Ауторски текст Енергетика

На чело ЕПС постављен власник печењаре

Са партократијом коју спроводи Вучић нема изненађења, па је тако данас на чело Електропривреде Србије постављен још један СНС необразовани, послу недорасли кадар. Обмана је да је ту одлуку донела Влада Србије. Одлуку је донео СНС и Александар Вучић, који је нашу земљу претворио у свој биро за запошљавање.


Foto: www.eps.rs

За вршиоца дужности директора ЕПС-а, до завршетка наводно конкурса за избор “правог” директора, данас је постављен Милорад Грчић (42), донедавни директор Рударског басена Колубара, који је од децембра 2015. био директор канцеларије за друштвено одговорно пословање у Електропривреди Србије. Члан је и Управног одбора Привредне коморе Србије, председник Општинског одбора СНС у Обреновцу и општински одборник.

Милорад Грчић наводи да је по занимању економиста. О свом образовању Грчић је 2012. године за “Блиц” казао да је 1990. уписао један факултет на Београдском универзитету, али да га је “занемарио због рата и санкција”, те да се коначно исписао 2005. Тада је, тврди он, уписао Фабус – Факултет за услужни менаџмент на Универзитету “Educons” у Сремској Каменици. Блиц је писао да је Грчић својевремено био власник кафића и печењаре “Фантазија”, „по чему је у Обреновцу нарочито познат“.

Досадашњи директор ЕПС Александар Обрадовић смењен је недавно у предизборном трику Александра Вучића, којим је хтео да покаже да у време наводне штедње неће толерисати да директори јавних предузећа купују службене “аудије”. Међутим, Обрадовића је, полиција проверавала још у децембру прошле године због сумњи да је било неправилности у вези са тендерима за набавку електричних бројила и угља из Румуније, а који су вредни око 57 милиона евра. Остао је упамћен као велики љубитељ скупо плаћених саветника и телевизијских старлета.

Обрадовићу се до сада у јавности на терет стављао читав низ егзотичних потеза, попут одлука набавке компјутерског система за 15 милиона евра, трошка од 43 милиона евра за саветнике у 2015. и 42 милиона динара за нови лого и промоцију, одмора у луксузном хотелу „Regent Porto Montenegro“, као и колекција луксузних сатова вредних 50.000 евра.

Партијско запошљавање неспособних СНС послушника уништава Србију. Док ми пропадамо, они се богате. На партократију се у Србији годишње троши око три милијарде евра годишње, али се зато штеди на пензионерима и “уштеди” 210 милиона евра годишње.

Необразовани и неспособни СНС кадрови наставиће да владају и уништавају Србију све док се не уведе систем транспарентног бирања најбољих, све док се не демонтира владавина једног човека – вође, који под маском модернизације и приближавања Европској унији, у ствари цементира једноумље, пљачку, уништавање институција и спречава сваки развој привреде.

 
Драгиња Лукин,

чланица покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, Београд

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • vrlo komplexan sistem, ja se divim takvoj hrabrosti da sa takvim neznanjem upustati u ovakve izazove, imao bih i pitanje za doticnog da mi pojasni funkcionisanje power builder systems programa za optimizovanje rada elektricne mreze kao i melingerov dijagram za strujni merni transformator klase tacnosti 1% 5ampera na sekundaru za struje od 100ampera napona 110kv, unapred hvala.

    • Требали сте да га упитате колико треба пива да се испече једно прасе, ту је стручњак, а не ово, то он не зна ни да прочита, мада не знам ни ја шта то треба да значи, само је разлика ја нисам директор ЕП-са а и немам намеру, нисам за то довољно образован. За разлику од мене који признајем да не знам, он се ‘вата и не само он, него сви из СНС-а, видели и главнокомандујући ради посао о коме нема појма.

    • Sposobni ljudi mogu da rade samo ono za šta su sposobni, a nesposobni mogu sve. Pa, čovek je drug član Srpske Nesposobne Stranke!

    • Jarane ovo su pitanja za tehnickog direktora. Bolje da odgovori kako glasi Omov zakon, ili kako glasi jedno od Kirhofova pravila ili bar koliko ih ima. Ako odgovori tacno bar na jedno, ja cu da pojedem caponjak pecenog praseta iz njegove pecenjare.

  • Nema to veze sa skolom koju je zavrsio, ako je on dobar politicar(a pokazalo se da jeste) zna najbolje kako da vodi eps, on ima strucne ekonomiste koji ce se baviti ekonomijom eps-a i drugi strucan kadar koji znaju sta kako treba da funkcionise. Po vama svaki ekonomista treba da vodi firmu, preduzece. Pa gde to ima?! Uzmite za primer Dragana Markovica Palmu, covek jedva ima zavrsenu srednju skolu ali je odlican politicar i oko sebe ima strucne ljude koji izvrsavaju njegove zadatke, pogledajte koliko se Jagodina razvija i kako dobro funkcionise i sve ce vam biti jasno.

    • pa stvarno nema veze dali ima skolu ali navescu ti primer neupuceni covece taj isti palma i njegov sin su najvece lopine na hiljade tona uglja iz basena kolubara oni su prodali na svojim stovaristima a nikad ni jedan dinar nisu uplatili u kolubaru osim nekima u dzep toliko da znas izvuci se iz zablude covece ovoga tvoga isto je predlozio tvoj lopov cuckovic e zbog takvih kao taj pecenjar,cuckovici,draskovici,mihajlovici i ostala bagra oborice vucica

    • Gde ima da političari vode firmu? Firme u svetu vode menadžeri, ali ne sa ”Megatrenda”, ”Fabusa” i sličnih instant fakulteta, dakle – sposobni ljudi. Ako EPS već ima te stručnjake koje navodiš, koji će im đavo pečenjar? Da sedi i prima debelu platu? Zato nam i jeste ovako, sve su upropastili.

    • Ajde čovek oladi malo. Otkad direktor EPS-a treba da bude političar?? Palma se bavi politikom ali se ne sećam da je direktor bilo čega.

  • FABUS kao smer je inace ugasen od ove skolske godine, jedini na privatnom univerzitetu “EDUCONS”, bas me zanima zasto su ugasili bas taj smer, jer je inace taj univerzitet prvo nastao kao fakultet sa tim smerom…

  • Nije strasno to sto vlasnik pecenjare postaje direktor EPS, ako mu je to sporedan posao a svojim strucnim znanjem i karijerom to mesto i zasluzuje. Problem je sto se radi o bivsem direktoru Kolubare. Tako je i Cuckovic “napredovao” na teret ovog drustva. STOP partokratiji.

  • Ако је Србија на партократском “роштиљу”, где се спрже око три милијарде евра годишње. “Роштиљањем” пензионера “уштеди” се 210 милиона евра годишње. До сада је Милорад Грчић “роштиљао” прасиће, затим “Колубару”, а сада ће целу Србију на “електророштиљу”. Ту ће бити и уштеда и печење сваке врсте, па ко издржи.