Politika Skupština Šumadija

ANKETA: Pomoć zaposlenima u javnom sektoru, DA ili NE?

Na predlog gradonačelnika Radomira Nikolića, gradsko veće je na sednici održanoj 23. decembra, uputilo preporuku javnim preduzećima i privrednim društvima, čiji je osnivač grad Kragujevac, da razmotre mogućnost za isplatu jednokratne novčane pomoći zaposlenima u iznosu od 22 620 dinara, pod uslovom da se time ne remeti redovno poslovanje, odnosno likvidnost.
Naime, 10. novembra Gradsko veće uputilo je preporuku o isplati solidarne pomoći u javno – komunalnim preduzećima radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja. Imajući u vidu da se materijalni položaj zaposlenih u javnim preduzećima i privrednim društvima ne razlikuje od materijalnog položaja zaposlenih u javno – komunalnim preduzećima, doneta je i ova preporuka.

Napravili smo anketu o tome šta vi mislite o preporuci za isplatu jednokratne novčane pomoći
Opštinski odbor DJB je dao svoje mišljenje

DJB Kragujevac

DJB Kragujevac

Ostavite komentar

3 Komentara na "ANKETA: Pomoć zaposlenima u javnom sektoru, DA ili NE?"

avatar
2500
najnoviji najstariji
Zoki
Gost
Zoki

Čisto da se zna. Pomoc su dobili zaposleni u jkp-u a ne zaposleni u gradskoj upravi iako imamo više osnova nego zaposleni u jkp i jp. Nama je plata sa srednjom skolom u gu 23000-24000 dinara u cemu je uracunat topli obrok i regres a pri tom radimo kao konji. Tako da Vas molim da se ogradite saopstenjima da su svi u javnom sektoru dobili pomoc, vec samo zaposleni u jkp-u.