Beograd Prenosimo

Miroslava Milenović: Živimo u nenormalnoj državi. Rešenje je potpuna promena sistema

Živimo u potpuno nenormalnoj državi gde je postalo normalno da neko ima 25 godina, vozi džip od 50.000 evra, da ga registruje u policiji i da ga niko ne pita da li je poreski obveznik. Postalo je normalno da su fabrike rasturene, privatizacije izvedene na čudan način i da niko nije odgovarao za to. Postalo je nenormalno da je neko pošten i da se zato smatra da je tranziciona budala – rekla je Miroslava Milenović, na tribini u Opštini Vračar održanoj u decembru 2016. godine

Tribinu sa temom “Stop izbornoj krađi i prekrajanju izborne volje građana” organizovali su pokret Dosta je bilo, Demokratska stranka, Nova stranka i Socijaldemokratska stranka. Pogledajte izlaganje Miroslave Milenović koja je govorila o korupciji i tome odakle dolazi novac kojim se kupuju glasovi građana, trguje mandatima i postizbornim mahinacijama prekrajaju rezultati glasanja.

Sve što se događalo posle petooktobarskih promena naučilo nas je da nije raskinuta veza sa kriminalnim grupama, da ne znamo gde je novac svih nas koji je završio na Kipru i sve to daje ogroman potencijal onima koji se nalaze na vrhu piramide novca koji se uzima od svih nas. Korupcioni potencijal se nalazi na tri mesta: u fiokama tužilaštva gde su krivične prijave koje nikad nisu istražene, u organizovanom kriminalu protiv koga se država ne bori i u javnim preduzećima u koja se dolazi zato što nekog znate, a ne zato što nešto znate.

-Da bi se sve to promenilo nije dovoljna promena izbornog sistema, potrebna je potpuna promena sistema i sistema vrednosti i sistema u kome živimo. Prvi uslov je potpuna transparentnost svega. I budžeta i javnih konkursa i tendera i zapošljavanja i povrh svega otvoreni mediji za sve. Kad mediji nisu otvoreni mi se samo igramo izbora – rekla je Miroslava Milenović.

DJB Mladi

DJB Mladi

Ostavite komentar

12 Komentara na "Miroslava Milenović: Živimo u nenormalnoj državi. Rešenje je potpuna promena sistema"

avatar
2500
najnoviji najstariji
cviko
Gost
cviko

fenomenalno tačna zapažanja celog društva i sistema.
mnogo poštujem gospođu Milenović,

.Vilogorski
Gost
.Vilogorski

Pitanje kako zaraditi za život i dalje ispunjava najveći deo naših dnevnih briga, pa bi ekonomija trebalo da zanima većinu ljudi, a ne da bude „rezervisana“ samo za uzani krug eksperata. Istinska nevolja krije se u tome što ekonomisti ne shvataju kako bi stvari trebalo da funkcionišu i ubeđeni su da je ekonomija superiornija od svih drugih disciplina, iznoseći argument da se novcem može precizno, a ne samo okvirno, izmeriti kvalitet života. Imajući u vidu navedene činjenice, ekonomisti neretko zamišljaju ekonomiju kao mašinu, što znači da sagledavaju ekonomske probleme kao matematičke modele. S druge strane istinski stručnjaci su uvek shvatali da takav metod ima ozbiljna ograničenja i koja ih sprečavaju da čine greške u razmišljanju.

i.j.kv
Gost
i.j.kv

Posto sve redje i ovaj pokret objavljuje dobre tekstove( obicno su to tekstovi promovisanja samih sebe)kao sto je ovaj,komentara ima sve manje takodje koji zavredjuju paznju!Vreme prolazi,situacija u Srbiji se ne menja,vec ide dalje u propast,bedu i ocaj!Narod koji mora da zivi,onaj koji prezivljava i ako nezadovoljan misljenja je da od Vucica boljeg nema!Kada tako misli ogroman broj gradjana,postavlja se pitanje vredili raditi nesto za te gradjane da im se prvo misljenje promeni,da im se oci otvore ili treba pustiti da vreme odradi svoje!U nasem slucaju,slucaju Srbije i vreme ne radi za nas!Politicari koji su na sceni su nepromenljivi,novi ne mogu doci..mogu ali u te partije!Oni koji su se izborili za neki cenzus kao DJB izgledaju vrlo zadovoljno postignutim!Ko to ne zeli da shvati,ovo ce shvatati kao kritiku DJB!Ne treba ocekivati da nam se mize dogoditi cudo i novi 5.oktobar!Taj datum ostao je sinonim za promene…koje se jesu desile ali nas nisu promenile!Promenio se donekle sistem da se ne ponove 90-e u haosu inflacije i ratovima sli je sve od promena ocekivano stopirano! Najbolja Srpska preduzeca(politicke partije)rade na ucvrscivanju svojih rukovodilaca i boraca ubacivanjem u drzavne jasle i uhljebljenjem i zato ce imati resursa da to izfinansiraju!Profesori,Lekari,Generali,Novinari…svi oni koji imaju neko zvanje….prihvatili su stanje ove bede kao stanje trenutnog realnog vremena i priklanjaju se najjacima…to sledi i narod koji od toga nista nema!Realno nam nema pomoci i sto Anstajna iz ovog haosa nebi mogli da nas izvade!Cekajmo da svi postanemo isti…tu ce biti kraj ludilu,a neka oni koji shvate pokusaju da razumeju nasta mislim!

