VIDEO Govor Skupština

SNS se zalaže za davanje državne zemlje strancima

Poslanici vladajuće koalicije po starom dobrom običaju obesmišljavaju raspravu pokušavajući da od javnosti sakriju činjenicu da će se usvojiti zakon kojim se 30% poljoprivrednog zemljišta u Srbiji poklanja strancima, čime se praktično najvredniji resurs otima našim poljoprivrednicima. To što su uslovili fizička lica iz EU koja su u Srbiji osnovala poljoprivredno domaćinstvo da će tek za deset godina moći da kupe zemljište, ne menja činjenicu da je poklanjanje državne zemlje uveliko u toku po drugom članu istog zakona koji se ne menja. Nemački Tenis, “arapski” Al Rawafed su samo neki od primera. Naši poljoprivrednici koji nisu bliski vrhu SNS-a teško mogu da dođu do tog zemljišta. Dakle, predložene izmene zakona samo bi trebalo da sakriju ovaj ključni deo zakona kojim se naše zemljište daje strancima i uništavaju domaći poljoprivrednici.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

4 Komentara na "SNS se zalaže za davanje državne zemlje strancima"

avatar
2500
Sortirajte po:   najnoviji | najstariji
Herr Spiegel
Gost
Herr Spiegel

SNS obesmišljava i onaj iskonski silazak sa drveta. Kad ih vidim dođe mi žao što nam predak nije polomio vrat dok je silazio.

drug Luka
Gost
drug Luka

To je gotova stvar. Dugovi se vratiti MORAJU svome vlasniku i tu pardona nema.Od koga su srpski politicari uzimali pare i ko je vlasnik SRPSKE NJIVE. Uni Kredit Bank of Austrija, Zagrebacka banka, Agrokor Zagreb i onda svi redom znani iz Srbije.. Dalje nastavite sami da …

DOSTA JE BILO i od mene.

misko
Gost
misko

Svi su oni risticevici, a sa njima zelimo u Eu. Svi ministri poljoprivrede od 2000 su bili losi ali ovaj jadan veze nema, covek totalno izgubljen. Sada kada je ova katastrofa zadesila poljoprivredu on zeli da minimizira stetu, a sto se tice zakona koji je na dnevnom redu, nasi poljoprivrednici mozda nisu SKOLOVANI ali nisu NEPISMENI, i naivni, znaju oni sta radi ova vlada. Ako im nisu penzioneri onda ce im poljoprivrednici ,,udariti samar,,. Sve nas je vise nezadovoljnih.

željko lasković
Gost
željko lasković

Kako im doskočiti, šta sada – kako protiv pljačke. Ovako treba uraditi /nije nemoguće/.
Tražiti podatke iz katastara koliko koja opština u Srbiji /prevashodno u Vojvodini/ ima državne zemlje DA VIDIMO KOLIKO JE TAČNO 30 posto jer lopovi će kidisati i na onih 70 posto. Ko će i kako raspolagati sa onih 70 odsto zemlje postavljati pitanja u skupštini i tražiti od ministarstva poljoprivrde da iznese sve potrebne podatke da se postavi red i poštovanje tog njihovog pljačkaškog zakona.
Ni pljačkati tj. poštivati zakon koji su sami doneli oni neznaju. Na nama je da sve to pratimo i uredno podnosimo krivične prijave za sav kriminal koji učine.
PRVA prijava ide za raspolaganje imovinom koja nije tačno utvrđena tj. popisana pa se nezna koliko je tačno 30 odsto, ako se nezna ukupna površina državne zemlje u nekoj opštini.