by Corax
Saopštenje Skupština

Maja Gojković nastavlja da krši sva pravila i procedure

Inicijativu poslaničke grupe Dosta je bilo za smenu predsednice Skupštine Maje Gojković potpisao je 31 poslanik. Po Poslovniku Skupštine Srbije, kada inicijativu potpiše 30 i više poslanika, ona se mora staviti na dnevni red redovne sednice. Predsednica Skupštine danas je, kršeći Poslovnik i pravila definisana u njemu, u sred sednice Skupštine najavila da će zakazati posebnu sednicu Skupštine da bi se raspravljalo o ovoj inicijativi i da će nam tako “pomoći” da do rasprave dođe. Osim poštovanja zakona i procedura, pokretu DJB nikakva druga “pomoć” nije potrebna. Zakazivanje posebne sednice nije u skladu sa pravilima, a dopuna dnevnog reda redovne sednice je obaveza predsednice Skupštine.

Zakazivanje posebne sednice Skupštine predviđeno je samo za promenu Ustava, polaganje zakletve predsednika Republike i Vlade, izbora članova Vlade i polaganja zakletve, obraćanja predstavnika strane države ili međunarodnih organizacija. Ovo je definisano članom 119. Poslovnika. Nigde se u Poslovniku ne pominje da se radi rasprave o smeni predsednice Skupštine mora zakazati posebna sednica, kako je to Maja Gojković danas izjavila. Rasprava o teškim zloupotrebama Skupštine od strane Maje Gojković je važna jer je to jedini način da se javno, preko nacionalne televizije, čuju činjenice o uvođenju diktature u Srbiji.

Zahtev za smenu Maje Gojković je podnet 13. aprila. Smena je obrazložena blokadom Skupštine koju je Maja Gojković neustavno uvela od 2. marta do danas, zbog brutalnog degradiranja Skupštine i njenog podređivanja predsedniku Vlade i vladajuće partije, zbog grubog narušavanja principa podele vlasti i čitavog niza postupaka kojim je dozvolila i sama učestvovala u vređanju poslanike opozicije i onemogućavajući poslanike u izvršenju njihovih obaveza kontrole izvršne vlasti.

Povezan tekst

DJB predao predloge za smenu Maje Gojković i Veroljuba Arsića

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

26 Komentara na "Maja Gojković nastavlja da krši sva pravila i procedure"

avatar
2500
najnoviji najstariji
Milan
Gost
Milan

Šta drugo očekivati od Gojkovićke… Nije ona za Skupštinu, ona je za ludaru. Pobrkala je lončiće, što ono nekad reče Milutinović M. nekadašnji predsednik Srbije.

Gojko
Gost
Gojko

pa i da je bilo danas ili redovno zasedanje, sta se sa ovim dobija? Imaju vecinu i lagano ce izglasati da nisu za smenu i ajmo dalje … Pa ja da sam SNSosovac jako bi se smejao ovim ocajninckim potezima ciji se epilozi vec znaju. Ok DJB prati sta hoce studenti, ali sta mogu oni kad imaju 1,4% ? 😀

Borislav
Gost
Borislav

Poštovani,
Da li vi mislite da se usvojena pravila trebaju poštovati li ne?
Sa ovom vašim komentarom vi se svrstavate u one koji to neće.
Znači isti ste kao i SNS i njihovi.
Ja nisam.
Znači razilazimo se definitivno,

Dragan
Gost
Dragan

Tih 1,4 posto je nakon sto su pokradeni izbori. Koliko je stvarno, nikad necemo saznati.

Ana
Gost
Ana

Gojko, DJB nema 1,4%. Toliko je dobio Radulović na predsedničkim izborima (ukoliko mu nisu pokradeni glasovi, a svakako jesu, to ćemo jednog dana saznati). DJB ima onoliko koliko je dobio na prošlim parlamentarnim izborima, a koliko ima sada… to možemo da proverimo samo istraživanjima ili da sačekamo izbore pa da to vidimo. Nije važno šta će većina izglasati, važno je da opozicija radi svoj posao. A ko će se poslednji smejati… to ćemo tek da vidimo. SNS sigurno neće, jer se bagra ipak na kraju nađe u zatvoru.

