Београд Саопштењe

Донација сигурној кући

Чланови ОО ДЈБ Раковица су у четвртак, 10. новембра однели у Сугурну кућу донацију за мајке и децу који су тамо пронашли уточиште од проблема и породичног насиља коме су годинама били изложени у примарној породици. Донација је прибављена добровољним новчаним прилозима чланова ОО ДЈБ Раковица.

rakovica-sigurna-kuca

Одлучили смо да, у оквиру својих могућности, а у договору са Весном Станојевић, координаторком сигурних кућа и директорком Саветовалишта против насиља у породици, купимо најосновније потрепштине за мајке и играчке, углавном друштвене игре, за децу који су мир и сигурност могли да нађу једино на овакав начин пошто су у својој породици знали само за страх од насилног супруга и оца.

Приликом уручивања донације нисмо желели да ометамо мајке и децу, нарочито јер су малишани у то време радили са својом инструкторком, већ смо само поразговарали са запосленима у сигурној кући и сазнали шта им је најпотребније тако да ова донације не буде усамљен пример, већ да континурано наставимо да помажемо и бринемо о онима којима наше мало значи тако пуно.

Управо зато да би овакве акције убудуће изгубиле смисао зато што би биле непотребне ДЈБ ће као странка настојати, а нарочито кад то могућносту буду дозвољавале, (односно када будемо на власти) да жене буду на сваки начин, а пре свега законски заштићене од насиља било које врсте, породичног пре свега.

Ознаке

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Treba raditi na tome da i zaštita žena postane nepotrebna tako što bi se ti nesrećni ljudi negde zaposlili i psihički sredili. Da se sa decom ophodi tako da ne postanu tužni zlostavljači. Da ne budemo zemlja oštećenih ljudi, zgaženih ponižavanjem, ratovima i sirotinjom. Dovedenih do ludila od haosa koji im jeftina žuta štampa i odvratna muzika koju slušaju pravi u glavama. Zemlja za izbegavanje, iseljavanje, otcepljenje. Narod ubijen u pojam. Zlostavljači. Užas.