Интервју Политика

Радуловић за “Ало”: Подршка ДЈБ је преко 15%

Преносимо вам интегралну верзију интервјуа Саше Радуловића за Ало. Текст црном бојом је објављен и у новинама.

АЛО: Интересује нас следећи инструмент који ћете унети у Скупштину, можда клавир или бубњеве, и у склопу тога, да ли сте поносни на све што сте урадили до сада у кабинету и остале перформансе, од Пинокија и осталог?

Саша Радуловић: Перформанси имају своју сврху, имамо јако озбиљну поруку коју смо послали бирачима и јако сам задовољан тиме како су то бирачи прихватили. Од Скупштине је направљен отирач и она практично ради све оно што извршна власт тражи. Последњи перформанс који смо имали је у директној вези са тим да су 27 закона и одлука згурали у једну тачку дневног реда тако да сам ја, рецимо, имао излагање од 45 секунди по једном закону, што је признаћете потпуно ненормално, а онда након тога су целу ноћ седели, од уторка до среде, не би ли се у среду гласало, не би ли избегли да Вучић дође у Скупштину у четвртак да одговара на питања посланика. Значи, практично од Скупштине су заиста направили отирач, ми не вршимо никакву контролну улогу над влашћу, владајућа коалиција која седи у Скупштини то подржава и наш одговор на то мислим да је био пристојан и примерен.

Велики број људи подржава то, 3 милиона људи је видело видео клипове, гледали смо коментаре на то и они показују да људи подржавају то што пружамо отпор. Да ми само то радимо, онда би критика била разумљива. Међутим, наша озбиљна саопштења нико не преноси, а кад направимо перформанс, рецимо са Пинокијом или са песмом, онда сви о томе пишу, тиме пробијамо медијски мрак и отварамо простор да грађани могу да се заинтересују зашто смо то радили. Никада нам не би пало на памет да показујемо Пинокија да можемо да говоримо у Скупштини, да нам је дозвољено да када премијер каже лаж, ми одговоримо на ту лаж, нама би то било примереније и боље. Пошто то не можемо, пошто нам не дају да говоримо, онда нам је остало да покажемо слику.

АЛО: Све то сами смишљате или учествују и остали?

Саша Радуловић: То наравно ради цела екипа, имамо једну јако шаренолику групу људи где су сви своји људи али заступају ставове које заступа покрет.

АЛО: Ви кажете да су они од Скупштине направили отирач, они вам на то одговарају да сте ви од Скупштине направили циркус.

Саша Радуловић: Циркус је када вам у Скупштини посланици владајуће коалиције користе улични речник да би описали политичке противнике. Циркус је када на сваку критику или разговор о законским предлозима причају „лопови, стечајни управници, порез у Америци…“ говоре нешто што никакве везе са темом нема. „Игра барбут…“ То су заиста невероватне ствари које они говоре. Да би ми правили циркус од Скупштине, морате тачно да ми наведете шта смо то ми радили. Отпевати песму на крају Скупштине, кад је завршено заседање пред Нову годину, ми мислимо да је то порука…

АЛО: Ставили сте ногу на столицу…

Саша Радуловић: Да ли знате где је нога тачно била?

АЛО: Не…

Саша Радуловић: Када се столица подигне, има једна пречка на коју можете да ставите ногу, ако вас интересује, ја ћу вас увести у Скупштину па можете то и да фотографишете. Оно што је индикативно, имате премијера који такву једну тривијаност помиње, као да је то главна тема… То вам говори да бежи од суштине и да покушава да говори неке ствари које заиста немају никакве везе са истином, ни са оним о чему говоримо.

АЛО: Који је инструмент следећи, можда клавир?

Саша Радуловић: То ћете видети, нећемо да припремамо владајућу већину на то. Оно што нам је битно у свему томе је да погледате све ствари које тамо радимо, огромна већина, тачније, све ствари су јако озбиљне, од Закона о становању, па прича о помоћној полицији, па сви ови штетни закони које потписујемо, па јако лош буџет и тако даље, то су главне теме, межутим, медији то слабо преносе. Тако да, ево да поновим, ово нам је један од начина да пробијемо тај медијски мрак.

АЛО: Сад, да разјаснимо нешто што сте већ споменули, све оне приче о вама као стечајном управнику, човеку који је одговоран за пропаст многих предузећа, како кажу, који је ваш одговор на то?

Саша Радуловић: Александар Вучић зна да су то лажи, у то време када ме је звао у Владу разговарали смо о томе, а тада је те приче пласирао Млађан Динкић који је у међувремену постао његов саветник у кабинету. Људи Млађана Динкића су у кабинету а Вучић је изгледа преузео те приче које је Динкић пласирао пре него што сам ушао у Владу. Вучић ми је сам рекао да зна да су то измишљотине. Међутим, пошто је ДЈБ сад постао најјачи противник, наша подршка је преко 15% и он зна да је „Доста је било“ главни политички противник, онда као и сваки политичар код нас, креће у личне нападе. Ја бих да се манемо тога и да се држимо суштине о којој говоримо, међутим то њему не одговара. Што се тиче стечајева, ја ћу Вас подсетити да сам радио са полицијом и тужилаштвом од 2008. године заједно са Мирославом Миленовић, радио сам на највећим предметима корупције у држави, поред тога у свим стечајевима био сам саветник тужилаштву и за стечајеве и за берзе. Поносан сам на све што сам тамо урадио, штитио сам интересе поверилаца, интересе запослених против свих политички повезаних лупежа који су покушали да опљачкају та предузећа. Још једна ствар, не тера стечајни управник неку фирму у стечај него неодговорни власници. Стечајни управник покушава да намири повериоце које су преварили неодговорни власници или тајкуни у вези са политичким спонзорима. И на крају, то сам већ поручио СНС-у, сад на овим изборима у априлу биће ми част да у име грађана спроведем стечај над том корумпираном организацијом која се зове Српска напредна странка.

АЛО: Поменули сте 15%, то сте и јуче објавили на Твитеру, да су то резултати истраживања и да су Двери изнад цензуса, да ли је случајно то што сте споменули само Доста је било и Двери?

