Људска права Саопштењe

Активисти ДЈБ нападнути док су делили страначки материјал

Преносимо вам писмо наших чланова који су нападнути од стране СНС активиста док су делили страначки материјал. Покрет Доста Је Било оштро осуђује свако насиље и застрашивање јер нас то удаљава од уређеног и демократског друштва.

 

Masked-man-with-baseball-batFoto: Shutterstock.com

 

СНС “батинаши” на задатку

Данас су чланови Покрета “Доста је било – Саша Радуловић” учествовали у акцији поделе Билтена Покрета грађанима општине Тител, у месту Шајкаш. Сви ми који смо дошли из Новог Сада и Србобрана, својски смо се потрудили, и по лепом и пријатном времену прошли смо целим селом. Председник Општинског тима нам је нацртао путање и улице за које смо били задужени и “посао” је био успешно обављен. Грађани су прихватали од нас матријал, са многима смо и разговарали, упознавали их са нашим програмом и није било никавих проблема.

Све би се и завршило како је и нормално у демократским и цивилизованим друштвима, да се ненадано нису појавили “активисти” СНС. Изразито “набилдовани” момци и још израженије простачки и вулгарно неваспитани, вербално су насрнули на једну нашу издвојену колегиницу. Уз псовке, вређања и претње физичким нападом, спречијли су је у дељењу материјала. Такође, мене лично, уз шкрипу кочница црног “Пасата”, умало нису ударили док сам прелазио улицу. За својих 57 год. живота, толики излив нетрпељивости, сировог беса и простаклука нисам никада доживео, а од тако младих људи! Толико су ме извређали, да сам се само крајњим напором суздржао да не реагујем и да не дође до озбиљнијег инцидента, а што им је очиглено био и крајњи циљ и партијски задатак.

Преплашена колегиница, која је у међувремену пристигла, приближила се возилу да би забележила регистарску ознаку. Приметивши то, “јуришници” СНС-а су разјарени излетели из кола и само неколицина грађана, која се у међувремену скупила, је спречила да не дође до најгорег.

У каквој ми то држави данас, поново, живимо?

Сви ми, који смо и 09. марта и 05. октобра били испред “кордона” и који нисмо жалили себе за боље сутра, мислили смо да су се демократија и сва људска и политичка права дефинитивно “настанила” у нашем друштву. Били смо убеђени да се власти могу мењати, али да у слободу говора и политичког деловања, више нико никада неће ударити нити погазити.

Ова “повампирена” СНС-СПС Влада и њихова партократија, на најбруталнији и најогољенији начин показује своје “право лице” и своје праве намере.
Власт очигледно неће препустити ни по цену грађанског насиља, а уз прећутну толеранцију свих оних који морају да се томе најоштрије супротставе.

Позивамо све припаднике полиције, тужилаштва и правосуђа, да савесно, поштено и професионално врше своју дужност, и да енергично спречавају и сузбију овакве појаве.

Нашем напаћеном, деморалисаном и економски исцрпљеном народу не сме да се понови још један 05. октобар, и да се, не дај Боже, поново пролије и једна кап недужне крви.

Спречимо најгоре, док још има времена.!!

У Србобрану
30.10.2015.

мр.Арсен Курјачки
координатор Покрета за ЈБО
забринути Отац троје одрасле деце и деда једне девојчице од 2 год.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da li imate video zapis incidenta? Ukoliko radite kampanje po manjim mestima trebalo bi sve snimati(cudno mi je da do sada to niste radili). Bez video dokaza, ceo incident ostaje na frazi “rekla-kazala”.

  • Kada se ovakve scene dešavaju sad. Šta će se tek dešavati u predizbornoj kampanji i na dan izbora. Možemo samo da zamislimo. Moje je mišljenje da opozicija /ako je opozicija/ zauzme jedinstven stav ; nema izbora u ovakvom medijskom mraku. Nema izbora bez slobode medija. U protivnom biće mo saučesnici u učvršćivanju vlasti SNS-a na još četiri godine. Ovo treba da bude zadatak broj jedan. Mora se svakodnevno apelovati na međunarodnu javnost da se pitanje midijskih sloboda u Srbiji već jednom stavi na dnevni red. Mora se svakodnevno pisati stranim ambasadama, ako se već do njih ne može doći, i upozoravti ih na svu bahatost ove vlasti i svim neregularnim izborima na lokalnom nivou poslednje četiri godine. Na svakom glasanju batinaši SNS-a su imali glavnu reč. Ako se mediji ne oslobode za opoziciju je najbolje da izbore bojkotuje. Više će se postići nego da se na izborima osvoji petnaestak posto mesta u Skupštini.

  • Kao neko zaduzen za bezbednosti ,,svih gradjana,, tvrdim vam da nam je izricito naredjeno da svim snagama cuvao samo one koji su na vlasti, a da sve ostale koji ne misle onako kako misli ,, druzina na vlasti,, ,registrujemo kao ekstremiste i neprijatelje ove drzave…..

  • Olos.
    Imate njihove tablice, prijavite ih, a u medjuvremenu saznajte ko je vlasnik pasata, pa na sav glas. A sledeci put idite po dvoje, jos bolje troje, pa kad probaju nesto, a vi vadite telefone i snimajte.

    • Svi ste vi formalno u pravu, potrebni su video zapisi da bi bilo sve i “dokazivo”. Samo, pokušajte da se stavite u poziciju nas, posebno naših koleginica, koji smo sami na ulici među njima, na njihovom “bunjištu”, a oni svi krupni i istetovirani, poplupijani i zakrvavljenih očiju puni nekog besa i mržnje. A policije, niti bilo kog drugog službenog organa, ni na vidiku ( u neko selo dok na poziv dođe policija, iz opštinskog centra, prođe “voz”). U takvoj situaciji se mora izbeći svaki i najmanji gest ili reč, koji će im biti samo povod da nasrnu na vas i fizički, a da se to kasnije u zvaničnim medijima predstavi kao “međusobno koškanje raznih stranačkih aktivista na terenu”, i gde će zvaničnioci Vlasti to javno “osuditi” kao neprihvatljivo u našem demokratskom društvu.! A svoje “jurišnike”, zbog uspešno obavljenog “partijskog zadatka” nagraditi sa još nekom debelom sinekurom u JP. Setite se samo, kako su zvaničnim novinarima oduzeli kamere i dr. kada su snimali Sinišu Malog, i to sve u organizaciji načelnika komunalne policije BG. Pa šta mislite šta bi se desilo kada bi neke naše koleginice, ili bilo ko od nas, usred te “rasprave” izvadili tlf. da snimamo šta se dešava.? Jedino što može da ih demorališe i pokoleba je naša masovnost i odlučnost. Da nas ima više na terenu, da nas ide po 3-5 u grupi, da obavezno bude i neko iz toga mesta gde se predstavljamo građanima,pa još i da imamo više automobila iz kojih bi se moglo i snimati, drugačije bi to sve izgledalo.
      Ako verujete u ispravnost ovoga što radimo, podržite nas i pridružite nam se.!! Na taj način, masovnošću, pokažimo siledžijama da nas ne mogu zaplašiti, jer se borimo za bolje sutra, za uređenu državu, za društvo pristojnih ljudi.!

  • Čitam i ne verujem! Da li je se ovde radi o onome što je bio u DSS, pa u RV, pa u SDS? Ili postoji još jedan? Saša, dobro razmisli s kim imaš posla. Jer, ne zaboravi, ljudi koji tebe podržavaju dobro koriste Google, a i imaju malo duže pamćenje …