immobil
Gost
immobil

Cime se razlikuje govor Jove Bakica od govora DJB?
https://www.youtube.com/watch?v=AvjHy6UIBSs

ovozemaljka
Gost
ovozemaljka

Vi očito stalno nešto očekujete. E pa znate šta? I ja stalno očekujem da mi se nekako otopi ovih 10 kg viška, a i dalje isto radim – isto jedem slatko i dalje, kao idiot. Zaključak, i to vrlo ozbiljno: Ja sam idiot. Jer ako stalno radim kao i pre, ili ne radim, svejedno, idiot sam jer i dalje verujem da ako radim sve po starom, na stari način, doći će već nekako do neke promene, povoljne po mene. Ali tako neće doći do promene, garant neće. Ako hoću da nešto promenim, promeniću svoj način gledanja na stvari, u najmanju ruku malo realnije, i preduzeću korake, ma koliko mi se ne dopadali, ako istinski hoću da izmenim činjenicu o stanju postojeće nevolje, ako već stvarno hoću rešiti nešto što ne valja. Očekivanje da će ova persona postupati drugačije nego do sad kako je postupala, je isto tako-idiotsko. Dopalo vam se to ili ne, ovo šta i kako radite, naprosto, ne donosi rezultat. Pri tome imajte u vidu da sam jedinka koja je podržavala vas, i još uvek je tako, samo, skrećem vam pažnju, da i svako očekivanje ima neki realan rok, a biće diskutabilno da li ima ikakvog smisla ako konstantno izostaju rezultati.

Sale
Gost
Sale

DJB je opozicion pokret i njihov posao upravo jeste da objavljuju sve što ova vlast ne radi ispravno. To uključuje i ovo saopštenje. Potpuno je nebitno da li vi lično smatrate da to ima ili nema svrhe.

Aca
Gost
Aca

Daje rezultate. Ali ne tako brze kao sto mnogi ocekuju i prizeljkuju. Vucic je osvojio manje glasova nego SNS i SPS i ostali u koaliciji na prethodnim parlamentarnim izobrima. Njihova je putanja na dole i samo na dole. Sada treba biti pametan i formulisati alternativu. Ljudi zele promenu, ali jos im nije jasno sta je alternativa. I apsolutno se treba boriti kroz Narodnu skupstinu. To ne iskljucuje borbu na ostalim frontovima. Svi koji zele brze promene neka se ukljuce bar kao kontrolori na sledecim izborima pogotovo u Beogradu.

Vilogorski
Gost
Vilogorski

Izgrađen je partokratski sistem u kome su pošteni i naivni građani gubitnici.
Da bude jasno, to se odnosi i na stranke u opoziciji, koje čekaju da ugrabe vlast, i to je jedini motiv borbe za istu..
Onog momenta kada se sadašnje opozicione stranke dočepaju vlasti i njih će da preplavi bujica prebega, pa će sve biti po starom.
Stranke su ovde sve i sva, jer im je koren isti: one kupuju, prodaju, zadužuju, investiraju, sude, kažnjavaju i oslobađaju, zapošljavaju i otpuštaju, grade i ruše, uzdižu i obaraju, lažu, kradu…Bave se svime čime ne bi smele, a da zato ne odgovaraju pred zakonom, ne samo politički.
Svakom normalnom i pristojnom jasno je da je ovaj partokratski sistem pokvaren. Dok se to ne promeni, da se traže sistemska rešenja za ravnopravne uslove (mediji, finansiranje, izborna pravila) i, što je važnije, promenu izbornog zakona i naravno nove ideje za izlazak iz ove slepe ulice koja vodi u propast.

Milence
Gost
Milence

I sta sad?? Moze da se plazi i prkosi svima, a svi se savijaju i cute!Lici na turska vremena..

