Beograd Događaj Najava Politika

DJB predstavlja tim za Beograd

Poštovani građani, članovi i simpatizeri Dosta je bilo,

Dosta je bilo u subotu 23. decembra u 12 časova u Centru Sava (ulaz iz Milentija Popovića), organizuje svečanu konferenciju na kojoj će predstaviti DJB tim za Beograd i Plan u 20 tačaka za Beograd koji smo radili u prethodnih nekoliko meseci.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovom prednovogodišnjem druženju kako bismo simbolično zajedno ušli u Novu 2018.

Obratiće Vam se predsednik stranke Dosta je bilo Saša Radulović, potpredsednik Dušan Pavlović, predsednik beogradskog odbora Vojin Biljić i članovi Programskog saveta DJB.

Hvala Vam na podršci i poverenju koje ste nam ukazali.

Vaš Dosta je bilo.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

9 Komentara na "DJB predstavlja tim za Beograd"

avatar
2500
najnoviji najstariji
Miljan
Gost
Miljan

Dragi DJB,
šta se dešava sa učestvovanjem na lokalnim izborima 24. decembra? Ispravite me ako grešim, ali koliko sam video DJB-a nema ni na jednim od ovih izbora?
Nekoliko puta sam čuo kako Saša govori da DJB ima najrazvijeniju stranačku infrastrukturu od svih opozicionih stranaka.

Sale
Gost
Sale

Mislim da je DJB pametno odlučio što ne učestvuje na tim izborima. Nema svrhe. U tim malim mestima ne postoji način da se dopre do građana. Svi mediji su Vučićevi, internet se slabo koristi, građani su preplašeni, ekipe sa džipovima i spiskovima idu po kućama da „ubeđuju“ i tu nažalost ništa ne može da se učini. DJB kao organizacija ima vrlo oskudne resurse i sasvim je logično da ih usmere tamo gde može da se pobedi. Svaka diktatorska vlast pada u najvećim gradovima i to tako funkcioniše.

Milan_1970
Gost
Milan_1970

Dragi DJB, ja sam negde pročitao da na lokalnim izborima 24.12. izlazite jedino u Negotinu i to u okviru GG „Negotin bez korupcije“, gde ste sa Dverima, DSS i Narodnom radikalnom strankom. Molim Vas za info da li je to tačno? Ovo pitam jer, izuzimajući ovu NRS za koju zaista nisam čuo, mislim da ova koalicija nije loša ideja na lokalu i za Beograd a možda čak i za Republiku, ako bude vanrednih republičkih. Evo zašto: 1. Dveri su novi, neukaljani, ne podržavaju istrošene političare tipa Đilas i Šutanovac. Žestoko se bore protiv SNS, pogotovo protiv njihove uzurpacije Skupštine 2. DSS se dosta pročistio. Od starih likova tu vidim jedino Maršićanina za koga mislim da se nije okoristio državnom imovinom. Skoro su i oni napadali partokratiju. Ali – DJB po meni s njima može zajedno jedino ako izađu iz lokalnih koalicija sa SNS (znam za Vračar i Kosjerić, možda imaju još negde). Neko će možda reći da su ove stranke anti-EU pa ne ide da DJB ide s njima. Ja ako dobro razumem program DJB – nigde nema evrofanatizma, samo želje da živimo u uređenoj zemlji kakve su npr Danska i Holandija. Dalje, ovo kako EU podržava AV koji ovde vlada diktatorski zarad priznanja Kosova je i mene, koji sam bio apsolutno za EU, dovelo do toga da mislim da treba malo da zategnemo u toj priči. I da se naravno to pitanje (ući u EU ili ne) obavezno rešava referendumom. Dalje i ove dve stranke su protiv subvencija stranim investitorima, koliko pratim, itd.. Jak argument je i to što se oko Đilasa pravi jedan front, čak i da ne uđe DS tu, oni će napraviti drugi front a zadržali su infrastrukturu. Narod željan promena će glasati za ove opcije jer će misliti da niko drugi ne prelazi cenzus. I zato DJB sa ubedljivo najboljim programom, izuzetnim ljudima i konstantnim radom može čak i da ne uđe u BG parlament, dodatno i zbog medijske blokade, napada Danasa, itd.. Što bi bila katastrofa! Na republičkom nivou bi ovo ukrupnjavanje pogotovo bilo važno, tu je cenzus još teže dostižan.. Nažalost.. Vaš sam simpatizer i glasač, makar ostao jedini u Srbiji! Hvala unapred na odgovoru i pozdrav!

