Južna Srbija

SNS u Nišu lepi plakate gde ne sme, a čišćenje ćeš da platiš TI

Lepe i uređene gradove širom Evrope krase lepe fasade starih zgrada, murali, cveće, zelene površine…

A Niš… predizborni plakati predsedničkog kandidata vladajuće koalicije.

I da se odmah razumemo, nisu sami plakati problem.  Iako u “Dosta je bilo” smatramo da su predizborni plakati preskupi, a efekat skoro pa nikakav, nemamo ništa protiv da ti (i bilo koji drugi) plakati budu zalepljeni na mestima koja su za to predviđena.

A to svakako nisu staklene površine, ulaz u podzemni prolaz, izlozi lokala koji zvrje prazni ili žardinjere.

Lepljenje plakata tamo gde im nije mesto je pre svega zabranjeno.  I zakonom, i gradskim odlukama.  A i vrlo je ružno.

Neki će reći sada: “Ma koga briga za plakate, imamo i prečih problema.  Šta nas briga za plakate po zidovima.”

Evo zašto treba da vas bude briga.  Sve nas.

Kratko i jasno, ukoliko same stranke (u ovom slučaju, stranka) ne uklone plakate sa mesta gde nisu dozvoljene, onda njihovo uklanjanje plaća Grad Niš, NAŠIM PARAMA, po ceni od 300 – 400 dinara po satu.

Da li i sada mislite da plakati po zidovima i izlozima nisu problem?

Pošto je nama u “Dosta je bilo” cilj pristojna, lepa i uređena Srbija, a pošto se dotle dolazi prvo uređivanjem svog “dvorišta”, niški odbor DJB je odlučio da komunalnoj inspekciji opštine Medijana podnese tri prekršajne prijave, i to protiv:

  • Gradskog odbora SNS u Nišu zbog plakatiranja van dozvoljenih prostora.  Prijava se odnosi na žardinjere i nadstrešnice podzemnog prolaza
  • Grada Niša, jer je odlukom nadležan za održavanje pokretnog stepeništa i nadstrešnica podzemnog, tj. čišćenje i fizičko održavanje.  Prijava se odnosi na nadstrešnice.
  • JP Parking servis, jer je odlukom nadležan za održavanje žardinjera i kanti za smeće.  Prijava se odnosi na žardinjere u centru, tj. za nečinjenje u skladu sa ovlašćenjima.

Prijave možete pogledati na slikama ispod.

Prijava protiv Grada Niša
Prijava protiv G.O. SNS Niš
Prijava protiv JP Parking servis

Mi kao opozicija i kao savesni građani i građanke Niša radimo koliko je u našoj moći.  Sada je na drugima da pokažu da li poštuju zakone Republike Srbije i odluke Grada Niša, ili su im ipak partijski nalozi jači i draži.

Izbori dođu i prođu, ali ovo ruglo ostaje i godinama nakon toga.  A eventualno čišćenje se plaća NAŠIM parama.

Zato podelite ovo sa svojim prijateljima, pričajte o ovome sa njima i zajedno izađite 2.aprila da svi zajedno kaznimo ovu bahatost, bezobrazluk i potpuno gaženje zakona, propisa, pa ako hoćete, i dobrog ukusa.

Vidimo se 2.aprila na biralištima.

Oznake