samuilo samarićanin
Gost
samuilo samarićanin

Važno je DJB da počnete da se menjate, da izgradite demokratsku organizaciju, sa snažnim ideološkim programskim opredeljenjima….drugim rečima, hitno gradite partijsku infrastrukturu…, jer ako ni posle ovih izbora nešto ne promenite, već na sledećim nećete imati glasače. Ne može Vaš sajt danima da bude samo sa obznanom MI NE ODUSTAJEMO. Otvorite se za saradnju s drugim organizacijama, pre svega s drugim političkim strankama, nemojte da se Vaše aktivnosti svedu samo na „on line“ interjvu sa Sašom Radulović…, počinjem da se žestim što Vaš program polako bledi i Vaša zvezda počinje da se gasi…Nemojte zbog straha od gubitka potencijalnih glasača, da izgubite latentno velik rezervoar demokratskih glasača koji bi podržali Vašu tešnju saradnju s pokretom Dveri…, jedanput su glasači DS i to 2016. pritrčali Vama, ali već na ovim izborima oni su glasači S.Jankovića…, na sve to Vi ste ih prezreli rečima „nek` idu tamo gde im je srce“! Uozbiljite se i počnite s racionalnim političkim kompromisima, i racionalnim političkim odlukama…, počnite pripreme za nove izbore već od danas…

igor
Gost
igor

Maja Gojković zavredjuje punu podršku. I ovo nije ironija. Dokle god opozicija bude predstavljala samo završetak njenog džogera, ona zaslužuje svako poštovanje. A čime ona to zaslužuje poštovanje? Žena maestralno održava higijenu skupštinske sale, naročito poda. I drugo, to radi krajnje odgovorno prema poslodavcu, i sa fascinantnom predanošću. Bravo za Maju Gojković. Podrška.

Mića
Gost
Mića

ONA je samo jedan šrafić u moćnoj mašineriji autokratsko partokratsko birokratskog sistema.
Taj sistem nije od juče i nije nastao sa Vučićem i SNS-om. Oni su ga nasledili i usavršili. Doveli su apsurd do perfekcije. Ustoličili su kršenje prava kao zakonitost. Nenormalno i nemoralno postalo je pravilo. U sociologiji se takva organizacija zove ANOMIČNO društvo.

Citat iz Wikipedie: ,, Anomija (grč. a- = ne i vομος = zakon) je pojam je uveo francuski sociolog Emil Dirkem da bi označio pomanjkanje, suspenziju ili neefikasnost društvenih normi, zakona, propisa i vrednosti koje dovodi do dezorganizacije i destabilizacije društva, kao i do konfuzije u moralnoj svesti pojedinca, a često i do delinkventnog ponašanja. Do stanja anomije dolazi u periodima društvene i političke krize, ratova i buna, kao i u vremenima društvene tranzicije kada više ne važe ranije norme i tradicionalne vrednosti a nove još nisu uspostavljene, što dovodi do pometnje i dezorijentacije članova društva u traganju za socijalno poželjnim obrascima ponašanja,,

Borba protiv nakaznog sistema, vladavine haosa i horrora mora biti višeslojna. I kroz institucije sistema i van institucija sistema i kroz građansku neposlušnost i kroz masovne građanske proteste a sve u cilju podizanja SVESTI svakog pojedinca i NARODA u celini.
Sva NENASILNA sredstva su dozvoljena.
Pojava Pokrta DJB je veoma značajna ma koliko se to može činiti trenutno slabašnim. Sa Pokretom je rođena NOVA IDEJA. To je korenita PROMENA CELOKUPNOG SISTEMA UPRAVLJANJA DRŽAVOM I DRUŠTVOM! Neće se ta IDEJA lako i brzo ukoreniti u SVESTI velikog broja Ljudi. Moramo biti REALNI. Borba će biti DUGA i TEŠKA.
Nema NAM druge nego VEROVATI i BORITI SE! Cilj nije blizu ali je OSTVARLJIV!

