VIDEO Гостовање Политика

Радуловић у Новом дану: Доказаћу да не постоји никакав порески дуг

У Новом дану на Н1 телевизији, Саша Радуловић је овог јутра изјавио да је председник Владе понизио Скупштину приликом читања експозеа и да су посланици покрета “Доста је било” из протеста напустили седницу када год би кршење пословника од стране председника Владе и скупштинске већине угрожавало достојанство парламента.

Поред тога, Радуловић је рекао и да је покренуо поступак пред пореском службом САД-а, и да ће доказати да не постоји никакав порески дуг. “Нисам дужан новац јер да сам дужан милион долара морао бих, а говоримо о периоду пре 14 до 16 година, да зарадим два и по до три милиона долара. Моја примања су била 200.000 долара годишње као директора интернет компаније у Силиконској долини”, нагласио је.

Погледајте снимак емисије.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Latravia.com
    Porez na prodaju nekretnina moze za strance da bude i 50%,menandjeri na zapadu mogu da imaju bonuse ili deo akcija prilikom prodaje kompanije.
    U Americi porezni obveznik je duzan da prijavi i stednju u banci u drugoj drzavi.
    Kontrole nisu rigorozne,vazi i casna rec,ali ako te uhvate,onda su misa ulovila klesta.

    Gledam sinoc nase cure,dominiraju u odbojci,prosetam malo Twiterom,sve stranke i lideri(ovih na vlasti ne citam) su cestitali nasim biserima na uspehu.
    Jedino kod DJB-a i Sase poruka,gledajte me sutra na televiziji N1.
    I NATO je cestitao nasim odbojkasicama.

    • Samo da ti saopštim da sam i ja propustio da čestitkam odbojkašicama zbog čega sam imao košmarne snove. Sledeći put neću propustiti čestitke. A i tebi savetujem, jer vidiš šta se čoveku desi kad ne čestita.

  • G.dine Radulović, već nakon Vaše prve reakcije u vezi sa iznetim tvrdnjama DW, koju ste nam plasirali baš ovde, uputio sam Vam predlog ( i kroz korespodenciju sa vatrenim navijačima i za i protiv) da , u suštini, ostante pri toj kratkoj izjavi s tim u vezi, pozvao sam Vas i da ne uvlačite pokret i ljude u njemu u to, te da se potrudite da u nekom relativno definisanom kraćem (mogućem) roku – izadjete sa konkretnim dokumentom, izvodom koji potvrdjuje neistinitost te tvrdnje. I, rekao sam, takodje, tom prilikom, da bi bio to (naravno, ukoliko dokažete Vašu tvrdnju) mogao biti – zicer, i za Vas i pokret. A dotle da se posvetite – krucijalnim temama, Srbiji preko potrebnim. Umesto toga, počeli ste sami da dolivate “ulje na vatru”, da “razvlačite pitu” sa hiljadu kora, da “ubijate” temama od kojih se ne zna koja je – manje važna, uključujući i tu o Vašem porezu. Kada su čak i drugi prestali o tome, Vi – iskočite, evo ga opet neki teks sa “majke mi”. Ok, legitimno je talasati simpatizerima, povlačiti ih za nos, bacati ih u vatru – za i protiv. Da li je politički korektno, ljudski moralno, drugo je pitanje. Brojni, moram to priznati, (ne baš korisni, ali zato ) frenetični simpatizeri su ovde napravili pravi stampedo – u “dokazivanju” da Vi ne dugujete porez tamo negde daleko. Bilo je mučno gledati, tj.čitati – šta ste im uradili. Možda ste uživali u tome, možda niste, možda Vam je trebala topla ljudska (frenetična) podrška pojedinaca, možda sve to što ste, s tim u vezi uradili , nije najobičnija manipulacija. Kažem, možda, jer ja to ne znam. Ali, ono što znam jeste – da to nije dobar način, put. Nije korektno. Nije ni u skladu sa pojmom političke veličine, niti političke – mudrosti. I na samom kraju, potpuno ne ulazeći u osnovanost bilo Vaših , bilo tvrdnju DW: Vesli Snajps, poznata holivudska i svetska glumačka zvezda, dakle, čovek pred “OČIMA” poreske Usa, sa gomilom miliona pred istima – utajio je porez od 17.000.000 $ – 1998.god. Provalili su ga – 2008.godine. 1998 – 2008, Vesli Snajps. 17 miliona dolara. Promaklo im… Za “svitu poslušnika” koja će, možda, i da zine sad, nije to ništa… Ima i drastičnijih primera ažurnosti američke p.uprave. No, sve je to nebitno. Ono što je važano jeste da iz te za svakog čoveka krajnje neprijatne situacije u kojoj ste se sad Vi našli, izadjete i neokaljani i dostojanstveni. Početak tog izlaska – jeste prestanak talasanja sa tim u vezi.

