Београд Политика Саопштењe Скупштина

(Видео) Саша Радуловић и Бошко Обрадовић у Народној скупштини са студентима разговарали о буџету

Народни посланици Саша Радуловић и Бошко Обрадовић разговарали су данас са студентима Правног факултета у бифеу Народне скупштине.

Тема разговора била је процедура усвајања буџета, али и остале скупштинске теме за које су студенти били заинтересовани.

По добро утабаној пракси, и овај догађај био је праћен опструкцијом од стране скупштинске службе и СНС-а. Наиме, генерална секретарка Народне скупштине претходни дан је забранила коришћење скупштинске сале у којој је требало да се одржи предавање, па смо морали да се вратимо старом српском обичају и разговор са студентима одржимо у кафани.

Скупштинска служба дала је образложење да не желе гужву и да не могу да нам уступе ни најмању салу јер водећи промотер листе СНС Аја Јунг организује свој догађај који при том није био најављен у календару скупштинских дешавања.

У Дому Народне скупштине постоји укупно шест сала. У тренутку одржавања састанка са студентима све су биле слободне, па је бесмислено говорити како не постоји могућност да се једна од њих на сат времена уступи студентима и шефовима две посланичке групе.

Изгледа да Аја Јунг и остали са листе СНС-а имају већа права у Народној скупштини од народних посланика и осталих грађана Србије.

Ова опструкција од стране СНС-а није спречила посланике Радуловића и Обрадовића да у једној пријатној атмосфери одговарају на бројна питања студената.

Студенти су постављали питања о буџету, неодговорном понашању министара и владајуће већине у Скупштини, кршењу закона и Пословника, као и о бројним иницијативама и законским предлозима опозиције које владајућа већина на челу са СНС-ом одбија да стави на дневни ред.

Доста је било

Доста је било

2
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
СавоJoda Recent comment authors
најновији најстарији
Joda
Гост
Joda

Za prave predavace mesto nije problem, samo da ima onih koji hoce da cuju…

Саво
Гост
Саво

Има, има.. Надам се да ће и у Новом Саду после београдских избора бити какво предавање?