Stranka DJB

Tatjana Macura – Biografija

Tatjana Macura je preduzetnica od 2007. godine.
Po obrazovanju je strukovni ekonomista. Stekla je značajno iskustvo u maloprodaji i veleprodaji robe i usluga u oblasti telekomunikacija, kako samostalno, tako i u saradnji sa malim i velikim domaćim i stranim kompanijama.

Preduzetništvo vidi kao pokretačku snagu koja će promeniti živote ljudi i napraviti od Srbije slobodno i odgovorno društvo. Preduzetništvo, u zdravom sistemu, omogućava ljudima da ostvare svoje snove i obezbede dostojanstven život za svoju porodicu i sebe.
Zato je i rešila da se politički angažuje – da se izbori za zdrav, podsticajni sistem za sve, a ne samo za velike, da se smanje nameti i birokratsko opterećenje – kako bi se razvio i unapredio porodični biznis u Srbiji i podstaklo žensko preduzetništvo. Uverena je da je to jedini način da se našoj deci omogući da odrastu i da ostanu u svojoj zemlji.
Dosta je bilo je prva politička organizacija u čijem radu učestvuje, članica je od februara 2014. godine. Bila je predsednica opštinskog odbora u Zemunu, a danas je članica Glavnog odbora i predsednica Foruma žena Dosta je bilo.
Od 2016. godine je narodna poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Članica je Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Odbora za kulturu i informisanje, Odbora za prava deteta i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.
Koordinatorka je Ženske parlamentarne mreže i alumniskinja Akademije ženskog liderstva.
Rođena je u Beogradu 1981. godine, udata je i majka je dve devojčice.