Petar
Gost
Petar

Sta je dešava….?!?!
Bili su izbori…desilo se šta se desilo… i šta dalje…očekivao sam da smo otresli prašinu .?
Neposredno pre izbora Gospodin Radulović je učinio jednu vrlo hrabru stvar i zbog toga ima moje poštovanje ,podneo je tužbu protiv braće Vučić.
Hoću da verujem da to nije bio samo marketinški trik i spin.
To bi me razočaralo jer bi bilo na „fonu“ … „svi su isti“..
Za sada mislim da je tužba zasnovana na realnim Radulovićevim saznanjima .
Normalno ..to je „ugašeno“ da ne kažem ugušeno i jako malo ljudi je čulo za to..mediji su se pokazali kakvi već jesu..
Veče pre izbora sam sedeo u jednom društvu (pretežno Vučićevi glasači) i niko nije imao pojma o tužbi..i takva mogućnost ih je vrlo pogodila Što je vrlo interesantno. niko nije rekao da je to nemoguće..i mislim da im je to na trenutak poljuljalo poverenje u njega..posle toga više nije bilo priče o izborima.
Zbog svega toga sam očekivao da će na današnjoj sednici skupštine , koju mediji moraju da prate.,hteli ili ne…a i reakcija poslanika SNS bi bila predvidljiva…a samim tim i zabeležena u medijima…ta tema biti „reaktivirana“ od strane DJB.
Kad ono…
Posle današnjeg nastupa poslanice DJB a imao sam utisak kao da sam slušao neku Ružićevu istomišljenicu…maltene afirmativan nastup…izmedju redova se osećalo da ima tu nekih problematičnih stvari.ali je spolja je sve izgledalo afirmativno..na sta su ministri ..normalno… jednostavno problematicne stvari u svom odgovoru preskocili.
Zato je i pitanje sa početka komentara Šta se dešava..jesmo li se uplašili ili je tužba bila samo spin.

Saška
Gost
Saška

Slažem se sa svim, ovde prisutnim ljudima, nezadovoljnim opozicijom. Opozicija je žalosna, uključujući tu i DJB. Potpuna apatija, pomor, evidentna nemoć. Tačno onako kako je prošla na izborima, tako se i ponaša svih ovih dana po izborima-katastrofalno. Neorganizovano. Neujedinjeno. Bezidejno. Besmisleno. Ako se ovako nastavi, procenat glasova koje je opozicija skupa, a i svak’ od vas pojedinačno, napabirčio na izborima, je nešto što ćete moći samo da sanjate na prvim sledećim izborima. I to potpuno zasluženo.
Maja Gojković je izvrstan učenik svog političkog gazde – maestralno smireno, uz osmeh i mekanu ironiju, seče mekanu opoziciju i briše patos istom, izlazeći uvek kao pobednik. I to je za skinuti joj kapu. Žena radi posao. A opozicija kuka po skupštinskim kuloarima i izbacuje tekstove žalopojki, koje čita par desetina ljudi.
Da nije duboko zabrinjavajuće, pesimistično i tragično, sve ovo bi bilo komično sada.

Betelgeuse
Gost
Betelgeuse

Kako Maja „maestralno seče opoziciju i briše istom patos“ bi mogao svako ko ima dugme na svom i tuđim mikrofonima. Gospođo, o čemu vi pričate? Da vam dam primer ako niste razumeli: zamislite da komentare na ovaj tekst mogu samo ja da pišem. Vi ne možete. Ko pobeđuje?

Ne znam šta očekujete od opozicije?! Zar ne vidite kako Skupština „funkcioniše“? Zar ne vidite da nijedan PREDLOG zakona ili izmene zakona ili amandman na bilo šta – koje podnosi opozicija – NE PROLAZI?! Gospođo, prosvetlite ostale: kako biste vi to uradili, a da bude efikasno i naravno bolje od toga kako radi DJB? Makar teoretski, pa onda u praksi.

Drugo, govorite o „pabirčenju“ glasova? Tu sam prestao da vas pratim. Pa zar vam još nije jasno da se DESILA IZBORNA KRAĐA? Zar vam nije jasno da se Pinokio sveti DJB i Dverima za verbalne poraze koje je doživljavao u Skupštini (Lutkar, Pinokio…).

Nazadnjačka banda je dobro uočila ko je najopasniji protivnik, i tog protivnika je sasekla na predsedničkim izborima. Bili su iznenađeni sa skoro četvrt miliona glasova DJB 2016, tako da su sad bili fokusiraniji. A biće i na sledećim parlamentarnim i BG izborima. Tu se moramo fokusirati na to kako sprečiti LOPOVE da ponove isti kriminal.

