Војводина Саопштењe

Панчево: Избори мимо правила, резултати непознати

Доста је било није изненађен ситуацијим у којој се налазимо а у вези са одржаним изборима за Скупштину месне заједнице Котеж. Ови избори су на најгори могући начин манифестовали сву неспособност локалне власти да огранизује било шта како треба, па и изборе у једној месној заједници који су одржани на шест изборних места. Налазимо се у ситуацији када више од недељу дана после избора и даље немамо коначне резултате, немамо могућност увида у бирачки материјал, односно записнике са бирачких места, али зато постоји више од 30 приговора и жалби на изборни процес као и 7 поступака пред Управним судом у вези с аизборима који су одржани. 

Овакве ствари се дешавају када град воде некомпетентни страначки кадрови којима је интерес њихове политичке организације битнији од закона и интереса Града, али и када у Изборној комисији задуженој за спровођење избора седе искључиво људи блиски владајућој странци.

Сматрамо да су избори за скупштину месне заједнице Котеж били више него нерегуларни и очекујемо да Управни суд донесе решења о поништавању избора на свих 6 изборних места.

Иако Градоначелник Панчева Саша Павлов мисли да је излазност од близу 25% изузетно велика ми сматрамо да то није тако и позивамо грађане да се убудуће масовније укључе у одлучивање на свим нивоима.

Странка Доста је било инсистира на поштовању закона и мерењу резултата рада јавних службеника из којег би проистекло свођење одговорности за вишеструка кршења регулативе током ових управо окончаних избора.

Никола Ћебић
председник одбора у Панчеву

Повезани текст: Гласање без лампи и спреја

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар