Београд Догађај Политика

ДЈБ са новим људима очекује двоцифрени резултат на београдским изборима

Доста је било је данас у препуној сали Сава Центра представио тим са којим ће наступити на предстојећим београдским изборима.

Пред око 1000 грађана, свечану конференцију је отворила потпредседница Јасмина Николић која је изговорила текст преамбуле Статута ДЈБ. То је текст који изражава све вредности, принципе и понашања за која се ДЈБ залаже.

Председник ДЈБ Саша Радуловић позвао је присутне да подрже тим нових неукаљаних људи који су се исказали у својим професијама и који су схватили да промену морају они сами да изведу.

Саша је нагласио да упрскос медијском мраку, ДЈБ нема проблем са цензусом.

“Покренули смо цалл центар из којег зовемо хиљаде грађана. Ми знамо какво је расположење грађана. Не могу да нам подметну проблем са цензусом. ДЈБ нема проблем са цензусом”, рекао је он и подсетио да је ДЈБ недавно подржао покретање новог информативно –политичког недељника Београдски глас.

Саша је навео да на овим изворима ДЈБ очекује двоцифрен резултат. “Ако освојимо 15 одсто у Београду, СНС ће пасти са власти, а ДЈБ ће победити на наредним парламентарним изборинима и направити земљу у којој се лепо и радо живи”, прецизирао је он.

“У чему је наша тајна. Ми смо доследни. Не мењамо се сваки дан. Ми знамо тачно шта хоћемо. Ми смо упорни, рационални и озбиљни. Многи нам то замерају”, казао је Саша.

Он је одговорио и на смешне оптужбе да људи у ДЈБ немају емоције. “Погледајте докле су нас довеле лажне емоције политичара који мазе краве и возе мигове. Наравно да имамо емоције, оне су у нама и нашем програму: у бесплатним уџбеницима, у бесплатним вртићима за сву децу, у универзалној социјалној заштити…”

Потпредседник Душан Павловић обећао је да ће ДЈБ сарађивати са свима који хоће да промене систем.

“Сви знамо да овај који сад влада треба да оде, али хоћемо и да променимо систем, а не да све остане исто”, рекао је он.

Како је навео, он воли Београд јер је успео у овом граду, иако се није родио у њему.

“То је лепо у овом граду, што те пригрли иако ниси рођен у њему. То је особина великих градова. Треба да сачувамо то. Али, то се изгледа губи јер је сад важно којој странци припадаш”, оценио је Душан.

Он је објаснио да се тај тренд примећује у чињеници да су са једне стране паркови запуштени, кровови цуре, а са друге стране јавна предузећа кажу немају довољно људи иако су запослили силне страначке послушнике који седе једни другима на главама.

Душан је рекао да су људи у тиму за Београд исти као људи у публици.

“Ми смо исти као ви. Подједнако смо понижени, увређени као ви. Као ви, ни ми немамо резервну државу, викендице, резервне комбинације. Очекујемо да нам помогнете”, казао је Душан.

Председник београдског одбора Војин Биљић оценио је да је наш највећи проблем понижени грађанин Београда чија породица живи са једва 70 хиљада месечно. Тај човек на крају сваког месеца схвати да сви трошкови превазилазе његову плату.

“Тај човек је понижен. Наш тим за Београд хоће да врати достојанство Београђанима”, рекао је Војин. Он је, парафразирајући српске пословице, казао да једна једна ласта не чини пролеће, али једна мора да га најави.

“Ја ту ласту видим у овим људима поред мене”, показао је Војин на људе из тима за Београд.

Како је рекао, чланови тима за Београд више не могу више да гледају како нам разарају друштво.

Заменица председника београдског одбора Тијана Шербула казала је да није важно да ли се на нама богате жути или мали, важно је да ли ћемо то и даље да гледамо и верујемо у њихове бајке.

“Ми знамо шта хоћемо, ми знамо шта можемо и знамо шта знамо. И зато их нећемо пустити да нас још 25 година лажу”, казала је Тијана.

“Стално тражимо неке нове људе у политици. Па ми смо ти људу. Ја се своје чланске карте ДЈБ не стидим”, рекао је члан Програмског савета Милан Поповић који је и подигао чланску карту ДЈБ-а.

“Људи се не баве политиком јер немају довољно самопоуздања. То је парадокс да се добри људи склањају, а будале пуцају од самопоуздања”, оценио је Павле Гашпар.

images (2)