    • Radule, druze, daj javi se Igoru, molim te. Covek te mesecima stock-uje u komentarima i kritikuje “toplu ljudsku (freneticnu) podrsku” nas, DJB botova. Red bi bio da mu se odgovori. Ipak, i on je covek – kome treba topla ljudska (freneticna) podrska. 🙂

    • DJB bot, nema potrebe menjati svoj osnovni korisnički naziv, u sad ovaj, botovski. Potpišite se kao i inače. Jer, dubina ovog Vašeg komentara – neće značajnije probiti dubinu dosadašnjih komentara (i muških i ženskih) čirlidersica DJB – tu ste negde.

    • Igore, kad si iskopao sve ove podatke o poreskim duznicima u Americi sto se ne potrudis i ne iskopas podatke o Sasi da li je duzan ili nije. Mozda si u pravu o tome koliko su neke pristalice DJB ostrascene u obrani Radulovica, medjutim sto ne upitas sam sebe koliko si ti ostrascen u zelji da dobijes potvrdu da je Sasa duzan da to prosto bode oci.

    • Boško, izvinite , mislim da to nikada i nikome dosad ovde nisam (barem ne tako eksplicitno) reko – ali, Vi ste TUPI – kao noć! I kako sad nekome ko je tup – KAO NOĆ – objasniti ono što sam, sa tim u vezi, par puta puta ovde napisao Raduloviću? SVAKI put sam dao podršku u toj krajnje naprijatnoj situaciji za svakog pojedinca, svakog čoveka, uključujući i Sašu. I, naravno, to i OVDE ponovio, tupsone (uh, izvinjavam se, otelo mi se!) nad tupsonima (ovo sad ne radim ja,već gogl prepoznaje pa “sam” ubacuje gde treba:)). Elem, ne razumeti jasan stav, preporuku, savet, a baš to je podrška – da ne skače sam sebi u stomak, sve dok ne pribavi bilo kakav dokaz, te da ,pre svega, on sam sve to ostavi po strani – do trenutka dobijanja dokaza, kako bi izbegao i jahanje čopora na vlasti, i spočitavanje, i stalno podsmevanje pred javnošću i ispiranje usta s njim i tim njegovim “majke mi nisam” – TO je jedna tema. Potpuno je druga tema obraćanje onim “braniteljima” dvostrukih standarda, koji su valjda držali sveću Raduloviću tokom boravka u Usa, te ruku i život daju da on – ne duguje ništa. Niti su mu rodjaci, niti prijatelji niti seksualni partneri, ali – kunu se. Tu se ne odnosim prema Saši – tu kritikujem ljudsku glupost, bezrezervnost, sledbeništvo poput sektašenja – ništa drugo! Jedan jak lik je rekao – samo su dve “stvari” beskonačne – svemir i ljudska glupost. Za Vas bar znamo – da niste u svemiru…

    • Izvini radis li ti ista u zivotu osim sto visis i komentarises na ovim stranicama. Dalje ko ti dozvoli da vredjas i sta si ti ovde neki dezurni policajac pa svima nama nameces svoje stavove. Imas li neku tapiju na pamet. Na kraju, mozda ja nisam u beskonacnom svemiru, ali ti zasigurno jesi u beskonacnoj gluposti

    • Boško, ja sam se najiskrenije i unapred izvinio, jer – nisam mogao da odolim. Vi ste slučajno naleteli, mogao je to da bude i neko ko se potpisuje sa Neko, fgmp, Dragoljub (ako ne grešim), neki duško, neki Ivan, svedok (uh, njega baš gotivim, kao klinac nikada nisam voleo da pijem bozu, nepravedan sam bio prema tom užasno mutnom napitku, a svedok me neodoljivo asocira baš na to – na bozu, i vraćanje u detinjstvo…), ali i još par divnih kolega. Jednostavno, naleteli ste u trenutku “nadahnuća”, jer zaista je “bolno” kada te stotinak puta upitaju za stvar koju si isto taman toliko puta već istakao, obrazložio. Dakle, Boško – ništa lično, jer to u virtuelnom svetu i ne može biti lično, mada brojni pojedinci – izginuše kao na Galipolju… Pozdrav – izvinjenje, još jednom. I siguran sam da ćete i ovo pročitati, jer ste na ovom mestu – baš isto toliko kao i ja. Ali, kao i drugi Galipoljci…

