Политика Саопштењe

Због Вучићевих претњи насиљем, протест у среду само у 18 сати

Слобода изражавања и политичког деловања подразумева да грађани могу да се окупе у време инаугурације Александра Вучића испред Скупштине Србије и да мирно изразе своје неслагање са претварањуем Србије у партијску државу једног човека. Овакви протести су били могући и у време Слободана Милошевића. Сетимо се само да су га грађани неометано гађали старим ципелама испред Скупштине. Данас је много горе, јер Александар Вучић је јуче изрекао претње мирним грађанима да ће их засути насиљем испред Скупштине.

У страху од грађана који су пре двадесетак дана најавили протесте током његове инаугурације, крио је датум и време кад ће се то догодити. То је скандал до сада невиђен у пристојним демократијама, јер ко нормалан и због чега крије најобичнији протокол који не би требало да има нарочити значај. Затим је наредио да се организују стотине аутобуса његових плаћених присталица које доводи у Београд да би му тапшали и да би изрежирао представу о наводној “љубави” коју гаје према њему. Као и сваки аутократа који влада уценама и страхом и Вучић патолошки жуди за љубављу и још више се плаши да му неко у лице каже да је омражен.

У свом старом стилу да најављује некакву катастрофу која му се спрема попут “македонског сценарија” за коју касније откријемо да је његов “српски сценарио”, Вучић је јуче новинарима “открио” да му опозиција пред Скупштином припрема “немире” и да планира “сукобе” са његовим “присталицама”, “контрамитинг” и “да ће некога да бије”. Александар Вучић је отворено запретио грађанима који се не плаше да јавно покажу своје непристајање на његову диктатуру да ће се суочити са насиљем.

Протест је био планиран у два термина: један испред Скупштине у време заседања Скупштине и други у 18 часова на Тргу Републике. Због ових претњи и намере Вучића да изазове хаос и насиље позивамо своје чланове, симпатизере и све грађане да Вучићу не дозволе да изазове немире и да се мирно окупимо и протестујемо на Тргу Републике у 18 сати у среду. Дођите да покажемо да не пристајемо на диктатуру у Србији, да заслужујемо правну државу у којој владају право и правда и где су институције јаке, а Скупштина и Влада нису марионете у рукама једног човека без дана непартијског радног искуства који уништава Србију.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Vreme je da i ljudi iz unutrasnjosti kranu put Beograda. Nije valjda da se u unutrasnjosti bolje zivi nego u Beogradau? Da li je Vuciceva katastrofalna ekonomska politika najvise pogodila unutrasnjos ili Beograd? Da li ucene, pritisci, lisavanje dostojanstva izrazeniji u unutrasnjosti ili u Beogradu? Srbijo probudi se.

    • Slazem se. Nema nista od protesta po drugim gradovima, cak se ni bgu vise ne skupljaju.

  • Tebalo bi svi da protestuju,od osnovne skole do penzionera.Na svim skupovima,politickim i sindikalnim,polovinu su cinili gradjani iz unutrasnjosti i to vec par godina.Beograd je omanuo.Niko nije protestvovao kad su oteli STB,ukinuli Utisak nedelje,izglasali lex specialis za BNV,a to su lokane stvari,a protestvovalo se zbog platana na bulevaru i iseljavanja Roma ispod mosta i Djilasa.Sada nas iseljavaju redom iz Srbije,dok kao ovce cekamo na klanje.Ponesite veceras sve narandzaste zastave,da se vidimo,i majice i kackete.