Zoran
Gost
Zoran

Odgovor koji priželjkuješ nećeš dobiti, jer će DJB izaći samostalno na izbore, makar osvojio i 4.9% glasova, iako bi onda više od pola tih glasova i mandata, pripalo Vučiću i SNS, po Dontovom količniku.
Saradnja sa kleronacionalistima kakvi su Dveri, bi bio dodatni pucanj u nogu i siguran put u propast.
Oni su neukaljani, samo zato što još nisu došli na vlast, a kad bi se to desilo, vrlo brzo bi osetili kako izgleda miris Minhenske pivnice iz 1933-e.
Ako su oni jedini poželjan partner DJB, onda je to stvarno tragično.
U politici je ponekad potrebna i barem mala doza realizma, koji govori da prvo treba skinuti tiraniju, pa tek onda kandidovati program, koji DJB ima i koji je svakako odličan.
Da je Zoran Djindjić bio tako gadljiv na pravljenje široke koalicije, čak i sa totalni neistomišljenicima, još uvek bi dinastija Milošević ovde krojila kapu.
Osim ako neko misli, da su Djilas, Janković i Jeremić podjednako zlo kao i ova crveno crna koalicija, koja nas je odvela u snakcije, ratove i bombardovanje i uništava državu na svim nivoima, onda u redu.
Srećno sa Dverima, ja da bacam svoj glas ili još gore, da ga posredno poklonim Vučiću, nemam nameru.
Prijatan dan.

Goran
Gost
Goran

DJB i Dveri su jedina prava opozicija i jedino se njih Vucic plasi.
To pokazuje time sto samo poslanike ove dve stranke kaznjava i iskljucuje iz parlamenta. U svakom slucaju mnogo bi bolja i plodonosnija saradnja bila sa dverima nego sa tunjavim sasom jankovic, sutanovcem, djilasom ili tadicem koji je i pomogao da se ova sekta stvori.
A vi koji pisete ovako iskljucive komentare spadate u one kojima odgovara partokratski sistem i koji bi i dalje da se grebete o drzavnu kasu.

Svako ima pravo na svoje misljenje. Zato je i izmisljena demokratija. Poslednja izuzetno pametna i dobra stvar koju sam cuo kao predlog Dveri je direktna demokratija. To apsolutno podrzavam. Referendum kao nacin odlucivanja o vaznimndrzavnim pitanjima je prava izvorna demokratija. Ako vama to smeta onda niste demokrata vec prevarant.
Potpuno se slazem da se o pristupanju EU ili NATO odlucuje na referendumu
I postovacu odluku vecine.
A zasto se vi plasite toga?

Zoran
Gost
Zoran

Kada replicirate, pročitajte prvo šta je napisano, umesto da projektujete nešto i onda se raspravljate sami sa sobom.
Za konkretne primere (ulazak u EU ili NATO), refrendum je sasvim logičan, samo gde sam ja uopšte pomenuo išta o tome ili se protivio?
Referendum o ovim pitanjima će biti održan tek kad bude sigurno da će rezultat biti povoljan po režim koji ga raspisuje i zato se uopšte ne plašim za njegve rezultate.
Baš zbog toga, referendum ili kako ga vi nazivate direktna demokratija je u političkoj praksi uglavnom sredstvo kojim se lako manipuliše narodnom voljom i daleko je od idealnog, pogotovo u politički nezrelim društvima kao što je naše.
Ako sam vam možda povredio osećanja kritikom Dveri, verujte mi da sam bio veoma blag.
Njihova politika je u osnovi klerofašistička, uvijena u oblandu, čiji lider ima samo jednu želju – da postane Kalif umesto Kalifa i onda pokaže svoje iskežene nacionalističke zube.
Nadam se da im DJB u tome neće pomoći, jer kad im više ne budete trebali odbaciće vas kao potrošenu papirnu maramicu i postati novi sns/radikali.
Meni je svejedno šta će se desiti sa Dverima, ali mi nije svejedno da gledam DJB, kako koketira sa njima.

