VIDEO Gostovanje Politika

Skidanje mraka na RTS-u

Posle nastupa Saše Radulovića na RTS-u ne prestaju da na nam stižu poruke podrške iz Srbije i inostranstva. Mnogi građani do kojih nije uspela da dođe naša internet kampanja sinoć su mogli da vide konkretan plan kako da se u Srbiji postavi sistem na zdrave noge, ko su pravi kočničari reformi, da li je moguće da svi imamo jednake šanse i kako da pobedimo Vučića.

Radulović je predstavljajući se na RTS-u, rekao da niko nikada neće biti zaposlen u javnom sektoru mimo javnog konkursa, i istakao da su ključni problemi u zemlji partijsko zapošljavanje, korupcija u svim porama državne uprave, kao i subvencije.

„Centralni problem je partokratija. U Srbiji ima viška partijskih parazitskih kadrova sa kupljenim diplomama, to zna većina građana Srbije. Srpska napredna stranka je biro za zapošljavanje“, rekao je Radulović i dodao da su kadrovi pokreta Dosta je bilo (DJB), na čijem je čelu, svi građani Srbije.

„Ako uspem da uđem u drugi krug Aleksandar Vučić će izgubiti“, rekao je Radulović dodao da će, ako pobedi na predsedničkim izborima, „ukinuti partokratiju, sulude subvencije, uvešće transparentnost i popisati sve ofšor kompanije, vratiti oteto penzionerima, obezbediti zdravstveno i penziono osiguranje svima“

Posebnu pažnju javnosti sinoć su privukli prilozi kojima smo podsetili kako su izgledali dueli Radulovića i Vučićevih partijskih kadrova.

Pobeda na predsedničkim izborima značila bi vanredne parlamentarne izbore, posle čega bismo primenili plan u 20 tačaka za hitnu promenu sistema.

Pogledajte snimak cele emisije

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

36 Komentara na "Skidanje mraka na RTS-u"

avatar
2500
najnoviji najstariji
flegma
Gost
flegma

Zna li neko iz DJB kolika je sinoc bila gledanost kada se Sasa predstavljao?

Zabrinuti
Gost
Zabrinuti

Meni se sve jako dopalo. Sve je bilo dobro upakovano. Jasno, koncizno i konkretno. Sve se uklopilo i dati su odgovori na sva pitanja. Ko hoće da progleda i da vidi šta se u Srbiji radilo i radi, mogao je lako da shvati. Mogao je da shvati ko je izvor problema, zašto nas decenijama lažu i zamajavaju. Svi mi ovo sve znamo,ali sebe zavaravamo. Kuća gori, a mi treba da pričamo o nekim drugim temama. Nema priče,posao mora da se uradi i da konačno svi prodišemo. Dosta je damagoga i propalih političara i njihovih lažnih obećanja. Vreme je da se skine mrak, da se napravi novo uredjeno društvo. Da se u temelje stave svi potrebni mehanizmi, koji neće dozvoljavati da bilo ko, bilo kada, napravi svoju partijsku državu, sa svojom televizijom (televizijama) i drugim polugama laganja i pljačkanja naroda.
DOSTA JE BILO idemo dalje do pobede.

Predrag
Gost
Predrag

Sasa samo napred do pobede!!!!!!

Momir
Gost
Momir

Gospodine Raduloviću, mišljenja sam da ste idealan čovek za premijera Srbije. Naravno – bolja ste varijanta od Vučića, i za predsednika Srbije.

Betelgeuse
Gost
Betelgeuse

Zašto će borba za uvođenje reda biti duga i mučna? Komentar koji sam poslao na NSPM, i koji je kao takav objavljen:

Kultura glasanja je osnova uspešnog društva. Živim u zemlji (Danska) u kojoj je na prošlim parlamentarnim izborima izašlo 85,9 odsto upisanih birača. Inače je uvek preko 80 procenata izašlih na izbore.

Osobenost visokog procenta izlaznosti je pre svega u osećaju odgovornosti, a ne menjanju društva. Izašao ne izašao, meni je isto, sistem radi as usual.