    • Vucicev kamikaza i posveceni “Arcibaldac” opet moralise, kuka, lamentira i narice poput neke babe u svom pokusaju da zastiti Radulovica i DJB a u stvari da odbrani partokratiju i njen silom narucen tekst kod DW-a. E moj Igore, moralni patuljku i intelektualna polu gromado, gromadice. Tutanj…

    • Igore, stvarno me zanima, ako možete konkretno da mi odgovorite, šta vas motiviše da ovde pišete ovakve komentare, kada vidiite da vam ljudi kojima se obraćate (u ovom slučaju Saša Radulović) niti odgovaraju niti na bilo koji način pokazuju da su vas čuli ili prilimili k znanju vaše savete ili zamerke? Zar ne bi bilo bolje, umesto što koriistite svaku priliku da iskažete svoje nezadovoljstvo postupanjem Pokreta, da ne pričam o vašem nezadovoljstvu nama koji podržavamo Pokret, da odete direktno kod Radulovića, preporučite se kao neko ko podržava Pokret ali je nezadovoljan time kako Pokret sprovodi svoju politiku, kojim se temama bavi, kakve tekstove objavljuje itd., i ponudite se recimo da savetujete Radulovića. Ako on to prihvati – onda ćete biti mnogo korisniji nego što ste sada kada pišete bezbrojne komentare bez saznanja da li vas od oni kojima su upućeni uopšte čuju, a ako ne prihvati – onda ćete barem znati da nema svrhe ni da pišete vaše komentare budući da ih oni kojima su upućeni ne zarezuju.

    • I ANI i BOŠKU, podsećanje – ko je krenuo na koga? Boško, vrati se unazad, pronadji se. Nisam znao ni da postojiš, kada si uleteo u korespodenciju – nepozvan. I iskakio se. Medjutim, zaboravio si papir. I to je ok, Ovo je “otvoreni studio”, (ovo važi i za Anu), u kome CELOJ javnosti, Srbiji – svoje stavove PLASIRA DJB, i potom prima “povratne informacije”. Ovo NIJE FORUM KLUBA (SLEPIH) OBOŽAVATELJA Djb, već otvoreni, krajnje pohvalni, demokratski forum – namenjen CELOJ Srbiji. . Da to nije, ulazilo bi se sa šifrom, bilo bi blokiranih, dakle, sve suprotno od onog za šta se zalaže pokret. Pokret baš ovde, na ovim stranama – napada i bljuje vatru – na svoje neistomišljenike, ne vodi ljubav sa svojim – istomišljenicima. BOLI IH dupe – za istomišljenike! Za vas. Oni traže – nove glasače… Vi ste tu, pa ste tu. No, sad će se malo i brecnuti pokret… Potpuno je drugi problem (ne)shvatanje – da li se ovde neko javlja da bezumno tapše, poput onih Vučićevih – Vučiću, koje, jel, svi mi osudjujemo, ili se javlja da, naravno, sa svog stanovišta, ispolji kritiku – za ono što misli da treba da se menja. Postoji i treći problem. A to su “površnjaci”, ljudi koji odreaguju na nešto, najčešće trenutno, a da nisu upoznati – sa predistorijom, “opusom” bilo onoga koga hvale, bilo onoga na koga napadaju, kao što je to ovde slučaj. Da ste pratili, nikada ne bi skočili na mene, nego biste se zapitali – ima li osnove u ovoj ili onoj kritici. Potražili biste odgovore, ne bi ste bili samo – masa. Crno – ili belo. Doduše, u svakoj partiji – to jeste ta neka osnovna baza glasača… Ne razlikujete bota, recimo , Nidžu, od onih koji daju kritiku sa ciljem korekcije promašenog. Mislite da je pokret – bezgrešan? Ukoliko da, t je već drugi problem, lične percepcije. Ana, Radulović je i pre ovog foruma dobio mejlove – direktno. Ali, to je sad već nešto drugo, što sa vama nema veze. Tapšanje Raduloviću (i pokretu) nije uvek od koristi. Naprotiv. Od mnogo veće koristi može biti, i jeste značajnija – kritika. Ovde nema hejtera, razlikujte kritiku od toga. Ukoliko možete. Radulović je, od mene lično, dobio podršku za masu izgovorenog. Dobio je podršku i na svakom skupu koji je organizovao. Dobio je pregršt podrške i na ovom forumu, za ono što je dobro. Kada je počeo da “trpi” kritiku? Kada je grlom uleteo u Vučićevu blatnu banju. Na blatnu – “terapiju”. Ali, i kada je počeo da manipuliše nečim, potpuno nesuvislim. Toliko o svemu. P.S – broj mojih objava ovde – ISKLJUČIVO je vezan za – isprazne napade na mene, neverovatno brojne. Iz poštovanja – odgovorio sam – svima. Tad je nastalo Galipolje. Poneki Galipoljac se i dalje javlja, iako – uopšte mi nisu u fokusu – i inicijalno se – ne obraćam njima.