Саша Радуловић: Наравно да нисам споменуо само Доста је било и Двери. Та истраживања добијам од 2014. године и увек су нам тачно говорила о томе шта се дешава и које је расположење јавног мњења и ,наравно, супротно од оног што се појављује по нарученим истраживањима које Вучић пушта преко медија. Рекао сам такође и да су све остале странке у паду и да је СНС у највећем паду, ево могу Вама да дам тај податак, око 30% и тај тренд се наставља, огроман је пад од избора на овамо. Сви остали су такође у паду, једине странке које бележе раст су Доста је било – 15% и Двери бележе раст, налазе се изнад цензуса и то значајно изнад, и то су подаци које смо добили.

АЛО: Да није то можда један од разлога да се Доста је било и Двери удруже?

Саша Радуловић: То наравно није никакав разлог за то и ваше писање о томе немају никакве везе са истином. Међутим, ви слободно, као што кажете имате одлично обавештене изворе, а ја могу да Вам кажем да ти извори, које наводно имате, не знају шта говоре.

АЛО: Господин Обрадовић је рекао да ви у Скупштини имате сјајну сарадњу.

Саша Радуловић: Ми у Скупштини имамо сарадњу са свима који су заиста опозиционо настројени, то никакве везе нема са коалицијама, ни са било каквим другим договорима. У Скупштини се догађа терор владајуће већине која не да опозицији да говори, ми пружамо отпор том терору и сарађујемо са свима који су искрено и отворено опозициони. То су и Демокатска странка и Двери , делови који су се одвојили од ДСС-а, Марко Ђуришић са СДС-ом, то су људи који заиста, ем опозиционо делују, ем њихове странке нису у колаицији са Српском напредном странком на било ком нивоу и сматрамо их опозицијом. То што имамо различите ставове по различитим питањима то је нормални део политичког живота.

АЛО: Демократска странка ће подржати Сашу Јанковића, да ли ће можда ваш покрет кренути њиховим стопама?

Саша Радуловић: Ми њиховим стопама нећемо кренути, међутим, ми смо казали шта нам је политика, ми мислимо да премијер мора први да се изјасни и да одговори на два питања, једно је које ћемо све изборе имати, да ли ће бити само председнички, да ли ће са њима ићи парламентарни, ако буду ишли парламентарни да ли ће ићи и београдски. Друго питање је ко му је кандидат. Мислимо да је свако истрчавање раније у ствари за задовољавање неких сопствених интереса, а говорим о странкама не о кандидатима и, наравно, да свака странка то има права да уради. Ми мислимо да се тиме слаби позиција, односно ако Вучић тачно зна ко ће шта и како урадити онда му је много лакша позиција да смисли стратегију како да најбоље прође на тим изборима. Има озбиљан проблем пошто има велики пад популарности јер за разлику од намештених истраживања ова права нам то говоре и видећете на крају, кад буду избори у априлу да је то заиста тако. Он нема добра решења и размишља како може што више да развуче и кандидате опозиције и да се намести најбоље за парламентарне изборе. Има лажну опозицију коју потура као праву и тиме прави конфузију код бирача. Мислимо да је ово најбоља стратегија и то је оно што смо усвојили на главном одбору „Доста је било“, да га пустимо, односно, сачекамо да донесе одлуку и онда ће бити јасно шта ћемо ми урадити.

АЛО: Мислите да то неће бити прекасно и да ћете имати времена за кампању ако се то деси у фебруару?

Саша Радуловић: Ми мислимо да то није прекасно, ми смо у кампањи нон – стоп, то уопште није проблем. Већ се отприлике види ко ће бити председнички кандидат и они, наравно, треба да излазе са својим ставовима и да грађани знају ко ће бити кандидати. Када будемо објавили нашу одлуку, а ми већ знамо шта ћемо и како ћемо, онда ће бити очигледно и ово што сада радимо.

АЛО: Да ли то значи да ће вас остали лидери опозиције на неки начин натерати да подржите Сашу Јанковића, да не би та снага отишла у два смера? Ако једна опозиција подржи Вука Јеремића а друга Сашу Јанковића, онда опозиција нема шансе.

Саша Радуловић: Ми мислимо да је у овом тренутку најважније да главни луткар Србије Александар Вучић не зна шта ће се десити. Биће очигледно када се деси, на коју страну ће све скупа да оде.

АЛО: Поједине странке су се већ изјасниле.

Саша Радуловић: И то је сасвим у реду. Ми као најјача опозициона странка мислимо да је ова стратегија коју смо одабрали победничка стратегија јер наш циљ на овим изборима није да учествујемо и да шаљемо неке поруке већ да победимо, јер ако не победимо на овим изборима, и на председничким и парламентарним и београдским, и не дође до смене власти имаћемо 4 године мрака након тога и више неће бити превремених избора и према томе, мислим да морамо бити одговорни и да не треба да олакшавамо посао Александру Вучићу који такође покушава да преко свега овога преломи своју лажну опозицију и да заиста замути сцену. И то ће се полако и показати.

АЛО: Ви сте рекли да не треба да олакшавате посао Александру Вучићу, да ли су Вама отежали посао Шутановац и Живковић?

Саша Радуловић: Нама нико није ништа отежао, свака странка води политику у складу са својим стањем, потребама и ја се у тај део не мешам.

АЛО: Ко има веће шансе, Јеремић или Јанковић? Да ли они могу без странке и инфраструктуре?

Саша Радуловић: То су све питања на која нити желим да одговорим, нити желим да било којем кандидату умањим шансе или да на било који начин Александру Вучићу откријемо шта ће се десити.

АЛО: Доста је било има јаку страначку инфраструктуру, да ли то може бити ваша кључна улога?

Саша Радуловић: Задатак на овим изборима јесте да успоставимо пуну контролу на свим бирачким местима. То на претходним изборима нисмо имали и томе смо посвећени, правимо странку и та странка треба да буде формирана до краја јануара. Имаћемо велику скупштину која ће бити друге суботе у фебруару, на тој скупштини ћемо донети кључне одлуке и у том тренутке ће се већ рашчистити ствари.

АЛО: Састајете ли се са колегама из опозиције?

Саша Радуловић: Стално. И са председничким кандидатима и са лидерима опозиције, наравно, медији не знају за то, али контакти су нон-стоп. Са свима сам се састао укључујући и Шешеља.

АЛО: Како је протекао тај разговор?

