Војводина Саобраћај Саопштењe

Скадар на Бојани илити „чега се паметан стиди…“

Како смо у локалним медијима имали прилике да видимо, реконструкција последње деонице пута Кикинда-Башаид привела се крају. Све би то било лепо да асфалтирање читаве деонице од око 20 км не траје више од шест година. Реконструкцију је средином 2011. организовала бивша власт и тада је урађено око 6 км. За четири године, колико је на власти СНС у Кикинди, завршен је и остатак.

Поставља се питање да ли нам је заиста било потребно више од 6 година за асфалтирање 20 км коловоза!
Због овако дугог периода чекања реконструкције, прва деоница која је урађена, због великог промета саобраћаја, али и протеклог временског периода, већ је уништена, па наредне године можемо почети све испочетка. Упозоравамо и на квалитет управо изведених радова, јер је деоница која је тек завршена веома неравна после кише, а асфалт на њој је већ почео да се разилази на неколико места.

Осим тога, дискутабилан је и квалитет радова на крпљењу ударних рупа у граду које је почело ових дана, будући да сада на местима где су биле рупе имамо избочине на путевима. Можемо само да закључимо да се посао ради по принципу „држи воду док мајстори оду“.

Подсећамо да градска власт још увек није обновила саобраћајну сигнализацију испред школа и вртића, а што је морала да уради пре почетка школске године. Челници кикиндске локалне самоуправе требало би да знају да оваквим својим немаром директно утичу на излагање малишана опасности приликом преласка улице код установа које похађају.

Кикиндски одбор „Доста је било“ апелује још једном на градску власт да потхитно адекватно уреди путеве, као и на надлежне инспекције да обављају свој посао, како бисмо избегли нове трагедије на друмовима Северног Баната.

ДЈБ Кикинда

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар