Странка ДЈБ

Бранислав Михајловић – Биографија

Рођен 1953. године у Бору. Као дипломирани инжењер рударства ради у Рударском басену Бор (РББ) од 1977. године до данас. Током ове богате четрдесетогодишње каријере био је ангажован на различитим руководећим пословима, укључујући и послове заменика директора подземне експлоатације (од 1998. до 2001. и од 2003. до 2005. године), као и заменика директора рудника Бор (од 2005. до 2009. године).

Магистрирао је 2001. године на Рударско-геолошком факултету у Београду, а докторску дисертацију „Истраживање могућности економичне подземне експлоатације псотојећих резерви руда бакра“ одбранио је 2003. године на Техничком факултету у Бору. Аутор је преко 50 стручних радова, пројеката, елабората, програма и студија из области рударства и енергетике који су објављени у стручним часописима и/или представљени на стручним скуповима у земљи и иностранству.

Статус научног сарадника стекао је 2007. године. Добитник је три признања за посебно ангажовање на раду.

Због доследног залагања за ефикасно и професионално управљање Рударско-топионичарским басеном Бор долазио је у сукоб са локалним моћником Благојем Спасковским, па је био и отпуштан, да би потом судским путем био враћен на посао. Том храбром борбом зарадио је репутацију симбола борбе против партократије у општини Бор.

Огромно искуство у вођењу и организацији великих тимова помогло му је да самопрегорним радом на терену на локалним изборима у марту 2018. године локални тим „Доста је било“ уведе у Скупштину општине Бор.

Др Бранислав Михајловић је народни посланик у Народној скупштини Републике Србије од 2016. године.

Говори руски и енглески језик.

Супруг и отац двоје деце.

Доста је било

Доста је било

2
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
zabrinuti građaninvojislav Recent comment authors
најновији најстарији
vojislav
Гост
vojislav

Gradite nešto novo, gradite nešto drugačije, gradite nešto iskrenije i poštenije. Gradite jedno novo tkivo, koje će biti istinski odano idejama stvaranja nove moderne Srbije sa ljudima koji znajju, koji hoće i koji veruju da Srbija može da bude lepša, poštenija , uređenija, modernija i bolja ….

zabrinuti građanin
Гост
zabrinuti građanin

Vaše ideje su dobre, zato vas molim da poradite na optici stvari. Pošto ste stručnjak za geologiju, sigurno možete da potvrdite sva rudna bogatstva na našoj teritoriji. Vrednost litijuma može samo da se povećava. Rastuća potražnja litijuma trenutnoo su baterije za električne automobile, ali tehnološki razvoj potvrđuje približavanje upotrebe nuklearne fuzije za proizvodnju električne energije. Već se razmatra način da se ide do meseca po litijum, a kod nas ima oko 10% zemaljskih zaliha. Ovo vam pričam zato što je bitno da se nešto preduzme da to ne ode bud zašto, već da to iskoristimo za razvoj i napredak nas kao nacije.
Vaše ideje su dobre, i zato morate da razumete da je optika važna. Pogledajte House of Cards za više detalja o tome. A takođe možete pogledati i primere iz stvarnosti. Uzmimo Francusku, Širak je uspeo da osvoji vlast isključivo na račun optike koju je režirala njegova ćerka. Bukvalno je promenila način na koji se Širak obraća narodu. Ovaj primer vam dajem, jer ste mi zvučali „čudno“ u intervjuu na N1. Nije poenta da vama to zvuči trivijalno ili nevažno, već da treba sve da uradite da dobijete naklonost naroda. A vi zvučite, mislim na vaš naglasak, stil govora, ne znam kako da ga opišem, ali skoro ko da niste odavde. Vaša organizacija je opstala, i sigurno ima ljudi koji razumeju o čemu govorim.
Kao novi predsednik, nadam se da ćete razumeti koliko je okrutno, dati narodu nadu da stvari mogu da budu drugačije, bolje, normalne, i onda da nam je oduzmete ako unutar svoje organizacije niste u stanju da radite kao što kažete da biste radili na nivou države. Imali ste dobre ljude i izgubili ste ih. To nije u redu. Budite dosledni svojim idejama. Budite transparenti, da niko ne može da vas blati. I razumite, da je zato optika važna. Čak je i terminologija povezana: transparentno-optika. Bitno je kako se stvari prikažu, vrlo je bitno.
Vaše ideje su dobre. Analizirajte zašto ste izgubili dobre ljude iz svoje organizacije, i odrastite malo. Jer nije laž ako se svetlo više uperi na jedno, a ne na sve od jednom. A ako vidite da ne možete da dobijete neku bitku, vredi se malo žrtvovati da bi se dobio rat. Ako više volite da čitate, pročitajte ponovo Umeće Ratovanja od Sun Cua, i hajde da uđemo u pravu bitku. Nedajte da izumremo skroz.