Саша Радуловић: Размена мишљења, а главне теме су нам питања о ономе што се дешава у Скупштини и могућа сарадња по појединим питањима у Скупштини где су и њихови интереси повезани са интересима остатка опозиције. То би требало да буде нормална ствар, да се лидери странака састају и разговарају о томе шта се дешава. Једини са којима немамо никаквих контакта, ни на једном нивоу, је СНС.

АЛО: И то је чудно, тај ваш однос, јер је Александар Вучић тај који вас је довео у Владу као стручњака, а сада сте највећи политички противници. Постоје и те приче да вас је Ивица Дачић довео у Владу.

Саша Радуловић: Ивицу Дачића пре уласка у Владу нисам ни знао, упознао сам га у Скупштини кад је била расправа о Влади. Позвао ме је Александар Вучић и ни њега нисам знао пре уласка у Владу. Били смо једном заједно гости у „Утиску недеље“ и то је било годину дана раније и онда ме је у августу 2013. позвао телефоном и отишао сам на разговор. Након тог првог разговора рекао сам да ћу да напишем шта мислим да треба да се ради. Он је то погледао и рекао „Јесте, то је то“. На основу тога је практично и писао експозе, економски део експозеа. Тада је премијер Дачић то прочитао пред скупштином. Ако се вратите на тај експозе, видећете да је економски програм, чак и социјални програм покрета ДЈБ била званична политика Владе Републике Србије од септембра 2013. године.

Једини проблем је што је након тога, као да ни о чему Вучић и ја нисмо причали, он наставио са пропалом Динкићевом политиком субвенција, страних инвеститора, 10.000 евра по радном месту, јавашлук јавног сектора. Покушао сам да уведем ред, негде на самом почетку уласка у владу сам рекао свом тиму, имамо неких 5 кључних ствари које хочемо да остваримо. Док год је једна од њих пет на столу, ми ћемо остати у влади. Када отпадне и последња, ја ћу поднети оставку. И управо се тако и десило. Отпадале су једна по једна. На пример, смањење пореза и доприноса, личне карте које смо уводили у јавна предузећа, где је коначно требало да буде уведен ред итд. Али на крају, кад су отпали закон о приватизацији и закон о стечају, чији је циљ био да спрече пљачку која се наставила након мог изласка из Владе, тражио сам објашњење владе и нисам га добио и поднео сам оставку. Одмах након тога Вучић ме је исписао из Владе. Видео сам да је неоспорно центар корупције у држави Александар Вучић, да је центар корупције у Влади Републике Србије. То сам успео да спречим док сам био министар и након тога сам покренуо Доста је било и кренуо сам против тога на овакав начин да се борим.

АЛО: Је л’ цените једног министра бар у Влади? И да ли бисте могли неког да издвојите ко није у СНС-у?

Саша Радуловић: Не. Ценим људе по ономе што раде. Рецимо, министар Вујовић има стручност али оно што ради је катастрофално. Ствари на које пристаје су катастрофалне. Ја сам му то и рекао у скупштинској расправи. Пристајати на то да милиони евра, десетине, стотине хиљада евра иде на пројекте за које немате елементарне пројекте, елементарну документацију, немате планове, то је заиста крање неодговорно. Да се смање плата и пензија, а са друге стране да сипате милијарду евра у субвенције, па то је неодговорно. Да смањујете плате лекарима и наставницима, а са друге стране имате партијски вишак партијски запослених људи, у администацији и на административним радним местима, па то је неодговорно.

Е сад, то што он види мале помаке на неким местима, а не види целу слику и спремам је на те компромисе, то је заиста питање за њега, не за нас. Такође је велико питање и за коалиционе партнере СНС-а. Кад мало погледате, рецимо ова прича око ДОС-а, једини који има ДОС око себе је СНС. Погледајте ко им је све у коалицији, „перјанице“ петог октобра, од Веље Илића, преко Расима Љајића. Кад погледате све те коалиционе партнере, они ћутке прихватају све ове катастрофалне потезе који се воде. Имате, рецимо, буџет, то сам у току расправе о буџету јасно говорио, дефицит је смањен из џепова грађана, а не тако што је држава негде увела ред, штедњу, смањила расходе, него тако што су смањили плате, смањили пензије, почели да узимају од јавних предузећа дивиденду која не постоји, која је само на папиру, затим подигли, увели акцизу за струју, подигли све пореске стопе, то је начин на који смањују дефицит. То ће на крају имати катастрофалне последице, већ има. Рецимо, цео сектор малих и средњих предузећа, тај примарни сектор који би требало да буде мотор, у ствари умире. Под огромним теретом пореских намета, огромне администрације, свега што држава није урадила. То је у ствари централни проблем.

АЛО: Колико ћемо моћи да издржимо на овај начин, мислим на Србију?

Саша Радуловић: Иако људи мисле да је опљачкана и јесте у великој мери, Србија је ипак богата земља која има много ресурса и може да издржи, али питање је колико дубоко ћемо потонути пре него што кренемо у другом правцу. Ми морамо коначно да променимо губитничку економску политику и да демонтирамо оно што ми зовемо „партијски паразитски систем“, а то су армије партијских кадрова са углавном купљеним дипломама, које су стављене на државне јасле, које практично примају новац од грађана Републике Србије. Ништа не раде и раде партијске ствари. Ја мислим да је то нешто што грађани виде и то је у ствари главни разлог пропадања. Неко дете, које је завршило факултет, које би требало негде да почне да ради, нема ни једну прилику осим ако не иде преко неке странке. Због тога нам деца и беже из земље.

АЛО: Ако већ причамо о томе, ако се деси да буду и председнички и парламентарни избори, осим председничког кандидата потребан је и програм. Ако већ добијете власт да ли имате нешто припремљено?

Саша Радуловић: Програм имамо од 2014. године. Он је чак био и званична политика Владе Републике Србије у септембру 2013. Рецимо, ту говоримо и о универзалној социјалној заштити. Свака породица која нема примања треба да добије социјалну помоћ, из буџета, која износи 15.000 динара по домаћинству, плус 5.000 динара по додатном члану, тако да, рецимо, трочлана породица прима 25.000, четворочлана 30.000. Често нас питају имамо ли да платимо то. Кад направите рачуницу, то кошта мање него колико данас иде на социјалну заштиту где новац иде људима којима помоћ стварно није потребна. Онима којима је потребан, новац не долази. Дакле, здравствено осигурање треба да буде доступно свим грађанима, без обзира на то да ли си запослен, ниси запослен, да ли си на селу или си у граду. Ако си грађанин Републике Србије, мораш то да имаш. Али не може и то и са друге стране да имамо терет партијског паразита са свим колико нас то кошта. Ми смо те рачунице извели, изашли са програмом и тај програм је делом разлог зашто нам подршка толико расте.

