Energetika Saopštenje

Srbijagas ostvario gubitak od 382 miliona € u 2014.godini

Na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja objavljenih na sajtu APR-a, Srbijagas je u 2014.godini ostvario neto gubitak od 382 miliona evra. Glavni razlog ovolikog gubitka su nenaplaćen gas i nenaplaćena potraživanja koja iznose gotovo 300 miliona evra. Privreda i građani Srbije plaćaju gotovo najskuplji gas u Evropi, a Srbijagas zida ogromne gubitke.

gas

Kada se pogleda konsolidovani rezultat, gubitak Srbijagasa je još gori i iznosi 393 miliona evra. Konsolidovani rezultat sadrži zajednički finansijski rezultat Srbijagasa i svih njegovih 6 zavisnih preduzeća, među kojima su i Agroživ iz Žitišta, Azotara Pančevo i MSK iz Kikinde.

Pre dva dana smo objavili da je EPS sa svih svojih 14 zavisnih preduzeća u 2014.godini napravio konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra i da je glavni razlog za ovoliki gubitak nenaplaćena struja od 300 miliona evra. Sa druge strane, premijer je u avgustu povećao cenu struje za 12% i time od privrede i građana uzeo dodatnih 180 miliona evra. Ceh neplaćanja i struje i gasa ponovo plaćaju građani i privreda.

Prošle sedmice smo objavili da je Er Srbija u 2014.godini ostvarila istorijski gubitak od 68 miliona evra (poslovni gubitak od 75 miliona evra), koji su Vlada Srbije, Vučićev ekspert Siniša Mali i “arapski” menadžment Er Srbije pokušali da pretvore u dobit od 2,7 miliona evra tako što su subvenciju države, odnosno poklon građana i privrede Er Srbiji, hteli da prikažu kao poslovni rezultat Vučićeve Vlade.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da rasrkinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Samo Srbijagas, EPS i Er Srbija su u 2014. godini zajedno napravili gubitak od 382+114+68 = 564 miliona evra, a država ih je častila subvencijom od 96 miliona evra. Nesposoban premijer, njegov nesposoban kabinet i Vlada, razni savetnici i nesposobni direktori ovih preduzeća, Dušan Bajatović, Aleksandar Obradović i Dane Kordić, uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.

Premijer Vučić je oteo od penzionera 210 miliona evra i to nazvao reformom. Sa druge strane na ova tri preduzeća je slupao 564 miliona evra. Premijer je na vlasti već gotovo 3 ipo godine. Zašto nije uveo red? Zašto je zaustavio Sašu Radulovića koji je počeo da uvodi red? Ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti premijer je svalio na penzionere.

Prilozi:
[PDF] Srbijagas – bilans stanja 2014.
[PDF] Srbijagas – bilans uspeha 2014.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=“JP, 2014, FI“ wrapper=“div“ include_date=“true“]
Oznake
Dosta je bilo

Dosta je bilo

5
Ostavite komentar

avatar
2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Banemr Aleksandar Glumacplatisa komunalijaŽarko ProdanovićRadulović: Srbijagas ostvario gubitak od 393 miliona evra - Ekonomske VESTI - Srbija i svet Recent comment authors
najnoviji najstariji
trackback
Radulović: Srbijagas ostvario gubitak od 393 miliona evra - Ekonomske VESTI - Srbija i svet

[…] Saopštenje prenosimo u celosti: […]

Žarko Prodanović
Gost
Žarko Prodanović

Mašala.
Ko će ove nesposobnjakoviće da otera.
Nisu oni toliko jaki koliko je opozicija slaba, a narod sludjen.

platisa komunalija
Gost
platisa komunalija

Sns kadrovska muckalica, dalje prve rezultate od 2012 godine, treba procesljati javne nabavke i muljanja sa nepotrebnom opremom, namestajima, informacionim sistemima i prodajom magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sns mega dens direktorcici usemili, apsurd svega neznanja je da mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica i to kompanija apartman, gazda i kum.

mr Aleksandar Glumac
Gost
mr Aleksandar Glumac

Otkad je ovo vest!? Vest bi bila da je Srbijagas poslovao pozitivno.

Bane
Gost
Bane

Na žalost, malo od ovoga je tačno. Baš me briga ko je koja partija i koji su ciljevi, mene zanimaju samo brojevi, egzaktni podaci, samo ono što je tačno.

A tačno je to, lako je proverljivo SVAKOM ko zna da koristi Internet, da Srbija ima najjeftiniji gas u Evropi. Jedino Rumunija ima jeftiniji, ali Rumunija ima izvore gasa od kojih 100% podmiruje svoje potrebe.

Drugo, gubitkom se ne može zvati nenaplaćeno potraživanje. To je zamena teza. To što država NEĆE da plati potrošen gas za škole, bolnice, policiju, vojsku, firme u restrukturiranju… (malo je tri tačke), to nije gubitak Srbijagasa. To je pljačka države svog javnog preduzeća.

Ova vaša objava je dovoljna da odustanem od glasanja za vas, do sada ste mi bili prvi na listi. Prijatno.