Kada govorite o „pabirčenju“ glasova, onda bi prvo morali da znate da je nepostojećih glasača 1,2 miliona (analogija sa danskim biračkim telom, brojem stanovnika), a ne 900.000 kako to tvrdi DJB. Tu nazadni imaju bazen glasova iz koga mogu odvaditi po potrebi. Imaju pride i bugarske vozove, glasove za crvenu, glasove ucenjivanjem, pretnjama. I onda se svi „opozicioni“ simpatizeri jednostavno prikače na nazadnjačku propagandu i mantraju kako je opozicija „slabo prošla“, a ON „osvojio najviše glasova“? Neverovatno kakvo ispiranje mozga čak i onima koji sebe smatraju za misleće.

Izbori su pokradeni, i DJB NE SME prihvatiti rezultate kao takve. Desila su se nebrojena krivična dela, kršenje Ustava i stoga se ne mogu priznati. Na sledećim izborima se može nastupiti samo u slučaju da se srede birački spiskovi, spreči krađa i kriminal. To se jedino može postići DEMONSTRACIJAMA! Očekujem da će PRAVA OPOZICIJA POZVATI SVOJE GLASAČE na demonstracije! Ko to ne uradi, Vučićev je igrač, jer se na drugi način sistem kriminalne vlasti usavršavan 5 godina, neće moći ukinuti.

Betelgeuse
Gost
Betelgeuse

Dodao bih samo i sledeće: čak i intelektualci tipa Jova Bakića, tvrde kako je Vučić imao najviše glasova i pobedio (intervju na N1)?! Pa da li ja živim u zoni sumraka ili šta? Kako je „pobedio“? Pa da nije bilo krađe ne bi prešao 50 procenata, bilo bi drugog kruga! Pošto bi bilo drugog kruga, kako je onda pobedio? Nije mi jasan „intelektulani“ pristup gospodina JB kao i ostalih koji slično rezonuju.

Ili, jasno mi je. Kada imate BNP od 5.100 dolara po glavi stanovnika, onda je jasno kakvu elitu imate. Sankcije su odavno prošle, znači nije stvar u okruženju već o nepostojanju intelektualnog korpusa i postojanju lažnih i nabeđenih stručnjaka. Jer da postoji elita, a elita vodi društvo napred, ispod crte bi pisalo više od 5.100 dolara…Painful, cold facts…

bčj
Gost
bčj

Ovo su klasične gluposti. Pokušavate nešto da uradite korz institucije koje nepostoje u diktaturi. Vi se samo ZAVARAVATE!

Napravite novu kampanju, kao onu koja se zvala DOGOVOR 2017 i pitajte sve opozicione stranke da se IZAĐE iz parlamenta! Time nastaje KOLAPS narodne skupštine i svaka odluke im je NELEGITIMNA! Nakon izlaska traže se SVI oni zahtevi koje i studenti. Oslobađanje medije, RTS-a smene i td…

Kada se to uspostavi, ide se na fer izobre. Ovako produžavate AGONIJU nadajući se tj čekajući BGD izbore i eventualno vanredne parlamentarne. Ali tada ljudi neće izaći i podržati opoziciju zbog ovakvog ponašanja.

Imate šansu da probate opet PRVI sa pozivom BOJKOTA SVIH institucija DRŽAVE U DIKTATURI. Ako DS ne bude želeo, eto Vam opet političkog plusa ako ništa drugo iako to uopšte nije cilj.

A svaka stranka koja vodi računa o državi i narodu NIKAD više ne bi kročila u institucije u kojim vlada DIKTATURA!

Ovako Vi poput POZICIJE i NE VIDITE šta se dešava na ulici. Doćiće do toga da neće izaći niko da glasa za opoziciju sem za DS, jer imaju biračko telo poput SNS-ovaca misleći da mogu da povrate privilegije koje su imali za vreme Borisa Tadića. I tu je KRAJ! SNS prostaci i nepismenjaci će opet dobiti. Pride TOTALNO NEREGULARNI USLOVI!
Čemu se nadati? Prosto je. Priče da se puca u nogu JEDNOSTAVNO ne stoje. Nema nijednog jedinog argumenta za to, niti jednog!

