Beograd Obrazovanje Saopštenje

Kako je većnik osumnjičen za trovanje dece podneo ostavku

Na zahtev opozicionih odbornika GO Zvezdara, dana 23.10.2017. održana je vanredna sednica GO Zvezdara. Povod za vanrednu sednicu bio je nedavni događaj trovanja 150 učenika u četiri osnovne škole, hranom iz ketering firme većnika GO Zvezdara Branislav Paunovića (SNS).

Prva tačka dnevnog reda bila je „Predlog rešenja o utvrđivanju prestanka funkcije članu veća Gradske opštine Zvezdara“. Međutim, u toku sednice smo saznali da je većnik Branislav Paunović podneo ostavku pre 20 dana, dakle  3. oktobra  na dan kada je priveden i sa obrazloženjem „iz ličnih razloga“. Istog dana kada je podneo ostavku se u GO Zvezdara održavala redovna sednica SO Zvezdara i bio je primetan nemir među odbornicima vladajuće koalicije SNS, SPS i GGM.

Kao odbornici opozicije pokušavali smo da ukažemo ko je Branislav Paunović i koliko je pogubna politika SNSa jer na odgovorne funkcije postavlja nekvalifikovan kadar pokušavajući da namiri politička dugovanja. Branislav Paunović je inače donirao i delio sendviče SNS simpatizerima na skupovima uoči parlamentarnih i lokalnih izbora 2016. Takođe hteli smo da ukažemo na sukob interesa jer se većnik sa 100% radnog vremena na mestu većnika u opštini Zvezdara bavio snabdevanjem hrane za četiri osnovne škole.

Predsednik Skupštine opštine Zvezdara je po ugledu na partijsku koleginicu Maju Gojković, oduzimao reč odbornicima opozicije pod izgovorom da se udaljavaju od teme iako su samo iznosili činjenice o sada već bivšem većniku opštine Zvedara, Branislavu Paunoviću.

Dosta je bilo – Zvezdara

Firma funkcionera sa Zvezdare (SNS) osumnjičena za trovanje beogradskih školaraca