АЛО: Када сам причала са вашим колегом из опозиције Зораном Живковићем, он је рекао да није Александар Вучић увео те партијске кадрове, али их је усавршио. Значи, свака претходна влада је по мало уводила те људе у систем. Како то прекинути, да ли је уопште могуће то прекинути?

Саша Радуловић: То је тачно. Нити је Александар Вучић увео партијско запошљавање, нити је увео контролу медија, нити је увео контролу над судством, коришћење судских пресуда за уцену политичких противника, али то ради боље него што је радила власт пре њега. Нама не треба ни једна ни друга. Тај аргумент: „А, шта сте ви радили“, нас као грађане уопште не интересује шта је радио онај пре Вучића јер ни један ни други не ваљају.

АЛО: Та пре Вучића је била Демократска странка? А ви сад сарађујете са Демократском странком, која је та демократска странка која Вама одговара?

Саша Радуловић: Сарадња би била прављење Владе, а ја не знам да то постоји.

АЛО: Да ли ви мислите да се ДС променио у односу на раније?

Саша Радуловић: Ја то не знам. То ће се показати. Ми знамо само да смо повукли неке црвене линије политике, казали шта може, шта не може. Рецимо, казали смо овако: Сасвим је нормално да имате странке које гледају ка Русији и мисле да им је то спољнополитички циљ и странке које гледају ка Западу и мисле да је то. Сасвим је нормално да имате странке које инсистирају на традицији и странке које инсистирају на прогресу и променама. Сасвим је нормално да имате различите политичке ставове, али није нормално да партијски запошљавате, да утичете на медије, да утичете на судство, да тргујете пресудама, да имате корупцију, буразерску економију где ваше приватне фирме добијају тендере државе. То је ненормално. Значи, нама треба црвена линија политике која каже то је ненормално понашање, странке треба да буду на другој страни те црвене линије и онда да имамо различиту политичку понуду.

АЛО: Које политичке странке су вама иза црвене линије, као неко са ким нећете разговарати?

Саша Радуловић: Тренутно, нису нигде на власти, пошто једино тако доказујете својство црвене линије. Лако је причати о тим стварима када сте у опозицији, питање је када дођете на власт, да ли радите другачије. Ми не знамо ниједну општину у Србији, ни покрајину ни Републику, ниједну државну институцију која се понаша по овим правилима која смо поставили. Ми смо казали и овако, и ово нам улази у статут: Ако не буде поштовања ових принципа, нећемо улазити у коалиције, нити ћемо правити власт са неким ко их не поштује, тако да са нама знате на чему сте. Практично, то је начин на који ће доћи до промене. Видели смо да то функционише, односно да странке полако прихватају то о чему говоримо и то ће бити црвена линија политике. Ко ће на крају као цела странка моћи да пређе ту линију, ја не знам, то ћемо видети. Али знамо сигурно да нам треба нова политичка сцена по овим новим правилима.

АЛО: Разговарате ли са Чедомиром Јовановићем?

Саша Радуловић: Не, Чедомир Јовановић је део владајуће коалиције, он је такозвана луткарска опозиција.

АЛО: Добро, мало о Твитеру да поразговарамо. Да ли се избори у Србији могу добити на Твитеру, да ли вам је Твитер важан, један сте од најактивнијих политичара на друштвеним мрежама?

Саша Радуловић: На Твитеру се не могу добити избори, међутим кад спојите све друштвене мреже полако долазимо у ситуацију да могу озбиљно да парирају свим другим медијима. Да вам кажем рецимо податак нашег Фејсбук налога, на коме је седмични reach, број људи до којих долазимо, око милион и по. Преко нашег канала седмично, милион људи погледа неки од наших видео клипова. То је у ствари извор нашег раста, јер са друге стране, ја нисам био ни један једини пут на телевизији са националном фреквенцијом од избора до данас, ни у једној политичкој емисији. Био сам на РТВ-у код Љубице Гогић, то је Војвођанска, покрајинска телевизија, а не национална телевизија. Ми смо приморани да користимо друштвене мреже да би нашу поруку пласирали бирачима и они очигледно јако добро реагују на то што радимо. Бавимо се суштином. То што радимо у Скупштини припремамо и пуштамо преко друштвених мрежа. Људи то гледају, деле са пријатељима, са комшијама и у ствари та кампања ради од човека до човека.

АЛО: Можда се ваши резултати могу побољшати на Твитеру, али да ли Твитер може утицати на председничке изборе?

Саша Радуловић: Твитер може утицати, међутим, Твитер има много мањи утицај него Фејсбук.

АЛО: Зато што има мање корисника?

Саша Радуловић: Зато што је другачији формат и људима није толико интересантан. Рецимо чак и млади не користе Твитер толико и много више користе Снепчет или Инстаграм. Што се тиче политичког информисања, Фејсбук је далеко најбољи канал. Успоставили смо веома јаку везу са нашим сајтом где нон-стоп избацујемо наш садржај. И то није садржај где само избацујемо саопштења из централе, већ имамо и активне чланове који пишу ауторске текстове на различите теме. На локалима пишу текстове о локалној политици и онда се Фејсбук практично качи на то. Заједно са тим имамо читаву серију видео клипова који су јако гледани. Оно што се из Скупштине гледа преко РТС-а 2, то је јако мали део. Већина је у ствари преко Фејсбука, преко Јутјуба и клипова које правимо.

АЛО: Да ли ви имате најјачу Фејсбук страну? Господин Обрадовић се хвали да он има најјачу?

Саша Радуловић: Не бих улазио у то. Ми идемо ка различитом бирачком телу, то је очигледно. Ми у бирачком телу ка којем смо окренути постижемо да политичка порука коју имамо дође до бирача, не би ли био информисан и могао на изборима да донесе исправну одлуку о томе кога да подржи. То би требало у ствари да буде и суштина политичке поруке.

АЛО: Је л’ вам напорно да из скупштинске сале пишете одједном 15 твитова и преносите атмосферу?