Mećutim, nije to ono što sam mislio da napišem. Spomenuo sam izbore u Danskoj 2015.

I evo nekih interesantnih podataka, a sve itekako ima vezu sa Srbijom.

Ukupno izašlih na izbore u DK: 3.518.987 birača ili 85,9 odsto. Znači da bi 100% bilo 4.096.609

Danska ima oko 5,7 miliona stanovnika.

Da uporedim to sa Srbijom koja ima oko 7,1 milion stanovnika.

Ukupno upisanih birača: 6.724.172

Kako sad to? Srbija ima 1,4 milion stanovnika više od DK. Kada se na ukupan broj birača u DK doda ta razlika, dobijete oko 5,5 miliona birača. To je otprilike maksimalan broj ne računajući da i on mora biti proporcionalan, jer nisu svi u toj razlici punoletni. Dakle, imamo maksimalno 5,5 miliona birača. Da to predstavim plastičnije:

Danska 5,7 miliona stanovnika
Srbija 7,1 milion

Danska 4.096.609 upisanih birača
Srbija 6.724.172

Kada dodam 1,4 milion – što je razlika u populaciji – na 4.1 milion danskih birača dobijam 5,5 miliona srpskih birača, uz napomenu da nisu svi punoletni. Napominjem da je starosna struktura slična u obe zemlje.

Dakle imam VIŠAK od preko 1,2 miliona birača! Proporcionalno broju birača, Srbija bi trebalo da ima 9.355.977 stanovnika!

Nešto ne štima! Možda je razlika u dijaspori? Opravdano sumnjam da režim ima u startu najmanje pola miliona sigurnih glasova prednosti (da poklonim 700.000 glasova dijapori), birača koji ne postoje.

Nešto je trulo u državi Srbiji!

P.S. Zvanični podaci o izborima 2015 za Dansku:

http://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/resultat

Bobby
Gost
Bobby

Ogromna vecina ljudi koji su otisli iz zemlje nisu se odjavili u Srbiji, niti ce glasati u dijaspori. Oni na papiru postoje ali ne glasaju.

SVAKA vlast pre dolaska na vlast je pricala o azuriranju birackih spiskova, a sve to je naprasno palo u vodu nakon dolaska na vlast. Zato RIK mora da bude apsolutno nezavisna institucija koja ce autonomno i bez uplitanja bilo koga redovno osvezavati biracke spiskove umrezavanjem sa bazama podataka opstina, SUP-ova i MUP-a. Ovde sigurno ima na stotine hiljada „duhova“.

Korak nakon azuriranja: obavezno glasanje. Znaci, ne da budu novcane kazne ako se ne glasa, nego nema produzavanja bilo kog dokumenta, registracije automobila, itd. Ko ne glasa, nece imati pristup ijednom javnom servisu.

