Autorski tekst Istočna Srbija Pravosuđe Rudarstvo

Kako sam pobedio Blagoja Spaskovskog

Sudskom presudom broj 8 P1 3/14 Višeg suda u Zaječaru od 1.10.2015. utvrđeno je da sam pretrpeo zlostavljanje na radu od strane više direktora RBB Bor u kontinuitetu a pod direktnom organizacijom Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB Bor. Na taj način su svi direktori RTB Bor od 2009. do danas na čelu sa Blagojem Spaskovskim ovom sudskom presudom označeni kao moberi, odnosno organizatori i vršioci mobinga, što predstavlja krivično delo i povlači određene sankcije vezane za radne karakteristike njegovih organizatora i počinioca. Presuda je postala izvršna tek nakon više od godinu dana od njenog izricanja.

Posle osam provedenih godina pod najstrašnijom torturom, kao jedan od najobrazovanijih stručnjaka u RTB Bor, sa diplomom doktora tehničkih nauka i zvanjem naučnog saradnika, mogao bih mnogo toga napisati. Umesto toga je dovoljno da objavim link sa snimkom kancelarije u kojoj provodim već više od osam godina. Snimak je njačinjen pre više od tri godine, ali kao da je napravljen jučer, tamo se već osam godina nije ništa izmenilo.

U nastavku prilažem originalan tekst sudske presude. I tu ne želim mnogo da dodajem komentara, jer je ona ionako predugačka (13 strana), a i poenta nije u želji da sebe predstavljam kao Kalimera. Želja mi je da radnicima RTB Bor, građanima Bora i Srbije pokažem na očiglednom primeru do kojih monstruoznih razmera i posledica može dovesti bestijalno ponašanje patološki deformisanih ličnosti. Do toga može dovesti samo deformisan društveni ssistem, koji omogućava da na površinu ispliva najgori ljudski talog.

Takođe želim da pokažem na primeru i pošaljem poruku svim stručnim, poštenim, hrabrim pregaocima, ne samo RTB Bor, već širom Srbije, da je ovakve patološki deformisane osobe moguće pobediti, da je moguće ispraviti deformisan sistem i načiniti ga po meri ljudi.

Prilog

presuda bane mihajlovic

Oznake
Branislav Mihajlović

Branislav Mihajlović

Na poslovima rukovođenja proizvodnjom, menadžmenta, projektovanja rudnika, planiranja i na analizi proizvodnje radio 39 godina u RTB Bor.

Doktorirao tehničke nauke. Bavi se rudarskom industrijom; industrijom proizvodnje i prerade metala i projektovanjem rudnika.

Zbog zalaganja da se u RTB Bor potpuno drugačije posluje i sukoba sa partijskim kadrovima bio otpušten.

Aktivno se bori za reorganizaciju RTB Bora.

Ostavite komentar

14 Komentara na "Kako sam pobedio Blagoja Spaskovskog"

avatar
2500
Sortirajte po:   najnoviji | najstariji
Student
Gost
Student

Zao mi je losih uslova rada gospodina Mihajlovica i stanja u kojem se nasao.

Ono sto mi nije bas najjasnije je zasto on sam priznaje da vec 8 godina nista ne radi. I kako je moguce da vrhunski strucnjak ne moze pronaci drugi posao ako mu ovaj ne odgovara.

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Student: Treba dobro poznavati razloge, ciljeve i metode sprovođenja mobinga. To što ste Vi napisali je jedan od osnovnih ciljeva zbog koga se mobing nadamnom i sprovodi – naterati me da sam napustim Kompaniju i nađem drugi posao. Ja sam to mogao da uradim, imao sam prilike za to, ali za mene bi to bilo ravno izdaji i porazu, moberi bi ostvarili svoj cilj.
S druge strane, ova priča za mene ima i emotivnu stranu: ja sam rođen u Boru, otac mi je ceo radni vek bio rudar, ja takođe, rudarski hleb me je ceo život hranio, mene i moju decu. Za mene je rudnik svetinja. Može li ga neko voleti više od mene? I onda dođu neki ljudi koji zarad svojih uskogrudih interesa krenu da uništavaju sve to što je decenijama mukotrpno stvarano. Jedan od prvih koraka im je bio da rasteraju stručne i sposobne. To se ne dešava samo u Boru, na žalost to je porazna slika cele Srbije.
I kako sada sve to ostaviti na milost i nemilost, pronaći drugi posao i otići? Ja to nisam mogao. Izabrao sam da se borim, pa dokle stignem.

Neutron
Gost
Neutron

Svaka cast dr. Branislave na odlucnosti, istrajnosti i zdravoj dozi srpskog inata.

Student
Gost
Student

Sad mi je prica mnogo jasnija, i drago mi je sto ste to podijelili. Ako sam Vas dobro razumio rukovodstvo RTB Bora sistematski unistava tu firmu. Da li oni zele da je na kraju jeftino prodaju, i kome? Ili mozda prostoji neki drugi cilj.

Mislim da ste jednom pisali o poslovanju ovog preduzeca. Mozda bi bilo dobro prikaciti taj clanak ovdje. Mene interesuju konkretni podaci, sta je dobro a sta je lose u ovoj firmi, kakva joj je trzisna pozicija, koje bi specificne mjere i ulaganja trebalo poduzeti da bi RTB Bor ostvarivao profit.

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Student: Bor je početak i kraj moje priče. I da hoću, ne mogu izaći iz nje. Mnogo toga sam napisao na mom blogu:
https://banem8.wordpress.com/

Borislav
Gost
Borislav

G Branislav je dokazao da i naše pravosuđe ima svetlijih trenutaka.
Mnogi su sumnjali da se upornim i doslednim zalaganjem za primenu prava može nešto postići.
Ukoliko se u ove postupke unese transparentnost verovatnoća da se pravo primenjuje se naglo povećava.
Pratimo zato sudski postupak protiv Saše Radulovića koji je pokrenuo Andrej Vučić!

