Странка ДЈБ

Иван Стијеповић – Биографија

Др Иван Стијеповић рођен је у Новом Саду 1983. године, а одрастао је и завршио основну школу у Сремским Карловцима.

Након завршеног природно-математичког смера гимназије „Јован Јовановић Змај“, 2002. године уписује Технолошки факултет у Новом Саду на смеру Неорганске технологије и материјали где је и дипломирао 2007. године. Новембра исте године уписује докторске студије на истом факултету на смеру Инжењерство материјала. Докторску дисертацију одбранио је у децембру 2012. године са тематиком керамичких материјала у горивним ћелијама.

Од 2008. ради на Технолошком факултету као истраживач, а тренутно је у звању научни сарадник. Коаутор је 15 научних радова у часописима са SCI листе, као и више од 30 радова презентованих на домаћим и међународним конференцијама. Био је члан Маркетинг тима Технолошког факултета и учествовао је у поступку припреме акредитације факултета.

Део своје докторске дисертације урадио је на Универзитету Дуизбург-Есен у Лабораторији за процесирање наночестица. Учесник је више домаћих и међународних пројеката и члан је Друштва за керамичке материјале Србије и организационих одбора две међународне конференције. Од 2014. године учествује у припреми и издавању међународног научног часописа Processing and Application of Ceramics категорије М22, где је тренутно на месту помоћника уредника.

Од новембра 2014. члан је Доста је било где обавља функцију повереника за општину Сремски Карловци. На изборима за Скупштину Војводине 2016. изабран је за посланика са листе „Доста је било – Саша Радуловић“, а тренутно врши функцију потпредседника Скупштине АПВ. Члан је Одбора за образовање и науку Скупштине Војводине. Аутор је неколико ауторских текстова објављених на интернет страни Доста је било.

Течно говори Енглески језик (CAE ниво). Отац седмогодишње девојчице. Неожењен.