovic
Gost
Darko Vukovic

Po istom principu su nekoliko godina unazad u Generalexportu / International CG-u radnike ucenili povlacenjem tuzbi za neisplacene zarade ako zele da dobiju ponudjene otpremnine… Gosp. Sasi i svima u Pokretu zahvalan na istrajnosti i nepokolebljivosti.