Протест Саопштењe

Доста је било позива грађане да се придруже протесту пензионера

Доста је било позива грађане да се придруже протесту пензионера 12. jуна 2018. године, на Тргу Николе Пашића са почетком у 18 сати.

Протест организује Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, са циљем:

1. Упознавања јавности, председника Србије, делегације ЕУ и мисије ММФ у Србији да се дискриминација пензионера и посебно војних пензионера у Србији наставља:

                       а. Одлагањем поништења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија,

                       б. Незаконитим укидањем извршеног повећања војних пензија за 4,21% од 1.1.2008. год,

                       ц. Најавом укидања Закона о смањењу пензија решењима која су дискриминаторска и неуставна.

2. Исказивања незадовољства подржављењем управљања фондом ПИО , нетранспарентној припреми реформе пензионог система Србије и најавом подржављења и приватизације имовине фонда ПИО.

3. Исказивања незадовољства пензионера поступањем Уставног суда Србије по иницијативама за оцену уставности Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и начином извештавања РТС о проблемима дискриминације пензионера.’’

ДЈБ позива пензионере да подрже протест и покажу да не пристају на отимање дела стечених пензија на основу Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, на опструкцију Уставног суда у оцењивању његове уставности, на манипулације којима су изложени пензионери од стране законодавне и извршне власти као и начином извештавања медија, нарочито РТС-а као јавног сервиса.

Масовним доласком на протест шаљемо поруку власти да ћемо се непрекидно борити за имовинска права наши суграђана докле год се поменути Закон не укине, а отето не врати са припадајућом надокнадом. Држава не сме да завлачи руку у џепове пензионера оправдавајући то спасавањем буџета, док са друге стране немилице даје сулуде субвенције инвеститорима и промовише наше грађане као јефтину радну снагу.

 

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар