VIDEO Saopštenje Skupština

(VIDEO) Gojković na silu menja rezultat glasanja

Predsednica Skupštine Maja Gojković još jednom je jutros primenila silu i prekršila skupštinski poslovnik kako bi sprečila da na dnevni red dođe predlog odluke o izmeni članova Republičke izborne komisije (RIK) koji je predložila poslanička grupa Dosta je bilo.

Gojković je naočigled svih poslanika i građana Srbije koji gledaju prenos sednice, grubo falsifikovala rezultat glasanja o predlogu DJB.

U trenutku kada je poslanici trebalo da se izjasne o tome da li ovaj predlog staviti na dnevni red, Gojković je po običaju pritisla zvonce što je bio znak vladajućoj većini da glasa i podrži da se predlog zakona DJB stavi na dnevni red.

Kada je shvatila šta je uradila, naprasno je odlučila da u stvari nije bilo kvoruma za glasanje i opet ”optužila” skupštinski elektronski sistem e – parlament. Pošto ovoga puta nije pritisla zvonce, poslanici vladajuće većine drugi put nisu uopšte glasali da se predlog DJB stavi na dnevni red.

Dosta je bilo ukazuje da predsednica Skupštine kontinuirano krši procedure sve u cilju da spreči bilo kakvu smislenu debatu opozicije sa vladajućom koalicijom, kao i kritiku na račun rada Vlade Srbije.  

Gojković uz pomoć ”zvonceta” vodi računa da nijedan predlog opozicije uopšte dođe na dnevni red skupštine kako bi se vladajuća većina o njemu izjasnila. Za ovih 100 dana zasedanja nijedan predlog opozicije za dopunu dnevnog reda nije stavljen na dnevni red jer bi u protivnom vladajuća SNS morala građanima da objasni zašto je protiv predloga opozicije.

Zloupotreba instituta skupštinskog zvonceta koje  originalno služi da se održava red i tišina u sali, danas se kao bumerang vratila predsednici Skupštine i vladajućoj većini koja očito ne sluša šta je na dnevnom redu i glasa isključivo na zvono, po komandi.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

7 Komentara na "(VIDEO) Gojković na silu menja rezultat glasanja"

avatar
2500
Sortirajte po:   najnoviji | najstariji
Restart
Gost
Restart

Morali su jednom da se zajebu 🙂 Ali ko o čemu, ja o medijima.U Blicu izveden školski primer ignorisanja postojanja Dosta je bilo.Piše da je prihvaćen pa odbijen predlog opozicije – ne daj bože da kažu koja je to opoziciona stranka izbacila predlog – a onda su pozvali Kenu iz DS da objasni o čemu se radi.Ni reči o DJB.
Imao sam malo viška vremena pa sam pomalo pratio zastupljenost opozicionih stranaka u medijima od predsedničkih izbora do danas. Da naglasim odmah na početku, vrlo je važno: SRS je najjača opoziciona stranka, DJB je druga, DS je treća, Dveri četvrta, a onda SDS-LDP-LSV otprilike na istom nivou.
Radikali su se, od onoga što sam ja zapazio, tri puta pojavili na KTV u emisiji Bez Cenzure, jednom Nemanja Šarović, dvaput Miljan Damjanović, a Vjerica Radeta dva puta na N1.To je samo ono što sam ja zabeležio, možda su se pojavljivali I češće.Plus Šešeljeva solo gostovanja na hepiju I gde već ne, pojavljivanje u Zadruzi I tako dalje.Dakle, bez Šešeljevih cirkuskih gostovanja, radikali su se najmanje pet puta pojavili na nekoj gledanijoj televiziji I u nekom bitnijem mediju.
Demokrate su maltene redovni gosti Upitnika na RTS.Nada Kolundžija, Nataša Vučković I još jedna žena(poslanica), ne mogu da se setim imena, Tripić ili tako nešto, I sad nedavno Šutanovac.To je četiri puta RTS, Goran Ćirić dva puta na N1, Maja Videnović ako sam dobro potrefio ime jednom na N1, Igor Salak jednom na KTV.Dakle najmanje osam pojavljivanja.Sve ovo se može proveriti na youtube.
Kada su Dveri u pitanju, Obradović je dva puta bio u Upitniku RTS-a, četiri puta na N1, jednom na RTV, a Srđan Nogo jedanput na N1 – dakle I oni osam puta.
Što se tiče LDP-a, Čeda Jovanović je dva puta bio na RTS-u u Upitniku, jednom na N1, a jednom je I Nenad Milić bio na N1.Dakle četiri pojavljivanja stranke koja je jedva prešla census I to u koaliciji sa još dve stranke, pojedinačno možda I jače od samog LDP-a.
Na RTS se nedavno pojavio I novi predsednik DSS Miloš Jovanović iako njegova stranka ne učestvuje u skupštinskim radu – raspao im se poslanički klub.
SDS je imao dva pojavljivanja u kratkom periodu, Marko Đurišić jednom na RTS I jednom na N1.
LSV je imao dva gostovanja, Čanak na N1 I jedan od njihovih potpredsednika na KTV.
I Nova stranka je imala jedno pojavljivanje, Vesna Rakić-Vodinelić na N1.
Predsednik Levica Srbije koja je vanparlamentarna stranka, na ispod 1%, Borko Stefanović, imao je dva gostovanja – jednom na N1 I jednom na KTV.

