Autorski tekst Beograd Državna uprava Politika Finansije

Barajevo-kada je tišina glasnija od istine

Barajevo u službi građana

Opština Barajevo, opština u službi građana, vlast u službi građana. Idealan naslov, naslov za koji smo glasali na izborima, svaki put glasamo za to, ali dođemo u situaciju da ta ista opština, ista vlast nije u stanju da ispuni ni jedno obećanje, pogotovo ono vezano za to da radi za dobrobit nas stanovnika i da naš budžet stavi na raspolaganje nama, stanovnicima Barajeva. Da nam dovedu vodu, kanalizaciju, srede puteve itd…

Pogledajte kako se naš novac troši nemilice u službi vlasti, pa još ta ista vlast ne želi ni da odgovori na pitanja koja postavimo.

Evo par pitanja koja sam postavio našoj opštini, a na koja naravno nismo dobili odgovor.

       1.Zašto smo slali zaposlene iz Opštine Barajevo na otvaranje mosta u Ljuboviji? Ni manje ni više nego cela dva autobusa. 26.05.2017. su zaposleni iz Opštine kolektivno    otišli na izlet u Ljuboviju, da otvore most na granici sa BiH. Inače bio je petak, radni dan. Dnevnice se plaćaju od naših para, iz budžeta, čisto da znate.

  1. Koliko je zaposlenih u opštini po osnovu ugovora o delu? Ko ih je zaposlio i na osnovu čega? Nadam se da znate da i ta izmišljena radna mesta plaćamo mi, stanovnici Barajeva.
  2. Koliko službenih vozila ima GO Barajevo i koliko nas to košta? Mislim da ste svesni da se ta vozila koriste u privatne svrhe. Samo zavirite na parking iza zgrade Opštine posle 15 časova i biće vam jasno da službenih vozila tamo nema.
  3. Da li znate da je planirano trošenje 100 000 eura za plac u Barajevu? Naravno da ne znamo ni koja je površina, a ni gde se nalazi? Samo me zanima zašto opština kupuje plac i kome plaćamo 100 000 eura?
  4. Da li isto znate da je planirano da platimo 8 400 000 dinara, nekih 70 000 eura samo za izradu papirologije za sportsku halu? Ko zna koliko će nas ta hala koštati kad bacamo 70 000 eura nekome samo za izradu projekta.
  5. Da li znate da je planirano preko 100 000 000 dinara iz budžeta za održavanje puteva na teritoriji opštine? Da li znate da dajemo skoro milion eura za krpljenje rupa, koje se ni ne zakrpe. Prođete malo okolnim putevima pa vidite u kakvom su nam stanju putevi.

Sva ova pitanja smo zvanično postavili Opštini Barajevo, kao što možete i videti na slikama, gde su uredno primili zahteve, ali naravno odgovora nema. Ostaje nam da se žalimo povereniku za informacije od javnog značaja, pa ukoliko i po njegovom rešenju opet ne odgovore, znate koji je postupak? Poverenik onda kažnjava GO Barajevo, a kaznu plaćamo mi, opet iz budžeta. Da li smo svesni šta se ovde dešava? Da li je to ono za šta smo glasali? Da li treba da finansiramo stranačke aktivnosti tako što pošaljemo preko 100 zaposlenih na put od 200km da kliču velikom vođi sa zastavicama na otvaranju mosta u mestu koje nema veze sa nama? Na stranu što je taj dan sam rad GO Barajevo bio onemogućen gde ljudi nisu bili u stanju da obave svoje poslove. Za ovo sam saznao sasvim slučajno pozivajući GO Barajevo da se požalim da nam je taj dan neko sa građevinskom mašinom razbacao zemlju na ćuprije. Portir se uredno javio da bi me izvestio da u GO Barajevo taj dan nema nikoga.

Ovo nije tekst uperen protiv pojedinaca, ovo je tekst uperen protiv ovog nakaradnog sistema koji je postavljen. Ovo je početak naše borbe za nas, za naše Barajevo. Da se malo osvestimo i shvatimo da na izbore izlazimo da izaberemo najbolje, da izaberemo one koji nam neće otimati ono što je naše, da izaberemo one koji će uraditi nešto za nas, one koji će nam uvesti vodu, kanalizaciju, telefone, koji će nam srediti puteve, koji će naš novac dodeliti nama kroz ulaganje u infrastrukturu.

Želim samo da živim da normalnom mestu, da moja deca mogu sutra da sa ponosom kažu da su iz Barajeva, a ne da nam se smeju što živimo na 20km od glavnog grada, a subjektivni osećaj nas šalje u neku Afričku pustinju.

Nadam se da ćemo se opametiti i glasati za one koji će nam pomoći, za one koji će biti naš ponos, kao naši predvodnici u bolje sutra.

Da ovi odu, a da se oni ne vrate….Izađimo i glasajmo Barajevci…

 

Autor Damir Tolja

DJB Barajevo

DJB Barajevo

3
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MilomirDJB BarajevoValter Recent comment authors
najnoviji najstariji
Valter
Gost
Valter

Stampajte i delite po Barajevu svima i u svaku kucu,dovoljno za kampanju od 23 dana.

Milomir
Gost
Milomir

Resio sa, problem sa Opstinarima, otisao sam u Nemacku a sada neka se setaju i voze do mile volje