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Podrška i moj glas ide vama, kao i svaki put od 2014. I glasovi članova moje porodice koji imaju pravo glasa. Voleo bih da vam je predviđanje o % u BG dobro. Nažalost SJ, VJ i još neke neukaljane stranke i pokreti su podržali Đilasa. I može doći do toga da ljudi po inerciji glasaju za tu priču, pod izgovorom-samo da se tako lakše sruši AV, a ne uviđajući da to nije glas protiv partokratije. Pa da samim tim i vaš broj glasova padne, jer ste ignorisani i/ili blaćeni u skoro svim medijima, protura se priča da je glas za vas bačen, itd itd.. Stoga bih vam ipak, kao i više puta dosad na ovom sajtu, posavetovao da pokušate da napravite predizbornu koaliciju sa neukaljanima, čiji se spisak sveo na Dveri. Ostali podržaše ili će to učiniti-Đilasa. Mogli bi i Stamatović (ako nije imao prljavštine u Čajetini, vi ćete to bolje znati) i DSS (pročistili se od muljatora, ali mora da raskinu lokalne koalicije sa SNS ili ništa od njih) sa vama. Ovo bi bila dobra priča i za eventualne republičke jer niste ni po pitanju EU toliko daleko-niste evroskeptici doduše, ali ni evrofanatici (ja bih rekao-evrorealisti). Time otvarate mogućnost da i u BG i eventualno u srpskom parlamentu (ako bude i republičkih) igrate bitnu ulogu u formiranju vlade koja bi morala da prihvati vaše antipartokratske stavove i krenula u stvarne reforme u BG i u Srbiji. Ipak-sami ili u koaliciji: moji i ja glasamo za vas! Do pobede!

    • Гиле у праву сте. Предлажем да ДЈБ представи у једном или неколико чланака тим за Београд. До тада погледајте представљање: https://www.youtube.com/watch?v=QEZojYsD_Is
      Надам се да сам добар линк поставио 🙂

  • Pozdrav svima iz sve snage.
    1. Srecnim okolnostima bio sam slobodan sinoc da odem do Knez Mihajlove i danas u Sava Centar. Ako moze objavite snimak danasnjeg dogadjaja iz Sava Centra. Retrogradnog Merkura i adaptaciju Cehova treba da pogledamo.
    2. Beograski besplatni bilten bi trebalo dostaviti na sto vise adresa, kako znamo i umemo, mozda i onima ko je zainteresovan posle telefonskog ragovora.
    3.Beogtadski glas kad bi imao malo veci font, lakse bih fa citao, inace i Ziki jedne kineske naocare.
    jedan Zika pozdravlja sve iz sve snage

  • A siguran sam, sile iz vana nam poturaju sada onog zbog kojeg ili kojih su ovi sada na vlasti! Pa da li će narod toliko lud da bude da opet njih glasa. Malo nas je ukapiralo još za predsedničke da ja SJ prevara, ovo sa Đilasom je samo apsolutna potvrda! Pa konja bih glasao samo njih ne bi glasao a kamo li da ne glasam za neku drugu stranku. Konja! To pokazuje kakvi su to “kadrovi” i političari bili. Puna podrška za DJB. Valjda će doći naše vreme, da svi zajedno napravimo Dansku od Srbije!

  • Podrzavam, ali nema uspeha dok ne napadnete ovu ”gradjansku” – pa ponovo navodnici – ”opoziciju”. Rekao sam to davno, i bio u pravu. Nazalost, vasim procenama rejtinga ne mogu da verujem nakon ogromne grske sa predsednickih izbora.

  • Moram da dodam, vama to mozda iznutra ne izgleda tako, ali sa strane gledano vi jos niste izasli iz defanzive u koju ste upali svojom neodlucnoscu i mekocom u reakciji na lukavo osmisljeni angazman SJ koji je pobedio one noci, slavio pobedu. Dok ne krenete u ofanzivu prema odnarodjenim ”elitama” paket glasova na koji mozete da racunate je jako mali i delicete ga sa tom ”opozicijom”. Vi morate da otrgnete i deo neobrazovanih i nedovoljno osvescenih glasaca od ovih olosa, ali i umerenih postenih nacionalista. Bez njih nema rezultata. Dobra vam je politika ka EU, ali sve to mora odlucnije i ostrije. Vas nastup nazalost teze prolazi kod vecine ljudi.

  • Na svim izborima angazuju se pojedine stranke ili pojedinci [ ako je rec o predsednickim izborima] koji sluze kao upijaci glasova . Nemaju ambicija da pobede vec da otmu glasove onim snagama koje su opasnost za “tajkunsko-mafijaske strukture”koje vladaju kod nas.Nagrada sleduje posle izbora kad se oni uhlebe negde u drustvenoj strukturi .
    I na ovim izborima je isto prepoznacete ih kao opozicionare koji su za razliku od DJB [sve manje se cuje Sasa Radulovic a sve vise DJB sto je jako dobro ] imaju prostora u medijima .

  • Ciljanjem najviše apstinente, rezultat DJB-a će izgda biti obrnuto proporcionalan uspehu Šapića. Šapić okuplja upravo površno informisane glasače a to je karakteristika koja je osnova apstinencije.

  • Pozdrav svima iz sve snage
    Da li je ovo predstavljanje beodradskoh tima preneo RTS, Politika, …? Pomenuli barem?
    Koji mediji i kako su se “osvrnuli” na ovo? Objektino preneli delic ili sa podsmehom?
    Ma iz sve snage pozdrav od jednoh Zike