    • Samo jedan krajnje dobronameran savet. Ne znam koliko imas godina, nije ni bitno jer za neke stvari nikad nije kasno
      Nemoj da koristis teske reci i uvrede jer za neke stvari nema izvini. Nekad je kraj, nema napred, nema nazad. Za ove prepiske manje vise jer se verovatno nikad necemo upoznati. Ali u zivotu takve stvari mogu da kostaju. Ne dozvoli da ti jezik bude brzi od pameti.

      Pozdrav.

    • Kuku meni s tobom Bole. Nisi ti loš, samo si potpuno bespotrebno krenuo u priču. Ama Baš ništa nemam protiv tebe, pogotovu ne – lično. Na istoj smo i strani, samo – ti tapšeš, a ja hoću i više i bolje. Neću u Vučićevu blatnu banju, danas omiljeno odmaralište Djb. Shvataš sve ovo ili ne, ko ga šiša, bitno je da se mi volimo.

    • Delimicno se slazem sa vasom izjavom. Shvatam da lider pokreta mora da sacuva svoj kredibilitet prema potencijalnim biracima Dovoljno je da izjavi da ne duguje porez i da ce javnost obavestiti o tome kada bude imao dokaz da ne duguje porez u SAD. Kada ga voditeljka pita kako da mu verujemo, trebao je istinodgovor samo ponoviti a ne ulaziti u obrazlozenje kako i sta.

  • Искориштена је још једна прилика да се аргументовано одговори на различита питања. Ко погледа овај снимак, битне моменте из протекле расправе у скупштини и скорашњи истраживачки текст, може закључити, да то има везе са играма!?

  • Voditeljka je malo vise davila i insistirala na porezu, i “vredjanju” novinara, i trazila izvinjenje od DJB. Mislim da je g. Radulovic odreagovao pravilno, i ostao pri svom stavu da ce dokazati istinu sa cvrstim dokazima, da tvrdi da ne duguje nista, i da nisu vredjali novinara, vec su rekli da je tekst tendenciozan, kao i da nisu ispostovne osnove novinarske kulture o demantiju.
    Dobro je da nije popustio pod njenim pritiskom, jer nema sta vise da kaze.
    Voditeljka je potrosila punih 9 minuta (od 21 koliko traje emisija) na pricu o porezu – malo je previse ipak, s obzirom na broj tema koje su aktuelne u Srbiji danas.

    • Upravo tako. Voditeljka je bila veoma neprijatna, kao da je imala ‘zadatak’ da intervju pretvori u neku ‘aferu’ i da spreci coveka da bilo sta kaze. Radulovic je maestralno istrpeo sve te gluposti i na kaju joj je plan propao. To se videlo i u odjavi emisije, gde je vidno nezadovoljna sto nije uspela da isprovocira sagovornika. Ovo samo pokazuje da su novinari pod ogromnim pritiscima, da iole pravo novinarstvo vise ne postoji, ni na jednoj televiziji. Takodje, pokazuje da AV i njegovi poltroni imaju veoma duge prste, u svim redakcijama. Nazalost, Srbi su postali poltronska nacija, valjda zato sto su svi koji su imali ‘kicmu’ i znanje sistematski odstranjivani (na ovaj ili ‘onaj’ nacin…). U svakom slucaju, tuzan je ovo bio intervju, ne zbog gosta, vec zbog toga sto je pokazao kakvo je stanje u medijima i drzavi.

    • Ovo je tacno, za sve medilje. Kada sam pogledao intervju na N1 napisao sam od prilike nesto ovako: “Ova voditeljka kao da je od Vucicevica ucila novinarstvo, covek joj sve vreme objasnjava da je pokrenuo proceduru a ona navalila, imate li papir,ili ne.Sta je sa tobom lutko?”, ne objave mi komentar, i posle nekolilo sati napisem drugi tipa :”Nikada u ovoj zemlji nece biti bolje. Vi novinari pricate o slobodi govora, Vucicevica nigde javno ne deklarisete kao sramotu profesije a kada ga neko (Ja) poredi sa vama, to shvatite kao uvredu i cenzurisete.”, naravno ni ovaj komentar ne objave! Toliko o nezavisnosti N1!

