Војводина Саопштењe

Отказана, па ипак одржана промоција

Заказана, па отказана, промоција књиге Душана Павловића, „Машина за расипање пара“, ипак је одржана синоћ, 8. јуна 2016. године, у Новом Саду. Знали смо да са изношење истине иде тешко. Знали смо да је највећа препрека у проналажењу адекватног простора. Чак и у великом граду као што је Нови Сад, постоји страх људи који подржавају наш програм и вредности. Такав страх је разумљив, оправдан, неувеличан у држави у којој живимо и није за осуду.

Bulevar Books

Упорност који покрет покрет Доста је било показује на делу, без обзира што личи на катакомбијску борбу, синоћ је, у простору књижаре „ Булевар букс“, привукла младе и нешто старије, знатитижељне и истинољубиве Новосађане.

Уводну причу о садржају и мотивима да се напише једна оваква књига, испричао је аутор Душан Павловић . Сведочење преточено у књигу, уз још доста објављених и необјављених детаља, допунио је и председник покрета Доста је било Саша Радуловић.

Душан Павловић је свој шок о закулисним радњама у Министарству привреде, из времена док је он био у саставу тог министарства, успео да пренесе на све који су те вечери дошли да чују истину. Присутнима је изгледало као да слушају оно што већ наслућују, што већ знају, а потребна им је још једна потврда да су у праву када око себе виде пустошење и расипање, не само њиховог новца, већ и њиховог живота.

Питања која су уследила, од стране публике, деловала су као нова сведочења у откривање истине. Углавном су људи постављали питања везана за своја лична негативна искуства, свој посао, систем који не функционише, сугерисали решења која покрет Доста је било већ има у свом програму. Разговор о „Машини за расипање пара“ био је прилика да посетиоци причају о транспарентности, порезима, пензијама, правосуђу, приватизацијама и да схвате, да су решења једноставна, када постоји искрена жеља да се до њих дође.
Књига истине, која полако разара страх да се гласно каже оно што је видљиво и што се осећа, наставља свој пут. Очекујемо да ће на јесен, доживети ново и проширено издање.

Објављивање ове књиге је успешан корак ка уређивању друштва, за које се залаже покрет Доста је било. Она је део напора да вредности цивилизованог друштва уђу у фазу легализма и избегну етатизам.

Зорица Дамјановић
посланица покрета Доста је било
у Скупштини АПВ

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Оставите коментар

4 Коментарa на "Отказана, па ипак одржана промоција"

avatar
2500
најновији најстарији
takach
Гост
takach

Bilo bi korisno da knjigu „Mašina za rasipanje para“ objavite javno u PDF formatu pa da seckamo, delimo, ubeđujemo….

Mauricio
Гост
Mauricio

Dušan Pavlović je rekao da će biti objavljen PDF onog trenutka kada se rasproda tiraž (verovatno zavisi i od izdavača, a ne samo njega). Doduše, nismo „komunisti“, verujemo u zarađivanje novca. 🙂

radoslav mićić
Гост
radoslav mićić

Delotvornije bi bilo da je odmah bio objavljen pdf i da je deljen besplatno. ovako…autoru zelim sto bolju zaradu…

Kizman
Гост
Kizman

Ako je knjiga privatni, komercijalni projekat, onda ne bi trebalo koristiti DJB kao kanal promocije. Ako je pak knjiga deo propagandnog materijala DJB ideja, trebalo bi da se delli besplatno a da DJB snosi trosak.
Misllim da je ovo sada nedefinisano stanje, i da neko ovo moze zloupopotrebiti protiv DJB.