Саша Радуловић: Покушавамо да заинтересујемо грађане за Скупштину зато што мислимо да грађани морају да схвате, јер нису схватили да је направљена фарма од Скупштине, колико важне ствари се дешавају у Скупштини. На пример, у Скупштини је сад донет скандалозан Закон о становању који уводи професионалне управитеље зграда који би требало у ствари да буду партијска војска Чворовића СНС-а, постављени у све улазе у зграде и да се успостави иста контрола као што имају, на пример, над нотарима и извршитељима. Ми смо дискутовали о тим стварима у Скупштини, то је све затрпано увредама, лажима, стварима које никакве везе са темом немају. Рецимо, ја сам министарку пет пута за редом питао да ли су направили анализу колико тих стамбених заједница ће бити у Србији и она није имала одговор. Слагала је да то пише у образложењу закона, а наравно не пише. У образложењу закона пише само колика је њихова процена да уопште има станова. Питање је о колико стамбених заједница и колико управника ми говоримо. То су неке ствари које грађани, да не постоје друштвене мреже, да не постоје друштвени канали, не би могли да виде. Ако се заинтересују за Скупштину, грађани могу да виде колико се важне одлуке тамо доносе.

Ево, рецимо, овај Закон о полицији. Грађани не знају, да је СНС променио Закон о полицији 2016. године и донео нову уредбу сад у децембру. Из закона донетог 2005.г. су избацили да се помоћна полиција ангажује само у случају тежег угрожавања унутрашње безбедности, па је сад остало само угрожавање унутрашње безбедности по процени министра. Убацили су да министарство полиције може да потпише уговор са локалним самоуправама. Да, ако локална самоуправа има неки интерес, може да ангажује помоћну полицију. Значи, ово је огромна промена у закону коју је увео СНС, не Тадић, него СНС. Идеја је, њима треба фантомска полиција за изборе и сличне акције као што је Савамала.

АЛО: Плашите ли се крађе избора?

Саша Радуловић: Ми мислимо да су ови претходни избори покрадени, мислимо да се ради о негде око 8 до 10% гласова. Грађани вероватно мисле, пошто није било велике приче о томе, да смо одустали од тога, али ми радимо анализе свих бирачких места и изаћићемо са тим анализама и показаћемо како мислимо да се то заиста десило и покренути све остале поступке у вези тога. А за ове изборе, пошто знамо који су сви модалитети крађе, припремамо се да то спречимо.

АЛО: Тврдите да су претходни избори покрадени. Зашто излазити на нове изборе?

Саша Радуловић: Једини начин је да се промени систем, једини начин у који ми верујемо је да то урадимо кроз систем и по правилима игре која постоји.

АЛО: Да ли покушавате да играте Вучићеву игру?

Саша Радуловић: Не играмо Вучићеву игру. На претходним изборима нисмо имали ресурсе да покријемо све, а за ове изборе се спремамо тако што ћемо покрити сва бирачка места и практично спречити изборну крађу.

АЛО: Да ли имате чуваре кутија за сва места у Србији?

Саша Радуловић: Управо на томе радимо.

АЛО: Маријан Ристичевић тврди да зна кога ћете подржати као председничког кандидата на изборима. Тврди да му је то инсајдер из ваших редова јавио. Ви и Обрадовић ћете подржати Јеремића, то сте се договорили уочи Божића, па нам треба неки коментар.

Саша Радуловић: Ја заиста не бих коментарисао све ствари које изјављује Ристичевић, то заиста нема везе са истином.

АЛО: И порези у Америци, то нисмо разјаснили. Колико ко мора да заради да би имао порез од милион?

Саша Радуловић: Изгледа да ти порези не интересују једино америчку пореску администрацију. Интересује све политичаре у Србији. То је наравно потпуно нетачно, ја сам објавио и колики су приходи били. Тамо сам био ЦЕО компаније, озбиљне компаније која је била у интернет сфери. Моја плата је у то време била неких 200.000 долара, са неким бонусима, то би изашло на 250-260.000. То је једина истина у вези тога, а одакле и како је пласирана та прича, то сам већ рекао да смо покренули поступке, да су ангажовани људи и цела јавност ће сазнати кад откријемо до краја шта се ту заправо десило. То да сам дужан порез од милион долара, то никакве везе са животом нема.

АЛО: Имате ли времена за приватан живот, стиче се утисак да се цео дан бавите политиком?

Саша Радуловић: Места за приватан живот има јако мало. Једноставно, ово тражи целог човека. Задатак је велики, али и мотивација је велика. Ми желимо од Србије да направимо једну уређену државу у којој се лепо и радо живи, где су правила иста за све грађане. Не да имамо државу која служи само привилегованој партијској елити, него државу за све грађане где ће људи моћи лепо да живе и где ће политика бити сервис грађанима, а не једини извор информација за све што се дешава и да ћемо зауставити децу да нам беже из земље. Мислим да ћемо то успети, ови избори су нам велика прилика за то. Ми смо већ најавили да ће се ово овако дешавати, да СНС губи популарност, да имамо очигледне сукобе унутар СНС-а, између председника и премијера. Мислим да ће 2017. година бити година прекретнице и да ћемо добити прилику да скинемо мрак са целе земље, грађана и привреде и да коначно Србија продише.

АЛО: Да ли то значи да ћете ви сачекати да прође рођендан Томислава Николића па да нам коначно кажете кога подржавате?

Саша Радуловић: Не знам кад му је рођендан.

АЛО: Сретење. Тада ће он рећи ко му је кандидат.

Саша Радуловић: Ми смо већ рекли да ћемо сачекати да се та одлука донесе. Обавештење о томе ће дати главни луткар Србије Александар Вучић.

АЛО: Рекли сте, с’обзиром да се прича о вама да сте јако богат човек и све ове афере које су овако пласиране, да ли вас и даље деца питају „Где су ћале паре?“

Саша Радуловић: Деца су се зезала око тога. Наравно, то није истина. То је само покушај скретања теме са онога што је важно.

АЛО: Колико политичари знају како живи народ у Србији?

Саша Радуловић: Ја мислим да знам јако добро, за остале…

АЛО: Да ли сте некад ушли у градски превоз?

Саша Радуловић: Наравно.

АЛО: Јесте ли видели та лица?