  • DJB je vrlo neprincipijalan.
    Zeli imati presednickog kandidata zajedno sa drugom opozicijom koja je bila osnov partokratije.
    DSS, DS i SDS su bili rasadnici partokratije od 5 oktobra 2000.
    Ako je DJB protiv partokratije on ne bi prihvatio nikaku saradnju sa njima.
    DJB moze prihvatiti saradnju sa Levicom i Republikanskom strankom koje su protiv partokratije i proevropske su partije.
    DJB napada LDP a on je jos 2008 bio za reformu javnog sektora i smanjenje zaposlenih u administraciji? Zasto DJB napada pionire borbe protiv partokratije?

    • Nikola, ja nisam primetio da je DJB proevropski pokret. Pristupanje EU nije programska odrednica DJB-a (istina nije ni protiv). Jedino rešenje za istinske promene je da na sledećim izborima DJB osvoji vlast samostalno. Saradnja sa pomenutim strankama nije potrebna, ali sve se menja pa se i svaka stranka može reformisati pa će možda doći do saradnje. Ako se pojavi kredibilan predsednički kandidat koji nije stranački čovek zašto ga ne podržati bez obzira ko ga još podržava.

  • Kao prvo,dokazuje onaj koji optužuje,a ne optuženi. Ne znam zašto ulaziti u takve glupe igre režima, koji jedino što zna je da pravi providne spletke. ( nasleđe iz Radikalne Stranke ), u koje može da poveruje samo neko ko nije naročito bistar. Od stranke koja je nastala skupljanjem škarta i otpada svih političkih partija u Srbiji ( SNS ), drugo nije ni za očekivati.
    A kao drugo, da se nadovežem na ono prvo. Ne mora čovek da zna bilo šta više o Americi ( SAD ), osim onoga što je vid`o iz filmova, te da shvati sledeće.
    Da njihovoj državi bilo ko duguje milion dolara za porez ( kazne za utaju poreza su ekvivalentne onim kaznama za ubistvo ), njihova država bi vršila takav pritisak na državu u kojoj se ta osoba nalazi, da bi morala da isporuči dužnika garant. Setite se onog koji je tukao američkog studenta,kakav je pritisak vršen sve dok draga nam Vlada nije platila odštetu od milion dolara našim novcem.
    Postavlja se pitanje, ti koji čitaš , da li bi tadašnja i sadašnja takozvana država platila za tebe milion dolara, ili ti dala milion dolara? Zašto su dali onda za Miladina Kovačevića? Hoću i ja mojih milion dolara, zašto je on bolji od mene.
    Da se vratim na temu. Da li je bilo ko u Srbiji tol`ki retard, da poveruje da bilo ko može da napusti SAD, ili putuje van Srbije, a da njihovom IRS-u duguje milion dolara za porez ?

    • Дарио, дуговање милиона за порез није кривично дело. Ни у САД-у, ни у Србији. Ти људе обележаваш као ретарде због тога што верујеш да нешто не знају, а заправо си ти тај који не зна. Упути се и размисли да ли си ти ретард.

    • Ne bih se složio sa tobom da sam ja bilo gde pomenuo da je to krivično delo. Nisam pravnik, ali znam da je jedan Al Kapone “pao” zbog poreza, a uspeo je da ih prevari Radulović, koji je bio direktor neke IT firme. I to je Kapone “pao” u eri koja nije bila tehnološka, bez biometrije i ostale tehnologije koju koristi policija. Ali mi se sve čini da i ti nisi pravnik, jer tolika utaja ( milion dolara ) mora da je krivično delo.

      “PORESKA UTAJA

      ČLAN 229.

      Ko u nameri da potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza, doprinosa ili drugih propisanih dažbina, daje lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, o predmetima ili drugim činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje ovakvih obaveza ili ko u istoj nameri, u slučaju obavezne prijave, ne prijavi zakonito stečeni prihod, odnosno predmete ili druge činjenice koje su od uticaja na utvrđivanje ovakvih obaveza ili ko u istoj nameri na drugi način prikriva podatke koji se odnose na utvrđivanje navedenih obaveza, a iznos obaveze čije se plaćanje izbegava prelazi 150.000,00 ( stopedeset hiljada dinara ),
      kazniće se zatvorom od šest meseci do 5 godina i novčanom kaznom.

      Ako iznos obaveze čije se plaćanje izbegava prelazi 1.500.000,00 (milion i petsto hiljada dinara),
      učinilac će se kazniti zatvorom od 1 do 8 godina i novčanom kaznom.

