VIDEO Beograd Državna uprava Politika

(VIDEO) DJB će izbaciti partije iz javnih preduzeća

Kada dobije poverenje Beograđana, DJB će prekinuti sa praksom partijskog zapošljavanja tako što će zaposlene i rukovodioce, u skladu sa zakonom, birati na javnom konkursu.  Ovo nameravamo da sprovedemo u gradskoj upravi i komunalnim preduzećima, u Beogradskoj Areni, PKB-u i svim drugih preduzećima u vlasništvu grada i opština. Izvešćemo PKB na berzu.

Zloupotreba javnih resursa preko partijskog zapošljavanja košta Beograđane godišnje desetine miliona evra, a subvencije 160 miliona evra. Svi gubici koje naprave preduzeća jer ih vode nestručni kadrovi pokrivaju se iz budžeta, koji se puni novcem građana.

To su partijski kadrovi uglavnom sa kupljenim diplomama sa uglavnom izmišljenih univerziteta, koji rade na izmišljenim radnim mestima. Nemamo viška lekara, medicinskih sestara ili nastavnika, policajaca ili radnika u komunalnim preduzećima. Imamo viška kancelarijskih radnika i to će pokazati sistematizacija radnih mesta koju će DJB sprovesti kada dođe na vlast.

Aktuelna gradska vlast na čelu sa SNS-om, kao što je to radila i prethodna na čelu sa DS-om i Draganom Đilasom, namešta poslove svojim kadrovima, a svi oni zajedno nastavljaju da parazitiraju na leđima građana. Trideset godina na vlasti se smenjuju jedni isti ljudi koji su javna preduzeća pretvorili u svoj partijski plen. Mi ćemo zauvek prekinuti sa ovakvom praksom.

Interes svih građana je da nas vode najbolji, u svim sferama društva – u privredi, politici, obrazovanju, pravosuđu, kulturi, zdravstvu. Bez obzira na partijsku pripadnost.

DJB će otvoriti prostor za stručne i odgovorne ljude. Jedino tako će celo društvo krenuti napred i jedino tako će doći i do novih radnih mesta i većih plata za sve građane.

Kao što je to radio Saša Radulović u ministarstvu privrede i dokazao da može – i na nivou Beograda uradićemo sistematizaciju radnih mesta u celom javnom sektoru, meriti radni učinak, uvesti konkurenciju, nenameštene konkurse i kvalifikacije za javne poslove. Jedino tako ćemo stvoriti pretpostavke za pozitivnu selekciju.

Naš cilj je promena sistema, a prva prilika su beogradski izbori. U Beogradu ćemo pokazati kako je moguće za kratko vreme i od Srbije napraviti zemlju u kojoj se lepo i rado živi.

 Povezani tekstovi:

Program u 20 tačaka za Beograd

Šta je partokratija?

Dosta je bilo

Dosta je bilo

2
Ostavite komentar

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Đorđebudite inovativni Recent comment authors
najnoviji najstariji
budite inovativni
Gost
budite inovativni

Predlog: napravite letke sa ,,uspesima ove vlade,, od povecanja poreza, akciza, taksi, smanjenja plata, otimanja penzija, do zaduzenja zemlje za 10.000.000.000 e. i smanjenja deviznih rezervi, pa na ulicu i delite prolaznicima a moze i u postanska sanduceta.

Đorđe
Gost
Đorđe

Srdačan pozdrav iz dijaspore i pozdrav za DJB i Dveri, vjerujem budućnost lijepe Srbije.
Hvala za video: Čajanka sa Sašom i Boškom u Knez Mihailovoj – 15.02.2018 ( https://www.youtube.com/watch?v=DiRvPWmh8VI ) i Tviter rešetanje sa Sašom i Boškom ( https://www.youtube.com/watch?v=7aDXYuz_4t4 ). Hvala i srdačan pozdrav. za Nacionalno I Građansko zajedno za bolje sutra. Pravi izbor DJB i Dveri. Do pobjede. Idemoooooooooooooo…..