Đorđe
Gost
Đorđe
Zašto neću dati glas Vučiću? Ima mnogo razloga. Kao prvo, obećao je pravdu ovom narodu, a ima li je danas u Srbiji? Oni koji su nas pljačkali ostali su netaknuti, čak su i dobro udomljeni, nelegalno stečena imovina im nije oduzeta, dok oni koji su opljačkani, sada bivaju pljačkani od strane države. Pogledajte primer Mlađana Dinkića. Vučić ga je nazivao grobarem srpske privrede, navlačio mu je robijaško odelo, a šta je sa Dinkićem danas. Umesto da robija, on je tom istom Vučiću savetnik za Emirate, a pogubna Dinkićeva politika doniranja stranih kompanija od strane države se nastavlja. Govorio je Vučić i za Đilasa, da je lopov, da je ukrao dva mosta, da je Beograd pred bankrotom, a kad je dobio izbore, umesto da nam predoči dokaze, on ne da ih nije pokazao, nego nije čak ni krivičnu prijavu podneo protiv Đilasa. Znači, poštenog čoveka je satanizovao samo da bi dobio vlast. I ja sada treba da glasam za takvog lažova? Ne gospodino ni slučajno. Setite se priče o Kosmajcu, narko bosu, glavnom kriminalcu kome niko ni ime ne sme da pomene. Pa eto hrabri Vučić mu je ime pomenu, uhapsio je tog kriminalca, a onda nije uspeo da mu nađe ništa, čak nije mogao ni prekršajnu prijavu da mu napiše za neplaćeni porez. Znači još jedna farsa, još jedna laž. Mogao bih tako do sutra da nabrajam o lažnoj Vučićevoj borbi protiv kriminala i korupcije. Stalno kaže, da neće dati Srbiju DOS-ovskim lopovima, pa koji je to DOS-ovski lopov završio u zatvoru sa oduzetom imovinom? E to je pravo lice Aleksandra Vučića, lažov i podlac. On je imao dogovor i sa Nikolićem, ali je dogovor prekršio. Hiljadu puta je rekao da ga pozicija predsednika ne zanima, da hoće da bude premijer jer želi da rešava probleme građana. Pa da li je rešio i jedan problem građana? Ne nije, ali je napravio institucionalnu pljačku građana korz kojekakve poreze, namete, izvršiteljske nagrade, koje su u većini slučajeva veće od 5-10 puta od duga koga treba naplatiti. Vučić je šarlatan, neznalica, moralni bednik, jer da nije, oko sebe bi okupio pametne i stručne ljude, a on se takvih boji. Zašto se boji? Pa zato što se pored takvih oseća bedno jer ni u čemu nije stručan ali zato zna sve. Stalno se busa u prsa kako je bio dobar strudent, a znam mnogo takvih kao on. Dvadeset godina posle studija pričaju o diplomi, o proseku ocena, o diplomskom radu, ali kada ih pitate šta ste uradili u struci, nigde ih nema. Da je Vučić kao student generacije bio sudija, tužilac, advokat, ili da je radio u pravnoj službi neke firme, onda bi se drugačije ponašao, jer bi znao šta je rad, šta je posao i koliko vredi jedno radno mesto. On kao najbolji student, nikada nije radio, a mogao je, jer nije za tako nešto sposoban. On je dobar samo kada treba lagati i gledati u oči, ali u stručni duel ne sme da uđe, jer bi u tavom duelu bio poražen. Zašto… Opširnije »
Lekler
Gost
Lekler

Hapšenje Miškovića, najveća Vučićeva prevara.

Milan
Gost
Milan

Lepo.. Tačno. Da se ne zaboravi.

igor
Gost
igor

Sa uživanjem sa ponovo pogledao nastup Radulovića. Uradio je baš onako kako je trebalo. Radulović ume da čuje i druge, ume da prihvati sugestiju, ume da prepozna i razdvoji bitno od nebitnog. To ga čini neuporedivo jačim kandidatom od svih drugih. I to je moćan preduslov za – uspeh. Ali, nije dovoljan. Fascinira činjenica da je Radulović JEDINI kandidat u kampanji – kome on sam – nije na prvom mestu. To pokazuje intelektualnu (nad)moć Radulovića. Da se razumemo, niti sam član, niti sam glasao za Djb, ikad. Zbog jedne tačke programa. Ali, od samog starta nastojim da ukažem na potrebu korekcija koje su, po mom skromnom sudu, ipak potrebne. Raduje da ih „u hodu“ i vrše. Zašto ukazujem na to, a da nisam (dosad) bio glasač Djb? Zato što u Raduloviću prepoznajem potencijal za promene. U Srbiji, u ovom trenutku – taj potencijal ima samo on. Medjutim, napred sam istakao da to, ipak, nije dovoljno. Na sreću, ne zbog lične manjkavosti Radulovića, jer intelektualan deficit kod njega, jednostavno, ne postoji. Već zbog nedostatka informacija, ili, još i više, relativnog ne prepoznavanja prostora na kom može biti još efikasniji. To je prostor od nepokrivenih 600.000 glasača u Srbiji, koje su ispustile – sve kampanje.

