Београд Политика Саопштењe

У суботу одлука ДЈБ о београдским изборима

“Доста је било” ће у суботу одржати седнице Београдског одбора и Главног одбора странке на којој ће бити размотрени и усвојени стратегија и одлука странке у вези са изборима у Београду. Након седница одржаћемо конференцију за медије и трибину о одлукама које смо донели. Трибина ће се одржати у сали Скупштине општине Стари град, Македонска 42, у 18:30. Позивамо све симпатизере да нам се придруже и учествују у разговору.

“Доста је било” спремно дочекује изборе за Београд. Програм с којим ћемо изаћи пред бираче и наше суграђане показује да смо странка која нуди решења и има одговоре. Странка смо која је кроз искуство стекла јасна сазнања о томе како се уништава привреда Србије, како се сиромаше њени грађани, где су главни проблеми и ко је одговоран. На све те системске вишедеценијске грешке спремили смо јасне и ефикасне одговоре, са жељом да живот у Београду и Србији постане нормалан и достојанствен.

Наши суграђани морају да знају како се троши новац из буџета града Београда, јер је то њихов новац. Сваки пут када платите порез, дажбине, казну, тај новац иде у буџет Града. Истовремено, новац Београђана се, без питања, троши за јарболе и фонтане, уместо за поправку дечијих болница, проширење капацитета у пренатрпаним породилиштима, поправку Бранковог моста, социјалну заштиту, ручак за ученике основних школа. Грађани Београда морали би да знају да имају апсолутно право да одлучују где ће се и како трошити њихов новац.

“Доста је било” се обавезао да буџет троши транспарентно и да сваки динар усмерава тамо где је неопходно, а не тамо где је згодно за сликање пред камерама. Новац који Београђани уносе у буџет није новац партије на власти. Уколико добије поверење грађана, ДЈБ ће објавити све трошкове моста на Ади, Београда на води, фонтана, јарбола, поплочавања Обилићевог венца за нову гаражу и свих других пројеката.

Интересантно је да ниједан медиј није пренео ово обавештење ДЈБ о седницама Београдског и Главног одбора и саопштавање одлуке о начину изласка ДЈБ на београдске изборе, осим новина Данас на 17. страници, па смо приморани да саопштење поновимо. Можда будемо имали више “среће” овај пут.

Дођите да чујете наш програм за Београд, и да видите да нисмо исти као сви, да имамо решења и да су она једноставна. Пре свега, спремни смо да разбијемо партократски начин размишљања и понашања, и да по доласку на власт радимо у корист свих грађана Београда. Београд треба чувати, ми знамо како.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Da dopunim.
    Za nas građane nije dovoljno da se novac potroši.
    Nije dovoljno ni da se namenski potroši.
    Bićemo zadovoljni ako tek ako vidimo kakve je efekte trošenje resursa (pa i novca) proizvelo!
    Zato služi programsko budžetiranje i zato su dosadašnji BG političari bežali od takvog načina budžetiranja.