Gogy
Gost
Gogy

Poštovani G. Mihajloviću,

obzirom da ste iz istočne Srbije, misim da bi trebalo da se malo opširnije pozabavite stanjem ovde, u odgovoru pominjete da je to sliku cele Srbije, ali slabo pišete o temam van Bora. Ono što je ovih dana aktuelno su npr. katastrofalni rezultati izbora u Zaječaru, gde će se na vlast vratiti Boško Ničić, i uz to sklopiti koaliciju sa SNS. Ne zna se ko je gora vlast, ali će zajedno tek doneti katastrofu Zaječaru. Vaš doprinos bi bio u raskrinkavanju svega što jeste Boško Ničić a naročito njegovog okruženja i njegove organizacije koja ga je ponovo dovela na vlast.
Obzirom da imate mogućnosti i poznanstva u regionu da dodjete do informacija i podataka o njegovoj bivšsoj vlasti, spletkama, aferama, ko ga štiti u Beogradu, i svemu ostalom. Javnost mora biti upoznata sa svim detaljima jer je medijski Mrak jedan od glavnih razloga njegovog povratka na vlast. Mislim da to dugujete građanima istočne Srbije kao njihov predstavnik DJB odavde.
Takođe sam prilično razočaran što niko pa ni DJB nisu podržali malu lokalnu partiju VNS koja zbog podrške demonstracijam i zbog svog kritičkog odnosa prema vlasti ima problema te vlast preti da im otpusti jednog važnog funkcionera i inžinjera u RTB-u. VNS i DSS su u ovom trenutku jedina opozicija u lokalnoj skupštini, mislim da u ovom trenutku treba dati podršku onima koje dele iste vrdnosti kao i DJB, što VNS u realnosti čini.

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Gogy: Pomenuli ste dve stvari: rezultate izbora u Zaječaru i mobing rukovodstva RBB Bor nad inž. Grujićem. Ja sam reagovao na oba događaja i moja reakcija je vrlo slična Vašoj, što se možete uveriti iz sledećih linkova:
Rezultati izbora u Zaječaru: https://banem8.wordpress.com/2017/04/25/%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83-%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B5/
Mobing nad inž. Grujićem: Moj Fb profil: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006999247251, post od 28. aprila u 12.38 h

Tanja
Gost
Tanja

To jeste na zalost,porazna slika cele Srbije i zato je jedina opcija za boljitak DJB.Ili u koaliciji sa nekim ko
bi se mogao zalagati za iste vrednosti.U svakom slucaju,DJB je neophodni sastojak

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Tanja: Po mojoj ličnoj oceni suštinska karakteristika trenutne političke scene Srbije je da su se političke snage „ušančile“ u dva idejno vrlo suprotstavljena tabora: jedan želi da iz korena promeni postojeći iskrivljeni društveni sistem i tu je DJB programski i suštinski glavni predstavnik, a drugi tabor sačinjavaju sve političke snage koje ne žele da se postojeći društveni sistem promeni. Tom taboru pripadaju predstavnici aktuelne vlasti i većine opozicije. Njima je jedini cilj da se domognu vlasti i da zadovoljavaju lične i interese svojih parija, a ne da služe interesima građana. Veliko nezadovoljstvo, protesti i apstinencija građana na izborima (skoro polovina Srbije) pokazuje da se oni distanciraju i od vlasti i od opozicije, da su shvatili da im postojeći Kurta – Murta sistem, kako ga ja nazivam, neće doneti ničeg dobrog. Po mom ličnom ubeđenju, DJB treba da se u svom delovanju više okrene približavanju tom delu biračkog tela. Da im jasno pokaže da smo spremni da uz njihovu pomoć promenimo postojeći Kurta – Murta sistem i Srbiju učinimo zemljom gde se može pristojno živeti.

Tanja
Gost
Tanja

To je vecina birackog tela.Zato su i glasali pod pritiskom vecinski za Vucica,sto bi rizikovali posao kad im je u sustini svejedno.Kako da im se priblizite,kad nemate nikakav pristup medijima?Kada vas usled nedostatka informacija,
pocinju dozivljavati na isti nacin kao i ostale?Mislim da je neki vid opozicionog udruzivanja trenutno neophodan,
mogu vas ignorisati koliko hoce, ali potrebni ste im, bez vas ostali politicki akteri koji su protiv Vucica nikada nece doci na vlast

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Tanja: Misli su nam identične. Ja u zadnje vreme intenzoivno razmišljam u tom pravcu.

Marko
Gost
Marko

Pozdravljam gospodina Mihajlovića i podržavam ga u njegovoj borbi za pravo i pravdu. Ja bih voleo kad bi ste mi poslali kopiju tužbe kojom ste tužili da vidim kako se to sastavlja. Naime ja trpim mobing i diskriminaciju od 1999. pa evo do danas 2017. Zakidali su mi platu ali sam ih tužio i osudio i dobio obeštećenje i Rešenje da se plata obračunava prema propisima , da i doplate u PIO da izvrše. Ali i dalje se prema meni primenjuje izolacija, diskriminacija, eliminacija, platu primam, idem redovno na posao ali posla nema (sindrom praznopg stola), niti mi traže kakve rezultate, niti mi daju sredstva za rad. Želim vam svako dobro.

Branislav Mihajlović
Gost
Branislav Mihajlović

Marko: Poslaću vam kopiju tužbe, pošaljite mi Vašu internet adresu. Moja internet adresa je: banem8@hotmail.com