Полиција Правосуђе Саопштењe

Хапшења и 10 питања за премијера

Акција колективног хапшења 80 људи, међу којима упадљиво нема никога из СНС, за дела који немају никакве међусобне везе, више личи на медијску хајку, застрашивање, скупљање поена пред изборе и кризно одвлачење пажње са распада у СНС, него на акцију правне државе.

 

D1B48EF4-5080-4DA4-B3E8-A14888C2A084_w974_n_s

 

Премијер и његов министар полиције треба да одговоре на следећа питања:

  1. Зашто су сви ови људи ухапшени у исто време, кад кривична дела која им се стављају на терет немају никакве везе једно са другим?
  1. Да ли Вучић заиста мисли да овим хапшењима може да замаскира ослабађање Станка Суботића сваке одговорности за шверц цигарета током деведесетих?
  1. Да ли је Вучићев принцип да су они који су финансијски помагали или помажу СНС заштићени од закона?
  1. Да ли Вучић очекује да овим хапшењима може да забашури ослобађање Михаља Кертеса, само два дана након што се учланио у СНС?
  1. Да ли медијским хапшењима може да се фингира борба против корупције иако нису решене 24 спорне приватизације: Ц маркет, Лука Београд?
  1. Да ли Вучић укида Агенцију за приватизацију да би се уништила документација о пљачкашкој приватизацији?
  1. Да ли медијским циркусом са хапшењима мисли да се неће видети свађе и цепање СНС или само шаље поруку својим корумпираним члановима шта би могло да их снађе ако му окрену леђа?
  1. Зашто политичар, са плагираним докторатом у улози министра унутрашњих послова, најављује нова хапшења и преузима улогу тужиоца  и судова претећом поруком како “неће допустити да се било ко извуче”? Да ли уопште зна шта је надлежност и посао министра?
  1. Да ли Вучић мисли да ће овим хапшењима скренути тему са поражавајућег извештаја Савета за борбу против корупције о куповини медијског мрака државним новцем? Преко 850 милиона € је бачено на то у последње четири године. То је 4 пута више него што је премијер отео пензионерима? Да ли је то реформа?
  1. Зашто је премијер сам себи изабрао тужиоце који нису најбоље рангирани кандидати? Да би могао њима лако да манипулише и подиже оптужнице против политичких противника и штити “своје криминалце”?

Захтевамо од премијера и његових неспособних кадрова да прекину медијски циркус са хапешњима. Полиција и тужилаштво су независне институције система и треба да раде свој посао без утицаја политике. Министарство унутрашњих послова и полиција су две различите институције са различитим надлежностима. Исто важи и за Министарство правде, тужилаштво  и судове. Посао министара је да уређују и надзиру систем, не да хапсе, подижу оптужнице, суде или пресуђују. То је посао полиције, тужилаштва и судова. Неспособан премијер и његови неспособни кадрови то очигледно не разумеју.

 

Доста је било

Доста је било

Оставите коментар

14 Коментарa на "Хапшења и 10 питања за премијера"

avatar
2500
најновији најстарији
Srba Lazarević
Гост
Srba Lazarević

Prekjuče se navršilo 860 evra koje je gospodin premijer Vučić u protekloj godini OTEO od naših unučadi, preko moje i penzije moje supruge. Mogli smo time da plaćamo TV taksu narednih 57 godina. Pitanje je do kada misli da nas PLJAČKA? Ako nastavi sa ovom dinamikom povećanja i istovremene OTIMAČINE izvesno je da nećemo doživeti da dođemo na svoje. REVOLVING par ekselans.

Usput, glasali smo za vas prvi put i opet ćemo.

Доста је било
Aдмин
Доста је било

Hvala vam 🙂

Buba
Гост
Buba

A gde su nasa Maja koja je ojadila Novi Sad, i Mirovic za koga svi u Novom Sadu znaju sta je i kako radio dok je bio u ZIG-u,a mogao bi da im se pridruzi i Becic,nije ni on spasen,od kuoljne diplome,pa nadalje! Uhhh,sad se setih,ima tu jos onih iz prosle vlasti,Dinkic,pod broj 1!

zaplanjac
Гост
zaplanjac

Pitanje za premijera zasto ne hapsi odgovorne za propali projekat kanalizacione mreze ,,Gadzin Han-Grkinja-Marina Kutina- Taskovici koja je novcem gradjana Srbije finansirana,a vec 5 godina zapunjena muljem I nezavrsena
Sto je najgore izda se upotrebna dozvola da je prokekat zavrsen

moca
Гост
moca

Da li premijer veruje sebi samom?
https://www.youtube.com/watch?v=KPkKY4en_vQ

Boža prorok
Гост
Boža prorok

Pitanje , zašto vi kukate na tuđe groblje ? a zašto smo došli u ovaj brlog? a gde se dedoše one 40 milijardi evra što ameri kažu.Dali treba trećina građana Srbije u ćuzu jer je bio deo neviđene pjačke svoje države .

Доста је било
Aдмин
Доста је било

U ovaj brlog smo došli zbog nesposobnih i korumpiranih vlada i partokratije koja je bila na vlasti pre ove. Nije tuđe groblje, nego na žalost naše. Ova zloupotreba tužilaštva i policije se tiče svih nas.

To naravno ne znači da ovi ljudi nisu krivi. To je posao tužilaštva, policije i sudova, ne Vučića i Stefanovića.

Milica
Гост
Milica

Hapšenje izvedeno čoporativno, kao kad lovci idu u hajku na vukove..Možda su čekali Novu Godinu da bude efikasan kraj godine…?

Milomir
Гост
Milomir

Kada ce dati neku pomoc,roditeljima koji ne rade a imaju dece.? Ne treba pomoc zaposlite mlade roditelje.
Kad ce te po jugu Srbije otvoriti pogon da se uposle mladi…Prokuplje Kursumlija….?
Kad cete vratiti penzije koje nam uzimate vec 15_ti.mesec za redom,a od tih penzija izdrzavamo svoju decu,i njihovu decu….?
KAD CE TE………..????????????????

Доста је било
Aдмин
Доста је било
Bojan
Гост
Bojan

Jeftini poeni za prost i neobrazovan deo naroda, sutra ce uhapsene pustiti, petorica ce platiti sitnu globu , a dvojica dobiti nanogicu i to ce “slobodni“ mediji prezvakavati danima ……..da se razumemo zuti su bili jos gori

Ljubomir
Гост
Ljubomir

Produži krivinu pendreka, i dobićeš sve odgovore.

nikica
Гост
nikica

kad ce biti ,,uhapsena,, supuga ,,pripitog,, pilota helikoptera

Manula
Гост
Manula

Samo 80 uhapšenih u čitavoj Srbiji za ovoliki kriminal?!
Smatram da je potrebno uhapsiti najmanje 80 u svakoj Opštini.
Naravno to je teško izvodljivo, jer je ovaj režim postavio Javne tužioce i to upravo one ljude koji će čuvati političare – kriminalce svih režima, jer su svi oni na ovaj ili onaj način umreženi baveći se političkim kriminalom.
Znači, ako hoćemo pošteno, onda prvo treba pročešljati tužioce i sudije Viših sudova….