ŠumadinacKg
Gost
ŠumadinacKg

Razumeo sam šta misliš, misliš „svi su isti“ i zato ne izlaziš na izbore, bravo daješ mogućnost sadašnjima da umesto tebe „ubace glas“ nekog pokojnima i opet veštački kradjom dobiju „većinu“. Ako tako mislimo onda nam stvarno nema pomoći….

i.j.kv
Gost
i.j.kv

Posto si razumeo g.Sumadinac da ti pomognem 0d 91′ Vuk Draskovic,Milan Panic,Zoran Djindjic,Tadic do zadnjih DJB nisam jedne izbore preskocio…mali si bio mozda da ti objasnjavam na koliko protesta sam bio…od 91′ do danas,ta strana kako su je zvali izdajnicka smanjivala se sve vise do dana danasnjeg…a danas je svedena na nekoliko hiljada ljudi!Ostalima je sve jedno!

marina
Gost
marina

Bravo Miroslava !!!
Da nije jos medijske blokade, KAO STO JESTE, da veliki se broj gradjana moze upoznati sa ,,LIKOM & DELOM,, ove fantasticne zene, onim, koliko je vec URADILA, koliko se posvetila Savetu za borbu protiv korupcije, zeleci jos bolje rezultate, koji su pored sveg napora izostali, ne njenom krivicom …Ali, naci cemo put i nacin da OVU ZENU PODRZIMO, aktivnosti na drustvenim mrezama tome u prilog, SVAKAKO, jer, zaista je OSOBA, kakva ovoj zemlju treba !! Znanjem & karakterom !!
BRAVO MIROSLAVA !!!

Nikola
Gost
Nikola

Bravo Miroslava! Sve je to zbog partokratije jer drzava sagledava kao svoju prciju. I DS, LDP, G17 su doduse ovako radili ali u manjoj meri. Pljackaska privatizacija, sumnjivi ugovori, tajni ugovori, povlesceni klijente… BROJ jedan za promenu svega je ukidanje PARTOKRATIJE, to je prvi i osnovni zadatak i nuzni uslov svih promena!

Julijan
Gost
Julijan

Poštovani,
komuniciram sa ljudima koji nemaju naviku da se koriste internetom, pa ni znanja. Zato često štampam pametne tekstove sa ove vaše stranice ili tekstove iz nedeljnog lista „Vreme“ i tako ih delim ljudima, ne bi lim im otvorio oči i prizvao ih pameti. Zato vas molim da kompletno izlaganje gospodje Milenović objavite u celom tekstu, jer ono to zaslužuje da mi koristi za prave informacije neinformisanim ljudima.

Ana
Gost
Ana

Sjajno izlaganje. Kratko, sažeto, a sve rečeno!

Dragisa
Gost
Dragisa

Bravo za gospođu Milenović, zasto ovo nje pre okaceno ja sam gledao celu tribinu pre izvesnog vremena na youTube

Nenad
Gost
Nenad

Nadam se da su kolege gospodje Milenovic iz DS, SDS i NS pazljivo slusale pradavanje, ali bojim se da nisu zdrave snage da ucestvuju u promeni sistema. Previse je istrosenih lica u tim stankama, a „podmladak“ im ne uliva nikakvo posebno poverenje. Doduse, mnogi su nepravedno provuceni kroz medijsko blato, ali generalno, trebace im jos dosta vremena da pokazu da su za promenu sistema u cijem su stvaranju ucestvovali, i da vise nikada nece voditi Srbiju na nacin na koji su je vodili.

Tomislav
Gost
Tomislav

Odlično objašnjeno. Potpuna transparentnost na svim nivoima je jedino rešenje za stvarno suzbijanje korupcije. Jer korupcija može samo da opstaje zahvaljujući tome što je omogućeno da se radi skriveno, tajno i daleko od očiju javnosti.