Интервју Политика

Саша Радуловић: СНС је већ направио нови ДОС

Преносимо вам интервју Саше Радуловића за Данас.


Неопходно је да кредибилни људи са интегритетом дођу на места председника, премијера и градоначелника у пакету с конкретним планом.

sasa radulovic 05

Више пута сам рекао да је моја амбиција да будем премијер Србије. Такође сам више пута рекао да је неопходно да се направи пакет за изборе на свим нивоима без обзира на редослед расписивања избора. Прво нам иду председнички, па градски. А по свој прилици сва три одједном, каже у разговору за Данас Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, одговарајући на питање Данаса да ли би он у случају победе Вука Јеремића на председничким изборима био кандидат за премијера Србије.

Уколико се опозиција сложи око заједничког кандидата, ко би могао да има више шансе – Вук Јеремић или Саша Јанковић?

– Свака прича о потенцијалним кандидатима пре него што су се они сами кандидовали и пре него што је направљен цео пакет за излазак на изборе је само непотребно отварање карата које омогућава Вучићу да усмери своје нападе преко својих пропагандних канала. Ми му нећемо олакшавати посао. Нека се пита. Уколико људи који имају интегритет и кредибилитет и у које грађани Србије полажу наду да могу да извуку земљу из живог блата партократије буду имали довољно зрелости и мањак сујете, ставе интересе друштва изнад својих личних и окупе се око заједничке платформе за председничке, парламентарне и београдске изборе, Вучић ће изгубити и Србија ће прогледати и продисати. То не може постићи један човек. Србији је потребна година прекретнице. Једна платформа за све изборе. Покрет Доста је било ради на томе. То је једини пут за победу на изборима.

Да ли опозиција заиста ствара нови ДОС, како тврде напредњаци?

– Нови ДОС је већ направио СНС. СНС има више ДОС-ових странака у својој коалицији и ДОС-ових посланика и одборника у својим редовима него цела опозиција заједно. Ми озбиљно разговарамо са свим релевантним политичким личностима и странкама и правимо пакет за предстојеће изборе: и парламентарне и председничке и београдске. Намера нам је да направимо потпуно нову политичку сцену и почистимо све репове који нису искористили своју шансу да створе бољу Србију.

Расправу о буџету премијер је искористио да се обрачуна са делом опозиције. Да ли је у томе успео?

– Успео је само да покаже грађанима да нема ни одговоре на питања, ни аргументе, па мора да се окрене најгрубљем вређању и омаловажавању у покушају да побегне од суштинске расправе. Он обмањује грађане. Зашто отима пензионерима, наставницима и лекарима 42 милијарде годишње, да би то што њима отме поклонио губиташким управама јавних предузећа, целих 47 милијарди, на име гаранција за кредите које су узели па не могу да отплате и онда уместо њих отплаћује држава јер је гарантовала за њих?

Чинило се ипак и да је опозиција потпуно немоћна и да у скученом скупштинском времену не успева да одговори владајућој већини.

– Доста је било је и моћан и у стању да одговори и баци СНС на колена у свакој расправи. Када год је дискусија била дозвољена, то смо и показали. Али то не можемо са искљученим микрофонима. Због тога и пружамо отпор. Не дају нам да говоримо када имамо право да говоримо. Због тога и беже од било какве суштинске расправе и сакривају се у блату где се одлично сналазе. Послушајте наша излагања. Ако у њима пронађете увреде, приче ван теме, покажите нам и ја ћу се извинити.

Како коментаришете то што лидер ЛДП Чедомир Јовановић, као опозиционар, критикује остатак опозиције тврдећи како она несадржајно критикује премијера и како је грађанска опозиција остала без идеја?

– Као припадник власти, он има обавезу да критикује опозицију. Ми ту не бисмо ништа кварили.

Чедомир Јовановић убеђен је да ће се Вучић кандидовати за председника Србије, а да ће владајућа коалиција изаћи на једној листи. Тврди и да владајућа коалиција, без кампање, има подршку 70 одсто грађана. Није ли то за остатак опозиције обесхрабрујуће?

– Наравно да није. Та подршка није ни приближно толика, а и пада. Дуго је време до априла.

Премијер Вучић вам је, ипак, пре неколико дана поручио да сте ви његова једина грешка коју је начинио до сада.

– Ја наравно нисам ни једина ни највећа, али сигурно јесам за њега најважнија. Јер ће га та грешка коштати губитка власти.

Очекујете ли да ће икада пристати на дуел са вама?

– Не. Вучић је суштински кукавица. Зна да говори неистине и обмањује грађане и да би га један дуел са мном коштао губитка власти.

Шта сте поручивали премијеру Вучићу показујући слике Пинокија? Мислите ли да ће грађани ваш начин понашања и револт погрешно да схвате?

– Сигурни смо да неће. Главни проблем у скупштини је чињеница да нам Маја Гојковић не дозвољава да говоримо, а да с друге стране омогућава и Вучићу и његовим луткама Ристичевићима и Мартиновићима у скупштини да несметано вређају и добију реч кад год им падне на памет. Вучић је у скупштини износио најгрубље лажи и увреде, а мени није било омогућено да одговорим. Због тога је добио Пинокија. Сигурни смо да грађани разумеју да се не бисмо користили визуелним симболима када би нам било омогућено да говоримо.