Jovan
Gost
Jovan

Kad neće niko da Vas pita, evo pitaću Vas ja. O kojoj populaciji govorite?

Đorđe
Gost
Đorđe

NE DAJTE DA VAS FUKARA AV UCJENJUJE I PREVARITE GA, JER ONA VAS VARA DVA STOLJEĆA: GOTOV JE————–
Vučić se uplašio da će izgubiti izbore i čak priznao na TV Bastilji. Vi koji ste dobili naređenja da slikate ili da učestvujete u „bugarskom vozu“, radi radnog mjesta ili bilo koje druge ucjene. Prevarite Vučića, jer on i njegova bagra vara nas od 90-etih, a tako što ćete. Kada slikate listić po naređenju, poslije slikanja zaokružite još jednog kandidata i da bude listić nevažeći, tako napravite svi Vi ucjenjeni iza zavjese ne vide vas. Ukoliko je „bugarski voz“ uradite isto, iza zavjese zaokružite još jednog kandidata i isto napravite listić nevažećim i vratite tim hijenama bijeli listić i širite ovo svojim u porodici i među prijateljima neka rade, ako su ucjenjeni bilo čim. Biće ološ Vučići zadovoljni, a vaša savjest, za prestanak terorisanja Srbije, biće načisto i mirno će te radi budućnosti svoje djece spavati. Broj 6. je broj od satane izbjegavajte kazniće vas Bog i porodicu i djecu. Čuvajte se Boga ljudi i ako nije Vaš izbor napravite nevažeći listić – Uskrs je ljudi… Š I R I I D E J U D A LJ E ……. Ideemoooo………………………

asterix
Gost
asterix

Svaka čast za predstavljanje! Samo napred i srećno do što boljeg rezultata!
A što se tiče gledanosti..pa verujem da nije bila preterano velika, ali je mnogo bolje i ovo nego ništa. A da je bilo na RTS 1 bio bi „zemljotres“ 🙂

Dusan
Gost
Dusan

Mene interesuje koliki je Sasin rejting trenutno, prema vasim istrazivanjima? Mada sumnjam da cete mi to reci… 😉 Ili?

Lekler
Gost
Lekler

Veliki deo mojih poznanika je na parlamentarnim izborima je bio za djb. Sada su skoro svi za Jankovića. Nadam se da će Radulović animirati nove ljude da gladaju za njega, a što manje uzeti od drgih opozicionih kandidata, kad već pomenuti to ne može..

Sale
Gost
Sale

Aha, znači u redu je kad Janković preuzme glasače od Radulovića a Radulović mora da nalazi nove i da pazi da ne uzme od drugih opozicionih kandidata? Baš se lepo vidi Jankovićeva škola razmišljanja.

Lekler
Gost
Lekler

Nisu ti ljudi Radulovićeva deca, pa da mu ih je ovaj preuzeo. To je nažalost posledica ispravnie logike i časnih namera Radulovića i DJB kada se one sprovode unutar ovakvog sistema ove kurvinske politike.
Inače, nikako nisam za Jankovića, pa bi mi bilo čudno da baš moj komentar izražava logiku njegovih birača.

Chux
Gost
Chux

Stvarno izgleda kao da je Janković pokupio veliki broj glasova. Gledam kvote u kladionici, Jankoviću predviđaju oko 15%, Raduloviću oko 3%. Pri tom mislim da je Janković sasvim dostojan kandidat, ali je prosto neverovatno da se za tako kratak vremenski period može desiti ovakav obrt.

Lekler
Gost
Lekler

Pa, možda je objašnjenje što se mahom radi o bivšim simpatizerima ds, ldp, gss i sličnim (neo) liberalima, koje je djb stalno pokušavao da pridobije nekim taktiziranjima, a vidite kako se to završilo.

Danilo Novakovic
Editor
Danilo Novakovic

DJB ne taktizira nego radi kako misli da treba. Zastupamo svoj program i ne bavimo se skupljanjem simpatizera. Trenutno smo na turneji po Srbiji gde promovišemo politiku „Glasaj protiv Vučića“ kako bi što više ljudi motivisalo da izađu na glasanje kako bi se sprečila pobeda Vučića u prvom krugu.