      Ako iznos obaveze čije se plaćanje izbegava prelazi 7.500.000,00 (sedam miliona i petsto hiljada dinara),
      učinilac će se kazniti zatvorom od 2 do 10 godina i novčanom kaznom.”

      Izgleda da je u Srbiji,ipak, krivično delo ,jer je milion dolara ekvivalent 110 miliona dinara. A verovatno je i u Americi,tako da su tvoje tvrdnje smešne.
      Ti mene ne poznaješ,da bi tvrdio da li ja nešto znam, ili ne znam. Klošarske fore napadanja nečije ličnosti,a ne pobijanje njegove tvrdnje, koristi kad razgovaraš sa nekim drugim.
      I sledeći put dok jedeš sendvič u centrali, zapitaj se ko je retard.

    • Није потребно да те познајем, Дарио, да бих уочио да не разликујеш утају пореза од пореског дуга. Такође, мислим да се човек много открива када помиње сендвиче свакоме са ким се не слаже. И полако ће вас ти сендвичи вратити тамо где вам је место. Држи ме за реч.

    • Cuj da putuje van Srbije — da bude ministar u Vladi! A Ameri to da ne znaju, da ne jave ‘gde treba’, i da ne koriste kao sredstvo ucene (dok je covek u vladi…). Zakljucak: nema bolje kvalifikacije da neko radi pravu stvar od prljavih napada od strane SNS i satelita. Sto vise oni prljavo napadaju, to prosto znaci da covek radi ili pokusava da radi pravu stvar! Prosto ko pasulj!

    • Још један знаиша. 🙂 Прво, због чега не би могао да буде министар, ако има дуг? И ти си гледао филмове, ко Дарио, па поуздано знаш? Даље, како знаш да није био уцењен? Сво време сте заједно, поверава ти се?

    • Pa jes’, kod nas i jeste uobicajeno da ministri imaju raznorazne dugove i drugove.
      Onda im drugovi oproste dugove, a ministri onda za sebe i drugove ubace zemlju i narod u dugove.

    • Јесте, Петре. Какве Вучић бира, ништа није чудно. А нису ни пре Вучића били много бољи.

    • Je l` imaš ti dokaze da je on bio ucenjen ? Ili navedi jedan primer nekog poteza Radulovića koji dokazuje tvoju tvrdnju, ma kol`ko uvrtao i izvrtao ? I ne kaže se “svo vreme”, nego “sve vreme”. Ne mogu da verujem da si dozvolio sebi da te uči gramatiku jedan nišlija. 😉

    • Свестан сам како се пише, али то не прихватам, јер смета логици. То “све време” ми лежи ако пишемо о времи, а не о времену. Ево, рецимо, прича се да се пише “досад”, а ја пишем “до сад” и не желим то да мењам. На остало се нећу освртати, с(п)инко, јер нисам тврдио да је Саша уцењен.

    • Sinko ti želi da znaš samo 10 % od onoga što on zna. Sve više od toga srušiće sve tvoje iluzije o svetu u kome živiš i postaće bolno po tvoju krhku ličnost. Nadam se da te dobro plaćaju za ova naklapanja, jer u suprotnom, ne vidim koji je tvoj motiv.

    • Sam pitas, sam odgovaras. AKO ima dug? AKO nema dug, sta onda? Sta je sledece sta ce te izmisliti. Razvod, kad ste vec Vucicev sakrili ko zmija noge.

    • Дојче веле је приказао документ који доказује да је Радуловић дужан. То се види и на сајту Сан Матеа. До грешке може да дође – то нико паметан не спори. Мало је вероватно, али се догађа. И ако је грешка, Радуловић ће на овој афери профитирати, јер ће дати недвосмислене доказе у своју одбрану. Ако није, верни ће му остати само људи шупље главе и великог срца. Толико је просто.