Саша Радуловић: Не да сам видео лица, него разговарам са грађанима. Имам чак и БусПлус картицу.

АЛО: Имате неки хоби? Чиме се бавите у слободно време?

Саша Радуловић: То је углавном музика. Ја сам завршио средњу музичку школу и то виолину и клавир.

АЛО: Шта да очекујемо после „Пада влада“? Да ли вас је Бајага звао можда?

Саша Радуловић: После пада Владе очекујемо да ћемо коначно успоставити ред у Србији. Да ћемо направити друштво какво грађани заслужују. Са једнаким правима, шансама и могућностима за све.

АЛО: И сад ми чекамо да ви кажете кога ћете подржати на председничким изборима. Кога год да ви подржите, да ли то значи да ћете ви можда бити нови премијер Србије?

Саша Радуловић: Ја сам већ давно најавио ту амбицију. Још од 2014. године. Наша амбиција, као покрета је да победимо на изборима, да спроведемо ту промену.

АЛО: Видите себе у Вучићевој фотељи?

Саша Радуловић: То није Вучићева фотеља, него фотеља грађана Србије који одлучују о томе ко ће бити у њој. Тај који тамо седи треба да и полаже рачуне грађанима и да ради на интересу грађана.

АЛО: Да ли неки ваши сарадници раде за Јанковића кампању?

Саша Радуловић: То је сасвим у реду. Тачно знамо шта хоћемо. Сви чланови су слободни да подржавају кандидата за кога они мисле да је прави кандидат.

АЛО: Да ли сте се састали са Вуком Јеремићем?

Саша Радуловић: И са Вуком Јеремићем и са Сашом Јанковићем. И то не једном него више пута. И контакти се настављају.

АЛО: Да ли они вас убеђују да их подржите или ви њих можда убеђујете у неке друге ствари?

Саша Радуловић: То ћете сазнати..

АЛО: Да ли је могуће да сте тајновитији од премијера Србије?

Саша Радуловић: Мислим да откривање било каквих информација штети циљу, а циљ је да победимо на овим изборима и да скинемо владу за коју мислимо да је штетна по Србију.

АЛО: А да ли се можда дешава управо то да се на тај начин штити кандидат, да га не…

Саша Радуловић: Размислите и сами, да сте ви на месту премијера хтели бисте да знате тачно у каквој сте позицији у односу на све друге да бисте осмислили најбољу стратегију. Како да победите у ситуацији у којој знате да вам популарност значајно пада и да ћете морати да покушате да унесете раздор међу противнике и да себе позиционирате са најбољим кандидатом и са најбољом стратегијом. Ми олакшавати посао премијеру нећемо.

radulovic alo

Извор: Ало

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • SAŠA RADULOVIĆ ZA “ALO”: PODRŠKA DJB JE PREKO 15%
    Da bi nas uverili u tu tvrdnju ( što nam u psihološkom smislu mnogo znači ) uputite nas na bilo koje relevantno istraživanje neke renomirane agencije.
    U nadi za odgovor srdačan pozdrav.

    • Nama koji pratimo DJB od početka ne treba nikakva istrazivanja da bi nas ubedio bilo ko za rast pokreta. A vi koji ulecete povremeno po potrebi verovatno treba ubediti nekim istrazivanjima. Sve istrazivacke kuce su pod palicom premijera tako da bi samo dobili laznu sliku. Prijatelju, vodi se sam svojim instiktima i ne treba ti istrazivanja jer se oni kupuju.

    • Ne postoji relevantna i renomirana agencija, nemoguce da to ne znate a zivite i glasate ovde. I prosli put je vucic do poslednjeg trenutka vikao kako DJB nije presao cenzus, i mene ubedio da je debakla,kad gle cuda ,stvari se promenise. Pri tome mogu ruku da stavim da je bilo kradje

    • Itekako postoje u Srbiji ljudi koji znaju da odrade pravo istrazivanje, samo sto oni koji ih narucuju ne zele prave rezultate, bar ne u javnosti. Prava istrazivanja se rade za ozbiljne igrace u politici koji ne prepustaju slucaju svoje interese, a Sasa, da se nelazemo, zna ljude iz tih krugova. Pogledajte mu radnu biografiju. A tu vam je onda i odgovor zasto ne zeli da otkrije.

    • Kao prvo, rezultat koji je djb imao 2014 —2.5 %. …..2016 –7 %. Šta ti ovo govori? Duplirana podrška! Meni nisu potrebna istraživanja. Verujem u Djb!

    • Jeste, tebi će da otkrije izvor, pa da otrčiš odmah gazdama da kažeš koju agenciju da pljuju i koga da više ne angažuju.

  • Gledam sinoć onu emisiju na PINK-u, gostovao Vučić i ona Jelana Milić i Marić novinar. Ja inače ne cijenim onu J. Milić, niti mislim da ću ikada cijeniti njen rad. Ali je sinoć “patosirala” Vučića. Pogledajte u “Ćirilici”: Link: https://www.youtube.com/watch?v=-9ldzIeEbLc V. Rudan, Kecmanović, M. Vidojković, gdje Jelenu Milić ozbiljnim rečanicama i bez namještene publike za aplauz dovode do “ludila”. Ta ista J. Milić je uspjela sinoć pokazati da joj Vučić nije dorastao sagovornik i napustila emisiju, kada je bila uvrijeđena. Vučić je joj rekao: Sve večeras što si rekla govorila si protiv Srbije, a pitala je za Savamali, civilno društvo, objektivnost medija, objektivnost pravosuđa i slično i nije dobila niti jedan odgovor. Čestitam joj što je napustila studio, a Vučić kaže znam rako mi je vlasnik PINK-a. Prije toga govorio da nema veze sa PINK-om, Informerom i uredništvom, a poslije zna i šta je navodno “režirala” Jelena Milić , sram ga i stid bilo. Ona je pretpostavljam rekla da će napustiti studio budeli uvređana. On je to i uradio namjerno radi političke promocije, čak je i onaj Marić ostao bez taksta i prešli su na priču o Farmi i Parovima. Sada se vidi kada bi došao u emisiju sa Sašom Radulovićem, Boškom Obradovićem, Sašom Janković i sličnim ljudima, da ne bi imao šanse. On poziva na otvorene TV debate: Jelanu Karleušu, Nadu Macuru, Jelanu Milić. Činimi se više nikoga nije smijo zvati. Navedene osobe ne želim , ne daj Bože, da omalovažim. Oni rade svoj posao, kako rade rade, ali nisu relevantni sagovornici za politiku. Sa ovim gore navedenim iz poltike je i obavezan da kažem, jer dosta naroda stoji iza njih svojim glasovima. Izdvojiću sinoć ovu laž Vučića: “Ja neću dozvoliti da kažu da je Gavrilo Pprincip započeo 1.sv. rat”. Ja se slažem i istoričari se slažu sa tim i svako normalan čovjek zna da jedan čovjek Gavrilo Princip nemože početi rat, bez nagomilanih i nagomilani kriza i problema prije toga. Ali evo šta je taj isti po faci Vučić rekao 2014. CNN: https://www.youtube.com/watch?v=6eKNxDkrAOk , pratite čitav snimak, a negdje oko 0:30 i dalje kaže na engleskom: Srpski mladić je povukao okidač za 1.sv. rat. Čestitam Saši na svim riječima za dati intervju. Pozdravljam sve dobre ljude i budimo se. “VAKO SE VIŠE NEMER”. Dosta Je Bilo…

