Саопштењe Скупштина

Писмо председнику Николићу због непотпуне биографије Александра Вучића

Председник Републике Томислав Николић је уз предлог мандатара посланицима приложио и биографију господина Александра Вучића. Та биографија не садржи потпуне податке о радном искуству мандатара и зато је посланички клуб „Доста је било“ у писму Николићу изразио забринитост и затражио да председник својим ауторитетом издејствује да премијер употпуни недостајуће податке.

biografija

Из приложене биографије се стиче утисак да мандатар нема ни једног дана непартијског радног искуства. Из непознатих разлога у приложеној биографији недостају подаци о периоду рада и називу радног места Александра Вучића у предузећу које је носило назив „Профајлер тим“ д.о.о. из Београда, иначе у власништву мандатаровог кума Горана Веселиновића. Сам премијер је гостујући на РТС, у емисији „Распакивање“, емитованој 4. новембра 2010. године, изјавио да је запослен у наведеном предузећу које је касније променило пословно име у „Block & Connect“, а тренутно послује под пословним именом „Right“.

Горан Веселиновић је недавно покренуо нови недељник “Експрес” и тиме затворио последњи део медијског простора у коме Вучић није имао директног представника.

Мандатар у својој радној биографији наводи да је „водио изборне тимове на ванредним локалним изборима у београдским општинама Земун и Вождовац 2009. године“, те да „Српска напредна странка тада остварује убедљиву победу и преузима власт на локалном нивоу“. Након победе СНС у Земуну и Вождовцу, ове општине су закључиле пословне аранжмане са „Профајлер тим“ д.о.о. о пружању маркетиншких услуга. Податак о томе налази се у Извештају о притисцима и контроли медија Савета за борбу против корупције Владе Републике Србије из 2011. године. Ово директно указује на сукоб интереса мандатара и партијско исисавање буџетског новца.

Посланички клуб „Доста је било“ изражава забринитост због прикривања битних података у биографији мандатара Александра Вучића и захтева од председника Николића, као предлагача мандатара, да се биографија употпуни.

Прилог: Захтев покрета “Доста је било” председнику Републике

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo. Primer kako su biografije važne. Postavlja se pitanje da li takav čovek može obavljati funkciju premijera kada je isisavao budžetski novac na koruptivan način? Naravno da u Srbiji može pošto nije noramalna zemlja, ali to barem javnost treba da zna.

    • I Zoran Živković traži lekarski pregled mandatara i budućih minaistara. Treba ga podržati, iaoko ni on nije bolji od ostale opozicije u rijaliti Skupštini.

  • Zanimljivo je šta Naom Čomski piše o stanju u SAD-u: “Rešenost Republikanske partije da zaštiti bogatstvo i privilegije je toliko ekstremna da njen politički program više ne privlači stare glasače, pa je ona prinuđena da potraži novu bazu: … ljude sa velikim životnim problemima koji ne shvataju prave uzroke tih problema i druge slične grupe koje su lak plen za demagoge…”
    Tekst je malo skraćen ali zaključci su jasni:
    – partijski sistem vodi bogaćenju manjine na račun većine
    – ta manjina nastoji da zaštiti nelegalno stečeno bogatstvo i privilegije
    – u zaštiti interesa ne biraju sredstva (pretnje, laži, ucene, kontrola medija, kontrola zapošljavanja, podsticanje da najpametniji što pre odu jer se njima ne može manipulisati, siromašenje širokih masa da bi se njima moglo lakše uticati putem straha)