Војводина Трибина

Панчево: вечерас промоција књиге “Машина за расипање пара”

Професор Душан Павловић, потпредседник покрета Доста је било, говориће вечерас у Кафе клубу “Coupe”, Улица Браће Јовановића 6, о књизи “Машина за расипање пара”. Књига је настала након пет месеци рада у Министарству привреде, у тиму Саше Радуловића у коме је професор Павловић био саветник.

dusan-pavlovic

“Машина за расипање пара” је јединствено сведочанство о томе каква је права природа државе и какви се лични финансијски и политички интереси крију иза лажних обећања премијера.

Сваки одговорни гласач требало би да прочита књигу која раскринкава механизме пљачке државе. Дођите да са Душаном Павловићем разговарате о томе како се расипа новац грађана и колико су једноставни и познати механизми да се то спречи.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Оставите коментар

2 Коментарa на "Панчево: вечерас промоција књиге “Машина за расипање пара”"

avatar
2500
најновији најстарији
immobil
Гост
immobil

Ajd malo teorije, dr Pavlović je filozof te mu teorija nećer biti strana ( a možda dobije i neku ideju). Dakle, savršeno efikasna mašina ne postoji u realnosti. Klauzijus je 1856 pisao jedan a zatim u sledećih 25 godina još 2 članka razvijajući koncept entropije. Entropija je deo energije koja se ne može pretvoriti u koristan rad.
Ne postoji mašina na kugli Zemaljskoj koja bi namerno bila konstruisana da ne vrši rad već da svu energiju transformiše u entropiju. Da li baš?
Naši, Srpski poznati (da su poznati jesu) konstruktori Vučiće & kamarila konstruisali su jednu takvu mašinu za rasipanje energije (ili para).
To je genijalan izum. Nikome u istoriji civilizacije takva „mudrost“ nije pala na pamet. Efikasnost te mašine za rasipanje energije je veća od bilo koje druge mašine. Ona krši zakon održanja pa rasipa i onu energiju koja ne postoji – to jest zadužuje zemlju praveći sve vrste deficita.
Dakle sa inženjerskog stanovišta Vučić je konstruisao perpetuum mobile 1 vrste – on rasipa ovac koji nemamo. Sa stanovišta lekara Vučić je napravio mašinu (organizam) kome nije svrha da raste – već da se smanjuje. Genijalno! To čak ni Bogu nije palo na pamet.
Iz gornjeg izlaganja možemo izvući zaključak da Vučić – ne samo da je veći, lepši i pametniji od druga Tita – već je isto to i od samog Boga tvorca.
Stoga predlažem da ukinemo kalendar – Julijanski i Grgurijanski i uvedemo Vučićijanski kalendar u kome obavezno izdvojiti jedan mesec LIMBURG kao mogući termin izvršavanja svih Vučićevih obećanja.
Tako da predlažem dr Pavloviću da podcrta i oda priznanje Geniju nad Genijima Vučiću koji se prvi u istoriji osmelio da konstruiše nešto o čemu ni Ajnštajn, sve sa Bolcmanom i Klauzijusom, Borom i Plankom nije mogao ni da sanja.

KaraĐorđe
Гост
KaraĐorđe

Da li razmišljate o PDF-u ove knjige, besplatnom po mogućstvu, da se skine sa vašeg sajta?