Chux
Gost
Chux

Pre samo mesec dva Radule je rekao da ima oko 15%, a da je Vučko pao sa 40 na 30%, a kladže valjda ne greše, zato sam jako iznenađen (mada ta 3% valjda nije od ukupnog biračkog tela nego od onih što će da izađu na glasanje). Pitanje za DJB – jel stvarno ovoliko opao rejting, (ako uopšte želite da objavljujete te podatke)?

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Ja verujem Radulovicu i verujem da nije „isti kao svi“ A ako bude isti, biracemo drygog.

Vanja
Gost
Vanja

Odlican Radulovic, odlican!
Nazalos, posle emisije sam ostao zpanjen i zgrozen cinjenicama koje je gospodin Radulovic izneo i objasnio… strashno sta se radi i kako pljackaju drzavu, strashno.

Milos
Gost
Milos

Posle duzeg vremena ponovo imam za koga da glasam na izborima! 🙂
Zelim vama i nama svu srecu na ovim izborima.
Do pobede i da se konacno napravi red u Srbiji i najure barabe!

Vlada
Gost
Vlada

Sale pocepao sinoć, konkretno, bez uvijanja, tačno u centar. Kome nije bilo jasno nek pogleda više puta, možda shvati.

Peđa Poledica
Gost
Peđa Poledica

Radule odvalio sinoć!

DJ
Gost
DJ

Super nastup! Naše I vetsko u isto vreme

Marina
Gost
Marina

Sjajno!!! Kompaktno, koncizno, precizno, jasno, direktno i bez zazora; pokriveni svi aspekti, obuhvaćene sve ciljne grupe. Objašnjeno i najnepismenijima i zašto „za“ i zašto „protiv“. Nepretenciozno, argumentovano, kompetentno; bez glumatanja i populističkog praznoslovlja. Gospodski, sa stilom – a dovoljno blisko svakom. Tako je to kad čovek ima šta da kaže i pokaže. I ume da to učini. Da je priilike da Vas više ljudi čuje i vidi u medijima – drugi krug bi bio Vaš. Da je više pameti i razložnosti – prvi krug bi bio Vaš. Bravo, hvala i respect, gospodine Raduloviću!!!

Halonen
Gost
Halonen

Ovo je izvanredno. Sve bitne stvari su stale u 50 minuta. Dan pobede se bliži, jedva čekam!

Sa druge strane, presmešan i ujedno veoma tužan trenutak sa klipa na pijaci koji sam tek sad video (6:08):

Žena: Je l’ ćete da mi zaposlite sina ako Vas glasam?
Saša: NE.

To pokazuje da se građani okreću politici (khm SNS khm) da bi dobili posao, i to je ono što razjeda ovu državu, ovaj nepostojeći sistem koji na kraju neće imati od koga da uzima… Ali mi to nećemo dozvoliti. Do pobede!

Neko
Gost
Neko

Perfektan nastup. Dobar deo penzionera je od sinoc otvorio oci narocito posle one recenice da je penzija licna imovina i da niko nema prava da im zavlaci ruku u dzep.
Kako je krenulo Vucic nece stici ni do drugog kruga.
Radulovicu hvala vam na svemu do sada.

Vilogorski
Gost
Vilogorski

Što nas svi mediji i agencije mrze i lažu narod, rade protiv nas, nije mi jasno.
Evo čujete ovo.
Prema istraživanju Ipsosa, koje je objavio Blic, Aleksandar Vučić i dalje je ubedljivo prvi sa velikim šansama za pobedu već u prvom krugu na predsedničkim izborima sa 53 odsto podrške. Saša Janković sa podrškom od 10,6, zatim Vojislav Šešelj sa 8,7 i Vuk Jeremić sa 6,9 odsto podrške. Ispod pet odsto imaju Boško Obradović (3,5), Saša Radulović (1,7) i Nenad Čanak (1,7).
Šta smo mi kome krivi i dužni nije mi jasno.Saša najinteligentniji i najuspešniji političar ovde ne prolazi.Oglasite se i recite da mi imamo 15 % glasačkog tela. Zašto ćutite,to mi nije jasno?
Ovo se plaše nas, jer mi hoćemo narod da osvestimo, ato nije lako.
Pozdrav DJB sad i za navek.