Restart
Gost
Restart

Nastavak…
Zavetnici, takođe vanparlamentarna stranka, imali su gostovanje pre neko veče na KTV.
Janković je bio bar tri puta samo na N1 a verovatno I češće, nisam uspeo baš najbolje da ispratim.
Dakle da zaključimo, SRS 5 pojavljivanja, Dveri 8 pojavljivanja, DS takođe 8, LDP 4, SDS 2, LSV 2, NOVA 1, Levica Srbije 2, DSS 1, Zavetnici 1, PSG 3+ pojavljivanja na medijima.Samo DJB nisam nigde video a ako ćemo po poslednjim parlamentarnim izborima jedino SRS bi eventualno mogao imati više pojavljivanja od DJB mada ne znam šta to radikali imaju novo da kažu ili ponude kad 27 godina vrte istu priču.
Plus ova sramota danas u Blicu.
Dakle, rešiti medije, zadatak broj 1, glavni I jedini zadatak u ovom momentu.Može DJB izbacivati saopštenja koja niko neće prenositi itd. ali to je beznačajno u ovim medijskim uslovima.Dakle valja gasiti vatru – osloboditi medije, delimično naravno, jer potpuno ih osloboditi je nemoguće.Bez toga ni census nije moguć na sledećim izborima.Puno uspeha u daljem radu.

Milan
Gost
Milan

Ovi SNS poluljudi-poluroboti su kao zombiji. Rade po komandi šta im kaže Majs Gojković, odnosno Aleksandar Vučić, i to kada zazvoni zvonce. Tako se dresiraju psi i tako se dokazuje uslovni refleks kao u eksperimentu sa životinjama. To pokazuje da narodni poslanici iz Vučićeve stranke dobrovoljno pristaju da se SNS vođe prema njima iživljavaju kao prema učesnicima u eksperimentu. Znači da su ljudi iz SNS kao bez mozga i bez obraza i dostojanstva. Oni vole da ih gaze i maltretiraju za male pare poslaničke plate. Oni su SNS zombiji!
Od sad ih nazivam „zombi strankom“ 🙂

jedan Zika
Gost
jedan Zika

Pozdrav svima iz sve DJB snage.
Primetio sam da je pre pritiska na zvonce maja imala upozorenje da ne treba da pritiska zvonce, a ona je klimnula flavom, kao da zna sta radi i da bas hoce. Da li se zbunila ili izvodi neku podmukliju predstavu? Ko ce ga znati?
Jedan Zika pozdravlja sve iz sve snage.

Aleksandar Perkucin
Gost
Aleksandar Perkucin

Koliko god bio pristalica DJB-a, cesto se razuverim da ovde tesko moze sta normalno da prodje. Ako ovo ne smeta bar 50% populacije koja zivi u Sr, ne znam zasto bi se onda neko borio da im bude bolje, sami zasluzujemo to, na zalost i oni koji to ne biraju, to je side effect demokratije. Na zalost, nekada da bi sistem napredovao ne postoji nista do evolucije… ili kako bi ameri to rekli „Society advances one funeral at a time“…

Togo
Gost
Togo

To i ja mislim. Ako DJB bude imao loš rezultat, najbolje da i ne postoje, nije ovaj narod zaslužio takvu politiku koja bi promenila stanje. Ja imam tu sreću da ne zavisim od domaćih plata, ali teško je gledati u šta se sve ovo pretvorilo.

Nikola
Gost
Nikola

Konačno jedan očigledan rezultat reformi!!!
Homosaspijens „reformisan“ u Ovis aries aries (Domaća ovca)!!!

Još jedna sramota za skupštinu Republike Srbije.

Stvarno ponižavajuće, pre svega za poslanike SNS-a, mada nisam siguran da većina njih uviđa kolika je uvreda za svako svesno, misaono biće da bude svedeno na tako banalnu marionetu.
Ovaj događaj je jedan u nizu događaja koji potvrđuju moralnu podobnost M.G. za funkciju koju obavlja, spremnost da slaže na očigled svih, bez blama. Mada joj ovo nije prvi put već ko zna koji, uvek uspe da nadmaši samu sebe… ne znam, možda sutra osvane sa nekim „modricama“ i optuži DJB da joj je namerno podmetnuo predlog o koji se spotakla!?