Извор: Данас

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “Vucic je sustinski kukavica” – recenica Sase Radulovica koja bi trebalo da bude cinjenica koja mora “uci” u glave biracima AV, ostalima je to jasno od pojave ovog nesrecnog lika na politickoj sceni Srbije.
    Vucic je poceo i dugo bio ostrasceni navijac.
    Pravilo navijackih grupa /kao sto znamo/ je: Hrabri u coporu, kukavice “jedan na jedan”.
    Po recima Vojislava Seselja, AV-u nije bilo omoguceno bilo kakvo samostalno istupanje u SRS-u, bio je pod njegovom kontrolom.
    Kako izgleda, to jos uvek traje.
    Tomislav Nikolic /naivno ili iz gluposti/, da pokaze kako je najbolji predsednik Srbije /za razliku od Milosevica, Kostunice i Tadica/ je nakon izbora za predsednika Srbije, stranku poklonio “politickom sinu” AV-u.
    Sada, Nikolic treba da namoli AV-a /ili da mu Rusi u tome pomognu/, kako bi bio predsednicki kandidat – stranke koju je napravio.
    Kad je na poklon od Tomislava Nikolica dobio SNS, AV je kao i u navijackoj proslosti dobio copor i postao naprasno lazno hrabar, ali opet, ne “jedan na jedan”.
    AV je zaista kukavica, kako kaze Sasa Radulovic.
    Pravila u “borbi” sa kukavicama su drugacija.
    Treba ih “isterati” na cistinu.

  • Srbija je zrela za konzilijum sručnjaka iz raznih oblasti.Stranke trebaju smo poštovati znanje ne pametovati samo radi svoje interese.Sve oblasti živlenja u Srbiji su duboko zašle u Amoral I TRAŽE STRUČNU TERAPIJU.KREATIVNI POTENCIJAL POSTOJI U SRBIJI , a takođe treba vratiti i prognani,i uz pravilno rukovođenje može se računati na oporavak.Lidere iz DEM stranaka treba poslati u zaborav,ali prethodno da vrate ono što su oteli i unistili 50-togodišjnu svaranu imovinu.

    • DEM nisu vec vlada 2004-2007god,u kojoj su koliko me pamcenje ne vara ,vladali DSS Kostunica Vojislav,i ostali bez DS-a,a imovina je razorena i devastirana od 1991-1999GOD,NA CELU SA COBIJEM.Uz to 24 sporne privatizacije,gle cudom bas kad je DSS bio na vlasti.

  • Gospodine Radulovicu- STRASNO JE MALO VREMENA do aprila. Verujte, jos davno je trebala zapoceti prava aktivna, zestoka kampanja-i pre raspisivanja, parlamentarnih izbora, bili oni ne bili, ne bi skodila uopste. I to bas zato sto Vas i nas nema u medijima, cast izuzecima, svaki dan moramo raditi 24 casa, prvenstveno da bi ovaj trulez sklonili, ne sa vlasti, nego iz nasih zivota, a tek onda razmisljali o pobedi. I verujte kakvu nam drzavu ostavljaju- pobedi se ne treba previse radovati.
    Milovan Miki Rakovic

  • САША МИ СЕ ЧИНИ ЈЕ НАЈСПОСОБНИЈИ ОД СВИХ У ОПОЗИЦИЈИ.сЕЋАМ СЕ ПОСЛЕ ОВИХ ЗАДЊИХ ИЗБОРА, КАДА ЈЕ БИЛО ОЧИГЛЕДНО ДА СУ ВУЧИЋЕВИ КРАЛИ. ОДРЖАН ЈЕ МИТИНГ ОПОЗИЦИЈЕ. САША ЈЕ У ИМЕ ОПОЗИЦИЈЕ НАПРАВИО ПЛАН ШТА СВЕ ТРЕБА ДА УРАДЕ. ВРЛО ОДГОВОРНО И КОНКРЕТНО. ЈОШ ЧУВАМ ТАЈ ПРОГРАМ. ГЛЕДАЈУЋИ КАКО ЈЕ ТО ВРЛО ПИСМЕНО ИЗГЛЕДАЛО И САСВИМ КОНКРЕТНО, БИЛА САМ ОДУШЕВЉЕНА. АЛИ САМ СХВАТИЛА ДА СЕ РАДУЛОВИЋ НАШАО У ГРУПИ ВРЛО СУЈЕТНИХ ЉУДИ И ДА ТО НЕЋЕ ИЋИ ЛАКО СА ПРОГРАМОМ И ТАКО ЈЕ И БИЛО. ПО МОМ МИШЉЕЊУ ЧЕДУ ТРЕБА ЗАОБИЋИ КОД ДОГОВАРАЊА О ЗАЈЕДНИЧКОМ КАНДИДАТУ И ДРУГИМ ВРЛО ВАЖНИМ ФУНКЦИЈАМА. ТАДА НИСАМ ГЛАСАЛА ЗА ДЈБ АЛИ САМ СЕ ДОГОВОРИЛА СА МОЈИМ УНУЦИМА И ОНИ СУ ГА ГЛАСАЛИ А ЈА САМ , ВИДЕЋИ ДА ДСС И ДВЕРИ ИМАЈУ МАЊЕ ГЛАСОВА ГЛАСАЛА САМ ЗА ЊИХ И НАГОВОРИЛА МОЈЕ ПРИЈАТЕЉИЦЕ. ВОЛЕЛА САМ ДА У СКУПШТИНУ ИМА ШТО ВИШЕ ОПОЗИЦИЈЕ.