Политика Саопштењe Спољна политика

Вучићев говор код Клинтонових штети Србији

Дуго су премијер, медијски саветници и њихови блатоиди покушавали да сакрију да ће Александар Вучић вечерас говорити на добротворном скупу породичне фондације Клинтонових, само пар дана пред први дуел председничких кандидата Хилари Клинтон и Доналда Трампа. Без велике инспирације и даље папагајски понављају да је то “добро за Србију” и невешто покушавају да то заташкају истицањем да је премијер отишао на заседање УН у Њујорк.

clinton-vucic

Нема никакве сумње да је наступ премијера на годишњем скупу компромитоване приватне фондације Клинтонових и његово посредно учешће у председничкој кандидатури једног од два кандидата веома лоше за Србију. Одговоран премијер једне мале земље као што је Србија, у веома замршеним геополитичким околностима какве су сада, не би се тако поигравао са државним интересима да није нешто дужан.

Какав је интерес премијера да учествује на годишњој конференцији приватне фондације која је у америчким медијима оптужена за коруптивне послове и нетранспарентно пословање? Хилари Клинтон се сумњичи да је користила стратегију “pay to play”, јер су донатори Фондације, већином лидери недемократских земаља, имали директну везу с њом и утицај на њене политичке одлуке – у складу са висином својих донација. Који је интерес Србије да пошаље свог премијера?

Влада Србије плаћала је огромне своте за лобирање Подеста групи, фирми коју су основала браћа Тони и Џон Подеста. Тони лобира за клијенте као што је Мирослав Мишковић, а Џон је шеф предизборне кампање Хилари Клинтон. Да ли су за посредно учешће Вучића у предизборној кампањи Хилари Клинтон “заслужни” пословни интереси засновани на овим скривеним везама? Скривени лични послови и интереси се никада до сада нису показали корисним за неку државу у чије се име наводно склапају.

Занимљиво је да се долазак Хилари Клинтон на чело америчког State Departmentа поклопио са формирањем СНС-а, странке чија је страначка инфраструктура настала на још увек непознатом новцу. Ресурси СНС-а на којима је расла премијерова странка нису познати, али је јавна тајна да су имали подршку у западним амбасадама кад су 2012. године долазили на власт. Медији под строгом контролом премијера никада се нису усудили да покрену ту причу.

Александар Вучић није никада у Вашингтону примљен на званичном нивоу који подразумева и заслужује положај премијера Србије. Бламирању Србије допринео је највише када је конференцију за медије држао испред ограде Беле куће након састанака које је имао са америчком администрацијом. Његов наступ на скупу компромитоване фондације уочи председничких избора у САД свакако није у интересу Србије и штети међународним односима које Србија треба опрезно да гради водећи рачуна о својим интересима.

Повезани текстови
Скривене везе премијера, СНС-а и Клинтонових
Шта повезује Клинтонове, СНС и премијера Србије?
Колумна Љиљне Смајловић за Недељник: Глобални грађанин Вучић

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Не само то, већ је окренуо леђа Трампу који је био један од ретких људи који се отворено противио бомбардовању Југославије 1999. године.

    Шта је Хитлари тада радила? Кукала је како кољемо невине Албанце.

    Наравно да Напредњаци све ово крију… чак ни они нису толико дереализовани.

    • Tramp iliti americki Seselj, veliki idol prosecnog srBskog patrJote koji za bombardovanje krivi samo Amerikance, a nikako velike mirotvorce Milosevica, Seselja i Miru Markovic…A da, nije bilo ”klanja” nevinih Albanaca, one hladnjace po Srbiji su proizvod lazi ”izdajnika i petokolonasa”…Nazalost, duh 90-ih se itekako vratio i one snage koje su Srbiju zavile u crno opet bi da nas konfromntiraju sa najacom i jedinom supersilom Amerikom.

  • Dobro ljudi, jesam protiv Vučka , ali šta bi ste vi radili, kada su 90% šanse da ona pobedi, a mi samo možemo da na****** ? Ja nju i njenog muža mrzim iz dna duše, pa opet ne vidim šta bi drugo mi mogli da radimo nego da se šlihtamo, ako ništa drugo, samo da bi prošli ispod njenog radara?

    Dalje, vidim u tekstu piše “finansirani su od strane Ambasada” . Kao Vaš iskreni glasač, neću da baš vređam, ali ću reći samo “Smejala se šerpa loncu.”

    • Na konto cega si ti zakljucio da ona ima 90% sanse da pobedi? Na konto javnih anketa ili….?
      Posto svi parametri, trenutno i javni, govore da ce Tramp biti novi predsednik.. Jedino neke Biserko, Milicke i Sejdimovici tvrde da ce Hilari biti 🙂

    • Prvo gospodine Dule “ne nisam bot, ja baš evo podržavam DJB, samo….” šanse da gospođa Klinton pobedi apsolutno nisu 90%, ni izbliza, a drugo javno izjavljivanje podrške jednom kandidatu pre nego što su sami izbori gotovi je užasno loš politčki potez, i za pojedinca i za državu, i jasan su vid nekog ko stvarno ne planira još dugo da se zadrži na sceni, nego priprema već svoj odlazak.

      A drugo samo zato što će neko pobediti na izborima ne treba da znači da na račun zemlje toj osobi vraćate svoje privatne dugove. Mislim da ovakvom nivou zloupotrebe javne funkcije nema ni smisla razgovarati sa vama, jer ste očigledno neprestrasni posmatrač, koji ovakvu povredu smatra nečim što nijedan državanik sebi ne bi dozvolio.