Petar
Gost
Petar

Ja se nisma trudio ni da mu odgovaram. Ako ne shvata da DJB ,Dveri i zapravo bilo koga ko zeli iskreno dobro svojoj zemlji imaju isti cilj,onda je u pozadini nesto drugo,a ne zdrav razum i logika. Mozda se pristupi ralizkuju,ali mi je aposlutno razumljiva i prirodna vecina stvari koje Dveri promovisu,bas kao i kod DJB. Kakvi ce biti u vlasti,to ostaje da se vidi a unapred da pricamo je iluzorno. Finese postoje, ali su kapitalne stvari iste za razliku od osvedocenih i provernih muljatora kao Jankovic, Sutanovac i vec dokazanih likova i njihovih namera. Naravno da se o svemu bitnom treba odlucivati na referendumu i naravno da se u dolazecim godinama treba raditi na elektronskom glasanju jer danas tehnologija postoji,a to je da ljudi mogu da glasaju od kuce, sa svojim kompjutera umesto da to rade drugi za njih.

Milan_1970
Gost
Milan_1970

Zorane, ja glasam od prvih višestranačkih izbora u Srbiji 1990. 2000. sam glasao za Koštunicu i DOS po sistemu-samo da ode Milošević. I posledica su bile neke dobre stvari ali partokratija nije demontirana, već naprotiv učvršćena. AV je samo razradio taj sistem. Pa Vesić, Mali, Trivan, G. Knežević su bili u DS, Jovanov, Bakarec, A. Mladenović u DSS. U DOSu su bili i Ljajić i Rističević koji su na AV listi kao i Čanak i Čeda koji praktično podržavaju AV. Eto Vam primera do čega može da dovede logika-samo nekog da skinemo. E od 2014 moj glas ide za DJB jer su protiv partokratije. I bio sam za to da DJB sada ide sa PSG, Jeremićem, Protiv diktature i drugim neukaljanim, a bez Dveri jer kažem-suviše su desno za mene. Ali sada svi koje navedoh (sem Dveri) podržaše (ili će to učiniti) Đilasa. A meni dolazak Đilasa i sličnih nije pobeda antipartokratije, naprotiv. Zato pominjem Dveri a i novi DSS (ako raskine lokalne koalicije sa SNS) kao moguće koalicione partnere DJB. A kažem-rado ću i baciti glas ako DJB i ne pređe cenzus (sam, jer u koaliciji koju predlažem mislim da će ga preći sigurno i u gradu i u Republici) nego ga dati Djilasu, Šuletu.. Jer isti su kao AV, samo malo finiji ali to ne menja stvar.. Vas i ostale koji misle kao vi samo malo molim da razmislite, pre nego što dignete ruke od DJB..

Koki
Gost
Koki

U Negotinu se naveliko prica da je DJB u Koaliciji sa Dverima, DSS i Narodnom radikalnom strankom. Ja sam saznao odavde u Nemackoj mnogo pojedinosti upravo od razocaranih DJB simpatizera ovde. Na sajtu DJB medjutim nema nicega, sto ostavlja jos vise prostora za sumnju. Ta ekipa je nije na dobrom glasu u Negotinu i ovakav potez DJB-a je rzocarao mnoge simpatizere DJB.
Molim DJB da se oglasi povodom situacije u Negotinu