Sale
Gost
Sale

Ako opozicija nije mogla da se dogovori oko zajedničkog kandidata za izbore, onda koliko je realno očekivati da se dogovore za bilo šta drugo? DJB je mesecima govorio da Vučić pobeđuje u prvom krugu ako svako ide na izbore solo i, kao što vidimo, bili su potpuno u pravu. Prema tome, očigledno da u politici ne prolazi razum nego interesi. Tako da nije realno očekivati da se svi iz opozicije povuku iz parlamenta. Uvek će neko da se napravi pametan i ostane ne bi li iskoristio što su se ostali povukli. Drugo, postoji i „lažna“ opozcija kao što su Šešelj, Čanak, Čeda… i oni sigurno neće bojkotovati parlament i naravno da će imati legitimitet. Jer, po slovu zakona, oni jesu opozicija (nisu na vlasti) i samim tim što su ostali u parlamentu, to obesmišljava potez ovih koji bojkotuju. Tako da od bojkota nema ništa. Niti je moguć, niti ima koristii od njega. Može samo da bude štete po opoziciju.

Marko
Gost
Marko

Ovo mi se dopada. Mislim da je to možda i jedino pravo rešenje. Ne znam da li se igde neka diktatura srušila legalno kroz institucije!?

Mića
Gost
Mića

Neće se ONI ni malo nasikirati što će opozicija bojkjotovati institucije sistema. To im još bolje odgovara da mogu na miru i bez tenzije da donose nakaradne zakone koji odgovaraju samo Njima. Briga Njih što će sve ono što odluče i donesu biti nelegitimno, jer je i onako sve nelegitimno što su do sada radili. Legitimitet institucijama sistema dvaće LAŽNI opozicionari. Radikali a verovatno i DS. Njima je to dovoljno da tvrde da je sve legitimno i biće u pravu. Skupština je bojno polje, vučja jazbina u kojoj se DJB MORA boriti za propagiranje svojih političkih ideja. U mediskom mraku kakav je u Srbiji treba koristiti svaku mogućnost promocije pa i skupštinska zasedanja. Protiv diktature borba mora biti neprestana na SVIM frontovima i sa upotrebom svih sredstava, sem nasilja.
Velike ideje rađaju se sa velikim porođanim mukama. Ukidanje diktature i partokratije neće biti ni brzo ni lako. Nemojte biti malodušni i nemojte imati nerealna očekivanja. Da bi se rat dobio moraju se voditi mnogobrojne teške bitke.

igor
Gost
igor

Izbori nisu oteti, baš kao ni predsednička funkcija. Oni su (američkim) naredjenim katapultiranjem Jankovića za predsedničkog kandidata, čime je razbijano udruživanje opozicije – samo dodeljeni Vučiću, kao poklon od strane američkih službi. Janković je odigrao krucijalnu igru za pobedu Vučića tada, a sada igra krucijalnu igru da ga legitimizuje (pozivanjem poslanika da nebojkotom daju legitimitet ovakvoj Vučićevoj Skupštini), ali i da spreči radikalizaciju (razvodnjavanjem protesta) koja bi mogla ugroziti Vučićevo postavljenje na predsedničku poziciju. Jankoviću – stidi se! OVO JE TEKST KOJI JE POSLAT N1 TV, kao komentar ispod njihovog teksta – Janković: Vučić je silom prisvojio funkciju predsednika. Da se „kladimo“ da će gornji komentar da objave?

El Cid
Gost
El Cid

Smatram da je bespotrebno trošenje energije zahtevati smenu Maje Gojković kada svi znamo da od tog posla neće biti ništa jer SNS koalicija ima apsolutnu većinu poslanika. Treba je napadati konstantno zbog svih njenih zloupotreba ali ova inicijativa je po mom mišljenju neozbiljna. Previše pažnje posvećujete društvenim mrežama i internet prezentacijama ideja i aktivnosti ali koji broj ljudi to realno prati!? Pominjati broj pregleda neke aktivnosti DJB na Jutjubu ili Fejsbuku, ne znači da je većina tih ljudi za ideje djb. ko zna koji su njihovi razlozi. Sve to mi deluje veoma neozbiljno kao platforma za procenu stvarne podrške pokretu. Imam utisak da DJB postaje samo sebi dovoljna grupa, grupa okupljena oko izvanrednih ideja ali koja da bi pobedila mora da prilagodi svoje visoke kriterijume realnom društvenom stanju i stanju svesti u Srbiji. Drugim rečima mora se delimično formalizovati u infrastrukturnom smislu, mora odlučiti da li postaje stranka ili pokret. Uprkos medijskoj blokadi mora postojati organizovana i koordinisana akcija aktivista na terenu koja će se periodično usaglašavati sa politikom centrale. Mora se izdati proglas sa jasnijim programom jer priča o parazitskoj, burazerskoj ekonomiji postaje pomalo dosadno jer prosečan birač DJB identifikuje samo sa tim ekonomski delom političkog programa.