    • A zašto bi meni smetalo ako je bilo ko uvrnuo američki IRS ( koji u suštini radi za internacionalne bankare i nije savezna institucija ),a ne čini ništa dobro američkom narodu ?
      Po meni bi takav čovek bio veoma hrabar i inteligentan, čim se je drznuo da udari na osinjak i čim je uspeo da ih uradi.
      Da li bi Srbija imala bilo kakve štete od toga ? Da li je takav čovek uzeo bilo šta od našeg naroda ? Naravno ne.
      Kad bi se dokazalo da je to istina, ja bih na sledećim izborima garant glasao za Dosta Je Bilo i to baš zbog Radulovića.
      Uzmimo za primer naše kriminalce koji se bave kriminalom po belom svetu,a ovde ne rade krivična dela. Svaka država koju vode inteligentni ljudi, nikada ne bi odavala podatke stranim policijama i službama o takvim ljudima,nego bi gledala te ljude da iskoristi za neke tajne poslove kojima se bavi svaka država u svetu, na internacionalnom planu. Ti i takvi ljudi unose u zemlju devize ( u velikim količinama ), a ko poznaje malo ekonomiju,zna šta to znači. I zna da i druge države i vlade,kao i inostrane banke,nisu ništa bolje.
      Naša država ( Vučić,Dačić… ) odaju podatke i pomažu u hapšenju takvih ljudi, dok ujedno podržavaju one koji kradu ovaj narod i iznose devize iz zemlje u čemu,najverovatnije, i sami učestvuju. Zašto to rade ? Ili ne znaju,ili nemaju mozga,a imaju ambicije,ili moraju da rade to jer ih neko drži u šaci.
      A zašto ta ista DEA ne hapsi šiptarske dilere koji su u vrhu svetskog narko “biznisa” ? Zašto su zauzeli Kosovo i Avganistan i zašto je porasla proizvodnja opijuma u Avganistanu za 80 % od kad je američka vojska tamo?
      Ko imalo zna o tome, zna da je američka CIA najveći narko diler na svetu i da je “prva ruka” za heroin. Drugim rečima, hapse se samo kriminalci koji ne rade za američku CIA-u i to je to.

      Nikola,nemoj da veruješ u bajke i da je neko tamo dobar,a da mi ne valjamo. Pusti ti te Vučićeve fore, kako je narod u Srbiji glup,neradan i ostalo. Srbija ima jedan jedini problem, a to je da je vode njeni najveći neprijatelji, koji su tu od devedesetih.
      Nisu nama neprijatelji ni Kolinda ni Tači,oni su problem naroda koji živi na Kososvu i u Hrvatskoj. A još manji problem je to, da li je Radulović uvrnuo IRS za milion dolara, mada bih ja, iskreno , voleo da jeste i da je uspeo da se izvuče, ali mi je to malo verovatno.
      Naš najveći neprijatelj je takozvana Vlada Srbije, nikad gora, nikad nesposobnija,a nikad ambicioznija. Vlada u kojoj ne sedi nijedan političar,jer su oni ljudi tamo sve, samo ne političari.

    • Не мора да ти смета. Ако ви заговарате државни криминал, ако мислите да моралу није место у политици, то је забавно и вредно објаве. Већина људи у мом окружењу је гласала за ДЈБ (дословно, преко 50 посто изашлих), и ако се буде показало да је “враголасти Радул” клиснуо од неплаћеног пореза, тај проценат ће сићи ка нули. Њима је свеједно да ли он избегава обавезе пред овом или оном државом. То показује морал и однос према систему. Лопов је лопов, на сваком месту.

    • Ovo je moje mišljenje, ne znam koji smo to “mi”. Ja čak nisam ni glasao za DJB.
      Ali nije u redu da neki nemački tabloid objavi nešto neprovereno, a onda neko koga je optužio da dokazuje da nije kriv. Ma ko to bio.
      U ovom slučaju to je čovek koji se bavi politikom u Srbiji i koji je opozicija vladajućoj koaliciji raznih prodanih duša. I kome će takva neproverena objava da donese veliku štetu na političkom planu, iako je neproverena,a najverovatnije i netačna. Pa čak i da dokaže da je laž, u pojedinim mozgovima ( većina ) će ostati urezano – “Radulović je pokrao jadni američki poreski sistem, on ne valja, on je lopov”. A to nije njihovo lično mišljenje, već mišljenje raznih “medija” koji su majstori psihologije, iluzija i manipulacija.
      Mi tog Radulovića ne poznajemo, jer je nov u političkom životu. Možda je kriv, možda nije. Možda će biti isti, a možda i neće. Dok ne vidimo, ne znamo. Ali su nam svi ostali mnogo dobro poznati i trebalo bi da budemo svesni da sa njima nema boljitka i neće ga biti.
      Svi su tu već decenijama, svi na vlasti, nema samo onih koji su preminuli u međuvremenu. Nikome od njih nije loše, zamajavaju narod,glume svađe za masu , kasnije se toj istoj masi smeju iz neke kafane gde ta masa ne bi imala para ni kiselu vodu da naruči.
      Prave kombinacije međusobno, kao braća rođena. Čuvaju jedni druge, ne zato što se vole, već što jedni o drugima sve znaju.
      Zašto taj smrdljivi Dojče Vele ne piše o njihovim krađama, tajnim računima i gde su završile desetine milijardi evra koje su pokradene iz Srbije ? Kad su tako “nezavisni” i kad tol`ko brinu o nama, nek` raskrinkaju bandu koja je pokrala Srbiju, a sad bi i da je truje. Mogu sve podatke da dobiju od svoje države.
      Nego se dohvatili za nekog ko je nov u srpskoj politici i čije motive još uvek ne znamo, jer ga nismo videli na sceni. Ali znamo da on Srbiju nije upropastio, a dok ne vidimo suprotno, tako i ostaje.
      Šta ako taj čovek ima iskrene namere i ako bi sa njim na vlasti bilo bolje celom narodu? Ni to ne znamo, ali se nadam da ćemo videti.
      Jer jedino Radulovića i DJB , kao i Obradovića i Dveri nismo videli na sceni. Što se mene tiče, može bilo koji pokret sa svojim liderom na sledećim izborima da pobedi, a mogu i oba da budu na vlasti, zajedno. ( što je možda i najbolja kombinacija )
      Samo da ne gledam više proverenu kamarilu koja je sve uništila i sa kojom sam siguran da ne može doći do boljitka.
      Kakvi god da su i DJB i Dveri, novi su. Nema za kog da se glasa, svi su isti ?
      Eto novih,podržavajte, glasajte, ne verujte naručenim tekstovima po “renomiranim novinama” i “nezavisnim medijima”, jer takvi ne postoje. Sve je uzročno-posledično , nezavisnost je samo reč.
      Ukoliko se ispostavi da su isti? Posle vidite šta ćete.