    • djordje sve je to namestena predstava da bi vucic zaustavio pad rejtinga,vucic i milicka su dobri prijatelji.kladim se da je posle vucicevog gostovanja pala i neka vecera.

    • Nije ni svestan /vucic/ koliko na narod nevoli, laznu sliku o njegovoj popularnosti mu pruzaju botovi i narucena publika koja mu aplaudira do ,,ludila,,. Hajde da mu na ovim izborima razbijemo tu zabludu i da mu konacno pokazemu gde mu je mesto.

  • opozicija je trebala da ima jednog kandidata a ne vise,ovako ce se deliti glasovi,dok ce vlast izaci sa jednim kandidatom.vidim da se djb drzi svojih principa jednog kandidata,ali dzabe kada su drugi neodgovorni.mislio sam da ce jeremic podrzati jankovica,a on se juce kandidovao.na kraju ce se destiti da ce dvojica kandidata vlasti biti u drugom krugu izbora nikolic i dacic.

  • Tadic podrzava Jeremica,Sutanovac Jankovica,Ceda nikog,izgleda da ce se sam kandidovati,Obradovic iz dveri se kandidovao,Seselj takodje se kandidovao,DSS se ne zna sta ce,a SNS i SPS ce zajedno na izbore i dobice 50% glasova.Pored ovakve opozicije kakva su ds,sds,ldp i dss vucic ce da vlada minimum jos 10 godina.

    • A djb… mudro cuti? Kao, ceka se kandidat Vucica, pa tek onda. Znaci, drugim recima, djb nema pravog kandidata i nece predsednicke da vodi ZA, vvec protiv. Vec vidjeno od Tadica sto puta. Indikativno je kako se djb vise udvara desnici i onima koji ne glasaju za nju, nego svojim biracima. Tadic je tako poceo 2008. godine.

    • Nemoj da si tako siguran, DJB samo neće da se zaleće. Imaju oni razloga zašto čekaju, biće svima jasno kad se budu oglasili.

  • Video sam da su botovi skočili “AAA, razgovara sa Šešeljem!”. Ima o čemu i sa Šešeljem da se razgovara, recimo o šampitama, a Šešelj odlično poznaje Tomu i Vučića, tako da je možda izlanuo neku korisnu informaciju o tome koga će kandidovati naprednjaci.

  • Taktika neotkrivanja kandidata deluje razumno, sigurno bi se celokupna vladajuca kamarila nepodeljenom snagom obrusila na istog.
    Ipak trenutno postoji samo jedan kandidat koji se zalaze za vrednosti bliske stavovima iznetim u dosadasnjem delovanju.
    Nadam se da cemo kada vlast objavi ime svog kandidata mi podrzati onog ko je bio opozicija u celokupnom predhodujucem periodu.

  • Da li je moguce jedna od perjanica Vucicevih propagandnih medija izlazi sa intervjom sa Radulovicem. Lepo sam ja rekao da ce pokret postati ultra popularan za njegove medije samo da bi izvukli informaciju kom kandidatu ce DJB da da glas. Samo pametno koristiti sanse i u svakom intervjuu odaslati poruke za sta se bori DJB uz obavezno naglasavanje o teroru u skupstini prema vama. Usluga za uslugu i samo pametno bez materijala za Vucica.

  • Ja lično mislim dobro je da ima više kandidata. Time će se sa bar jednim procentom osvojenih glasova, ako ih ima 20 kandidata, otkinuti 20% Vučićevom kandidatu. Tako da je drugi krug sa više kandidata izvjesniji. Tako lutkar Vučić nesmije pustiti Tomu- diplimu u drugi krug i moraće se sam kandidovati. Realno i Šešelj ćemu sam, vječiti provladin opozicionar, uzeti oko 10%. Vučić će se morati sam kandidovati, jer svaki drugi njegov kandidat, teško bi prošao u drugom krugu. Ne bi loše bilo da se prijavi 51 kandidat, tada bi drugi krug bio gotovo siguran. Nije se Vučić džabe uspaničio, da se to vidjeti sinoć u emisiji sa onom Jelenom Milić. On je vidjelo se “puko je ko zvečka”. Albanci nisu smjeli izvesti naoružane jedinice, sa dugim cijevima naročito i to je tačno. Albanci nisu spriječili slobodu kretanja ljudi, jer su ljudi poslije autobusom otišli u Kosovsku Mitrovicu bez ikakvi problama. Voz, namijenjen za dizanje rejtinga Lutkaru AV, samo je pokazao koliko se sporo kreću vozovi po Srbiji. Čim proda zemljište Arapima, a vodi ozbilne razgovore i pogledajte link : https://www.youtube.com/watch?v=ZiOKytr-Od0 ili duži ozbiljni razgovor: http://www.alo.rs/zmaj-prodaje-imanje-seiku-i-dolazi-u-srbiju-video/75712 Srbija će dobiti tvornicu čipova, pravićemo Mercedes, platićemo dug i zvezdi, proizvodićemo borbene avione 6.generacije i popravljati iste, nabavićemo i grtalice za snijeg 6.komada i čekaju samo remont, a ne kraj zime. Dakle samo budite strpljivi, još godinu, dve, pet, deceniju, vijek. “DOKLE BRE VIŠE”. Dosta Je Bilo

    • I ja mislim da je bolje da bude više kandidata je će se povećati izlaznost. Tako će biti sigurno i drugi krug jer je nemoguće da AV osvoji više od 50% kad je izlaznost veća od 2/3, a onda je gotov jer će morati na direktan duel sa našim kandidatom. Ako se neko seća kako je izgledao duel Tadić – Nikolić 2012. videlo se da je Tadić bio prilično nervozan i zato je izgubio od Tome. Šta mislite koliko će tek AV biti uspaničen? Jedva čekam.

