VIDEO Скупштина Финансије

(ВИДЕО) Када грађанима завучете руке у џепове, добијете низак привредни раст

Дошли смо до краја фарсе о буџету. Прво су објединили расправу са још 30 закона, расправу о буџету ставили на 6. место, а на прва два закона поднели 320 амандмана како буџет никада не би дошао на ред. Ми нисмо насели и сачували смо своје време за крај.

Дефицит није смањен јер је држава штедела, већ јер је подигла порезе, односно завукла руке у џепове вас, грађана. Да се увео ред у јавна предузећа, за овиме не би било потребе.

Када завучете грађанима руке у џепове повећањем пореза, оно што добијате је низак привредни раст. Оно што треба урадити је увести прогресивно опорезивање уз снижавање пореза.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • jos jedna sitnica na sve ovo sto ste izneli. neznam da li znate da se samo u nazadnjackoj Srbiji i nigde vise u svetu, na energent iz obnovljivih izvora placa akciza. Na biodizel koji se pravi iz koriscenih-otpadnih jestivih ulja obracunava se akciza od 54 din/lit od 2013 godine. Tako je unistena prizvodnja malih proizvodjaca koki su preradom otpadnih ulja doprinosili zastiti sredine

    • Mislim da bi trebalo napraviti jedan sajt sa listom greha kao sto je ovaj jer normalan covek jednostavno ne moze da pohvata i popamti sve a dobro bi dosao kao zapusavac usta ili osvescivac za nesvesne.