U prolazu
Gost
U prolazu

Izgleda da je sve u rukama partokratije, sto svojim ponasanjem vecina uporno dokazuje
DJB je izgleda definitivno jedini pravi borac. Cak je i Beli Preletacevic izbacio status sa linkom bloga, na facebook stranici, u kome se velica Jankovic. Ne verujem.

Jovan
Gost
Jovan

Bravo Gospodine Radulovicu!!! Briljantan nastup!!! LJUDE KAO STO SVE VI TREBA ZAMOLITI DA VODE SRBIJU!!!
Jovan

dusko
Gost
dusko

Poštovanje g. Raduloviću. Odustajanje od pitanja novinarke koja bi stvar maksimalno razvodnjavala i odvlačila u kaljugu, na žalost mnogih nazovi političara ili istreniranog naroda kojima je ta kaljuga podastrta kao mantra koja zaslepljuje i zagluvljuje. Za njih argumentovana priča nije zanimljiva ako nema pljuvanja, psovanja ili pretnji. Odluka da se predstavite narodu na vaš koncizan način i date svoje viđenje stvarnosti u Srbiji, komentara a naročito jasna ponuda kako stvari dovesti u red je šokirala mnoge od gore navedenog pućanstva. Uši i oči RTS gledaoca nisu naštimovane za ovakav nastup. Godinama trovani mnogi su sigurno pobegli od onoga što su čuli upravo rečima, ma koga on laže, braneći se od skidanja nacrtane slike Srbije koju im podmeće AV. Mnogi verovatno nisu ni mogli usnuti prevrtajući se cele noći zbog dileme, a šta ako je ovo sve tačno. Pa ja to gledam doživljavam svaki dan a ne verujem sebi i onome što me okružuje. Dali stvarno AV toliko laže? Ma laže! Taj sirovi i nepismeni čovek je zaista žrtva nekakvog provincijalnog duha predgrađa gde je stalno dokazivanje vrhunac pripadnosti čoporu, zalutalog među nezakomleksani svet pokušava da navuče na sebe Armani odelo koje bi ga svrstalo tu! Ali džabe, šteta para! Čim zine izda se!

drug Luka
Gost
drug Luka

Aleksandar Vucic je samo sinonim,zadnja adresa jedne organizacije koja je pre 72 godine obmanom,prevarom i oruzjem okupirala Srbiju. Danasnji potomci tih salonskih komunista naviknuti na pun komfor dave se u sopstvenim govnima ,kako to u prirodi biva da na kraju svake evolucije pocinje reevolucija.
Pokret,rec koja u sebi sadrzi revolucionarni element ,pokret kao organizacija nema predsednika,on ima vodju,a vodja u svojim javnim nastupima mora da ima i revolucionarne govore. Narod samo tako cuje politicara i okrece se ka njemu. Mene kao simpatizera pokreta DJB-lo ne interesuje Jankovic,Jeremic i ostali mene interesujes ti Radulovicu, ti stavljas hipoteku na ono sto nam obecavas kroz onih 20 tacaka za koje i ja tvrdim da su primenjive i ostvarive u roku od 2 godine .Otvoreno pozivaj narod da glasa samo za tebe jer si im ti sada jedina sansa za bolje u narednih 10 godina.

U prolazu
Gost
U prolazu

Previse videa sa naslovom original na youtube-u, doci ce do zasicenosti, pa kada neko ko nije upoznat hoce da sazna o Radulovicu, nece umeti da se snadje i da dodje do predstavljanja, tribina, online razgovora. Mozda da napravite kompilaciju ili bar play listu DJB Original.