golhub
Gost
golhub

Ne spominjite u nasoj borbi,imena,prezimena jer tako ce te staviti do znanja svima da nikog ne mrzite.Ali posto je ovo zemlja elementarne nepravde mozete da stampate pamflete u kojima ce pisati sledece.Necu da placam akcizu na struju pa jos i porez na nju,necu da placam registraciju auta 2.000,00 mesecno a da auto ne upalim,necu da placam patike 13.000,00 a one su uvezene za 1.300,00,necu ja da jurim papire nego admonistracija,necu da placam besmislene takse,necu da placam vodeno parce mesa iz mesare,necu da jedem jabuke bez ukusa,necu da me trgovci kradu sa marzama,necu da sve za poljoprivredu bude skupo pa moram da trazim subvencije.Hocu da policija izadje na teren i za kradju od 500,00 dinara,necu da se krade luk iz baste,krava iz stale,sadnice maline iz njive,necu da privatno obdaniste placam 5.000,00 a drzavno je 3.500,00,necu da me notari pljackaju za razne potpise,necu da mi geometar naplati 200,00e za izlazak na teren,necu da mi se pausalno naplacuje voda i grejanje,necu da mi se ne cita strujomer,necu da vodovod raskopa ulicu i nikad je ne popravi,necu da me poreska odmah kaznjava nego da upozori,necu da mi vojska i policija prima malu platu,necu da mi deca zevaju u mobilne,necu da mi deca izbegavaju sport i prirodu,necu da mi
deca gledaju polunage pevaljke usred bela dana na tv-u.Hocu da budem Srbin i hocu da Srbija bude Majka.Mislim da treba da se raskrinka trgovacki lobi i da proizvodjac bude u centru,Hvala,hvala!
polugole pevaljke

immobil
Gost
immobil

Cini se istinitim da Gojkoviceva u kontinuitetu od samog pocetka bahato krsi procedure. Takodje se cini da politicke partije preduzimaju veoma malo ili nimalo toga da zastite glasove ljudi koji su izasli na njihov poziv na izbore. Jos manje ili preciznije nista ne cine da bi poduprli ljude koji vec nedeljama protestuju u dvadesetak gradova u Srbiji protiv neregularnih uslova i izborne kradje koja se dogodila.
Lideri DJB kao da su u crnu zemlju propali. Radulovica nema, nestao je! Prof. Dusan Pavlovic se nije oglasio da podrzi svoje studente. Upadljiva je tisina i odsustvo bilo koje akcije. Inicijativa za smenu Gojkoviceve je jalova jer osim priilike da se iskazu kao oratori nece doneti ama bas nista. Pasivnost DJB je razocaravajuca.

„Na muci se poznaju junaci“! A muka jeste. Da nije muka ne bi desetine hiljada ljudi protestovalo vec nedeljama, neko zbog politickih a neko zbog socijalnih razloga. No „Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase“.
„Ne pada sneg da zaveje breg vec da svaka zverka pokaze svoj trag“! Svoj trag pokazali su svi akteri poslednjih namestenih izbora. Vuk je jos jednom pokazao „da dlaku menja ali cud nikako“. Ipak i „lideri“ stranaka, kao i same stranke pokazali su koliko mogu, umeju i zele.

Neoglasavanje Radulovica, kao i muk Pavlovica i Jankova kao profesora cine se sramnim listovima u biografiji DJB. Cenjeni profesori bi mogli da se ugledaju na dr Jovu Bakica koji je ostricu svog uma i pera jasno stavio na stranu borbe protiv besmisla nedvosmisleno podigavsi svoj glas u korist djaka i studenata kao i svih ekonomski ugnjetenih.
DJB proklamuje da zeli da stvori Srbiju u kojoj se lepo i rado zivi. Demonstrirano ponasanje pognute glave cini se nije najbolji put ka tome.
.