  • ALO: Da li neki vaši saradnici rade za Jankovića kampanju?

    Saša Radulović: To je sasvim u redu. Tačno znamo šta hoćemo. Svi članovi su slobodni da podržavaju kandidata za koga oni misle da je pravi kandidat.
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    Ovo iznad je toliko veliki odgovor, da svakome ko imalo zna da koristi glavu, otvara mogućnost da raščisti sam sa sobom šta želi od svoje države, od svog okruženja. Od sebe samog. Ne postoji veći vid demokratije. Ne postoji bolji poticaj za nas simpatizere (ili malo preko toga :D), potencijalne glasače od toga.

    Inače, ako je Alo zaista objavio tekst u celini, intervju je pun pogodak. Prilično dug i Saša je imao priliku da se dotakne svega što je želeo. Znam ljude koji kupuju list Alo i znam kakve tekstove su u njemu unazad par godina čitali o Saši. Sam intervju – jako dobar. Opširan. Kategoričan. Bitno je da ne bude promene stavova, po cenu da se nebo sruši. I sve dok je tako, podržavaću Sašu i Pokret (a uskoro Stranku).

    • Alo NIJE objavio ceo tekst intervjua, delovi koji su najbolniji za Vučićeve i SNS uši i oči – a veoma su značajni za stvaranje ispravne slike čitalaca o politici DJB – su, naravno, odstranjeni.

  • Pominjanje razgovora sa Šešeljem sigurno neće doprineti rastu popularnosti DJB medju normalnim građanima. Šešelj je lažna opozicija već 25 godina i tako će biti i ubuduće. Prema tome, nikakav kontakt i saradnja sa strankom koja je uz SNS i SPS nanela najviše štete Srbiji i dovela je ivice opstanka.

    • Razgovarati nije isto što i praviti dogovore tj. koalicije. Šešelj je za sada prilično neodređen, gravitira negde između vlasti i opozicije i nema ništa lošeg u tome da se održe razgovori kako bi se međusobno upoznali o namerama.

    • Šešelj je zdrav i nikada nije imao rak, to je farsa i dogovor sa AV. Sad mora slušati i zbog onih troje radikala, AV ih štiti da ih ne isporuče Hagu.
      Što se tiče njihovih odnosa, to su sada takvi odnosi, kada bi AV sad izgubio prvi bi mu Šešelj “zabio nož u leđa”. Jedan drugom misle najgore, ali ih nužda primorala, na ovakvo držanje. Pa vidjeliste kada Šešelj, po dogovoru sa Av, bude “blesav”. Vidjeli ste šta je uradio onom Majkl Davenport u skupštini Srbije. Šešelj kandidaturom odgovara opoziciji. To da Saša ne treba sa njim pričati, to se ne slažem čak podržavam iz svega navedenog. saša je ozbiljan intelektualac i ozbiljno obrazovan, da ne bi sa nekim razgovarao. Očekujemo da će mu i Vučić na TV duelu izaći na crtu, ali bolje bi bilo da Sale i njega i SNS odvede u stečaj bez povratak i da samo vrate povjeriocu državi ukradene pare…Pozdrav…

    • bas naprotiv…ja nikad nisam glasao za srs ali ne pretendujem da tvrdim za sebe da sam ja normalan a neko drugi lud odnosno bolji kao sto ti to tvrdis….ali ja savrseno kapiram konkretne stvari koje govori radulovic i crvenu liniju sve ostalo je politikanstvo i nedostatak licnog morala,hrabrosti i odgoja.

    • Dap, isto to sam pomislio. Tačno su izostavili pojašnjenja koja Sašinim odgovorima daju nedvosmislen kontekst, u pravom svetlu.

  • Svidja mi se ovo oko 15% podrske jer idem sa pretpostavkom da Radulovic ne voli da cuje nasminkane vesti i prognoze vec istinu. Svidja mi se i to sto ce se raditi na pokrivanju svakog birackog mesta jer je to od velike vaznosti. Mnogo glasova se nekako “raspe” ili “nestane” u manjim sredinama. Fokus mora biti na gradjenju mreze i u manjim mestima, selima jer SNS poput nekih ranije mnogo glasova skupi angazovanjem oko uglednih domacina i ljudi koji posle toga animiraju ljude da glasaju za SNS. To je praksa u centralnoj Srbiji jer sam i sam slusao par puta ljude koji su ranije obezbedjivali glasove za SPS pa G17 i na kraju isti ti ljudi obezbedjuju glasove za SNS. Na taj nacin odlije se previse glasova i stvara se startna prednost za SNS.

  • Sve je to u redu kako se zalazete za slobodu, demokratiju, socijala da bude kao ok, ali mi nije jasno zasto pored toga za sta se zalazete ni jedan klip na vasem kanalu na yt ne moze da se komentarise. Ne razlikuje te se od Vucica, uopste ne zelite drugo misljenje da cujete, disfalifikujete ljude odma.
    Isti ste kao ostali.

    • Svaki video sa Youtube-a se prenosi na sajt, facebook i twitter. Svuda možete da komentarišete.

    • Sta je tu sporno? Ti bi jos da vam stvorimo “trzisnog” prostora da mozete bljuvotinama da zaradite sendvice? Kad svaki bot bude odgovarao za subverzivne radnje usmerene protiv vladavine prava, transparentnosti, gradjanskih prava i sloboda a u ime i za racun autokratske vlasti koja se stavila iznad zakona onda cemo da omogucimo komentarisanje na YT. Ovako, dok protivzakonito grickate nase pare da biste afirmativno pisali o lutkaru zaista nema smisla polemisati sa vama jer ne iznosite svoje misljenje vec komentarisete sa predumisljajem na stetu gradjanstva. Odgovaracete kad tad…