      A treće ove jeftine insinuacije da DJB finansiraju strane ambasade je samo smešan pokušaj svakom, i smrdi na SNS bota. Samo SNS bot na vesti o tome kako Vučić ide da vraća svoje dugove, može neko da piše da opoziciju finansira Amerika. Svima je jasno ko ovde finansira koga “gospodine”.

    • Da, znao sam odmah da sam SNS bot. Glasam za ovu stranku od prvih izbora, i privukao sam celu porodicu da glasaju, ali odmah se jave ostrašćeni zeloti koji upropaste svaku raspravu sa time da si sendvičar. Nedo bog da se ne slažeš sa partijom i da gledaš stvari realno, odma si rasista, homofob ili po meni najgora uvreda od svih, SNS sendvičar.

      Jedini način da Hilari ne pobedi na ovim izborima je da je ta “upala pluća” od koje ne može da stoji na nogama stigne, pa baci kašiku, ali sve nešto mislim da će da je drže i u naftalinu samo da je imaju na vlasti svima kojima ona, kao ratohuškač , treba.

      Ja iskreno mislim da je Tramp tu ubačen kao Trojanski konj da bi pomogao Klintonovoj, jer ako pogledaš jedini je od svih kandidata koji može da izgubi od nje, ona prosto toliko loš kandidat. Bilo ko drugi da se našao protiv nje, od Rubia preko Romnija do čak i Rand Pola bi je glatko rasturio na izborima.

      A ti ako misliš da postoji ijedna partija na ovim prostorima kojoj ne govore stranci šta da radi, ja mogu da ti kažem da si toliko naivan da bi te na ulici opljačkali samo da ti kažu da su Inspektori za Novčanike

    • @somborac025 Evo i ja bi voleo da si u pravu druze, samo se bojim da nisi 🙂 . Stvarno bi zeleo da ona izgubi, i jos bi bio srecniji da je trka bila izmedju pravog socijaliste, Sandersa, i pravog pro-kapitaliste, tipa Renda Pola ili Gerija Dzonsona, pa da mi je svejedno ko pobedi glasao bi za svu trojicu da mogu, ali su to moja licna sanjarenja.

      To sto je trka za predsednika najmocnije zemlje sveta spala na ovo dvoje spodoba je pravi pokazatelj kuda ide ova civilizacija. U Engleskoj ljudi moraju da glasaju za UKIP koji se zalaze da, izmedju ostalog, Globalno Otopljavanje ne postoji, i da poreski obveznici treba da placaju lecenje kristalima, samo da bi se ratosiljali ove EUSSR tvorevine govori koliko su ljudima izasli na nos.

      Uglavnom, iz tvojih usta u Bozije usi, i evo, ako Killary izgubi, ja te castim gajbom piva, i to cu najdraze volje da ti platim 🙂

  • Vrlo ozbiljna tema, vrlo ozbiljan presedan. Ako se uspostavi da je ovaj tekst u celosti istinit morace neko ( a ko drugi nego AV) da odgovara za ovakvo ponasanje i ovakvo unizavanje drzave Srbije.

  • Јел неко заборавио 99ту и улогу Клинтонових, Вучића, Дачића, Блера? Изгубили смо рат, то разумем, и да нам је узета територија и да смо мањи од маковог зрна разумем, јер то је чињница. Али ову перверзију да нас води иста гарнитура губитника из 99 која се сада куне у пријатељство са Клинтоновима и Блером, који су најгласније залагали за рат и демонизовали Србију и Србе у очима целог света не разумем. Је ли могуће да се ово дешава, овакво понижавање и тортура народа? Је ли могуће да наша власт толико неморална да их није срамота момака који су гинули под њиховом командом, рата који су изгубили, државе коју су рсатурили, народа коме су уништили све што је градио 200 година. Они гледају на народ као на шаховске фигуре, па кад се партија рата заврши они могу да пруже руку противнику и оду да се друже. Како је народу испран мозак да све ово заборави? Србија у задњих 25 година је луђа од сабраних Орвелових дела заједно.

    • Pa samim tim što je Vucic na celu države sa apsolutno jadnim pokušajem pravljenja da je tu zbog naših interesa, i pored toga što se ponaša apsolutno kao Milošević 90ih, otvoreno se prodaje svakom partneru ili investitoru stranom koji mu se ponudi.
      Jadna je zemlja koja ovo misli da je demokratija.

  • vucic sada uvideo gresku koju nije mogao 90tih,ali za svoju korist a na nasu stetu.uvideo je da je bolje neprijatelju biti prijatelj nego neprijatelj.a taj neprijatelj jos dobro placa za izdaju sopsvenih ideja i drzavotvorne politike.

  • Da li ce se DJB ikada udostojiti da osudi ratnohuskacke poruke i direktne pretnje iz susednih zemalja poput ove sto je danas poslao general armije BiH? Sve je i redu sto ste rekli u ovom clanku, cak sta vise moze se reci da je ovo goatovanje kod Klintonovih jaaaako opasno ako pobedi Tramp..

    • Bivši general, i DJB je vec javno i jasno osudila desavanja u BIH i nereagovanja našeg kabineta na ista. Svake dodatne objave samo dižu tenzije, i to je upravo ono što Dodik I Vucic a i Putin javno žele.