    • Како мислиш – непроверене? Дарио, Дојче веле је објавио папир, црно на бело. Оверен. Теорије завере су кул, али ово није фалсификат, нити је било ко стварно пробао да оспори аутентичност. Замисли да је Синиша Мали, па се запитају шта би писао, о онда колико је то заиста мизгање, а колико страс’. Да се вратим на главно… Може још само да буде грешка, и ја очекујем да јесте, јер ми је незамисливо да Радуловић заради толико новца. Једини разлог због кога сам помислио да можда јесте истина беше толико невешто реаговање, и толико ваше, како то зовете, писање за сендвич.

    • Ako je Dojče Vele objavio, onda je to apsolutna istina. Kako ne verovati njima i Wikipediji? 😀
      Ovom izjavom si mi stavio do znanja da je rasprava sa tobom samo gubljenje vremena i da si ti nepopravljiv slučaj.
      Mislio sam malo da ti otvorim oči, da te nagnam da koristiš svoj mozak,ali izgleda da je uzalud. Tvoj mozak već koriste mediji, ti si ga usput negde izgubio. Svako dobro.

    • Ове Вучићеве Владе су очајне, али нису најгоре. Милошевић је био најгори. Све те људе смо бирали ми и наши родитељи, бабе, деде, како коме… Ми смо одлучивали да нашу земљу углавном води олош. Ко је ту онда крив?

    • To je već posledica toga što glas onog koji koristi svoj mozak i glas onog kome mišljenje formira Dojče Vele isto vrede. Prvi su manjina, a drugi većina. Pa su tu kupovine glasova, razni batinaši koji prete, krađe izbora, razne agencije koje vode kampanje,a koje su majstori obmana i manipulacija, razne tajne službe država koje postoje kao takve, za razliku od naše.
      Potrebna je mnogo jaka energija naroda da se pobedi sve navedeno, da bi na vlast došao neko ko želi dobro tom istom narodu.
      Ukoliko čovek ne koristi svoj mozak, taj isti mozak koristiće neko drugi.

    • Može se ulaziti i izlaziti iz Usa i kada se duguje za porez. Pročitajte post od 17.08.u 16:47. Vesli Snajps (a nije jedini) obišao je snimajući po celom svetu, bančio na svim rajskim ostrvima – a onda pao. Utajio je porez i 98, 99, 2000, kao i 2001. Nije to sporno, sporno je kada se potire osnovna prezumpcija (Sašine) nevinosti, sa jedne strane. Ali, sa druge strane, još je spornije kada svesno, pre definitivnog rešavanja te neprijatne situacije – kao akter iste – i sam kreneš “da dolivaš ulje na vatru”, onda kada čak i oni drugi, ne baš prijateljski raspoloženi prema tebi – to prestanu da rade (Sns). Uvlačeći time u igranku – i čitavu masu svojih simpatizera. Tu se postavlja pitanje o nameri, proceni, svrsishodnosti, kao i – cilju takvog delovanja. Šta je, zapravo – očekivani rezultat jednog takvog (nelogičnog) postupanja. Videćemo.