Privatizacija Saopštenje Socijalna zaštita

Vlada brutalno ucenjuje radnike

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” otkriva Zaključak Vlade Srbije kojim se radnici ucenjuju da odustanu od tužbi zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i neiplaćene zarade.

radnici_ucena

Vlada Srbije donela je na sednici 18. juna nezakonit, nemoralan i diskriminatorski zaključak da će neisplaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje uplatiti samo radnicima koji povuku tužbe za naplatu doprinosa i neisplaćenih zarada ili im Vlada neće omogućiti da ostvare pravo na penziju koju su zaslužili. U penziju će moći samo ponizni, poslušni, koji pristaju na minimalne penzije, bez obzira koliko su zaradili (tačka 4 Zaključka).

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” oštro se suprotstavlja ovakvom ucenjivačkom odnosu prema radnicima. Tražimo da Vlada hitno povuče ovakvu odluku i prema svim radnicima postupi u skladu sa zakonom.

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je kao ministar privrede pokrenuo proces da se svim radnicima preduzeća u restrukturiranju isplate sve zaostale zarade i doprinosi na nivou minimalca, a sve preko toga konvertuje u vlasništvo nad imovinom preduzeća. Nije posao radnika da naplaćuje doprinose. To je posao država i država treba da čeka da naplati te doprinose u stečaju i privatizaciji, ne zaposleni. Ali je Aleksandar Vučić to tada sprečio, a njegova Vlada sada brutalno ucenjuje radnike da odustanu od stečenih prava. Da je dosledno sproveden plan Saše Radulovića svim radnicima bi bio povezan staž, isplaćena zaostala dugovanja i bio bi izbegnut sadašnji stečajni haos u koji su gurnuta sva preduzeća.
U prilogu Zaključak Vlade RS 05 od 18.06.2015.g.

Prilog:

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Darko Vukovicstanko Recent comment authors
najnoviji najstariji
stanko
Gost
stanko

Molim Vas dosta je zaista bilo .Moramo nesto pokrenuti da spasimo Srbiju.

Darko Vukovic
Gost
Darko Vukovic

Po istom principu su nekoliko godina unazad u Generalexportu / International CG-u radnike ucenili povlacenjem tuzbi za neisplacene zarade ako zele da dobiju ponudjene otpremnine… Gosp. Sasi i svima u Pokretu zahvalan na istrajnosti i nepokolebljivosti.