Саопштењe Скупштина

Посланици ДЈБ потписали захтев за смену Вјерице Радете са места потпредседнице Скупштине

Доста је било пружио је подршку иницијативи Демократске странке и потписао захтев за смену Вјерице Радете са места потпредседнице Народне скупштине због недопустивог вређања и говора мржње према жртвама из Сребренице. Недопустиво је да таква особа буде потпредседник парламента, демократске институције свих грађана Србије.

Подстицање и афирмација говора мржње су опасни и могу имати далекосежне последице по наше друштво, те је осуда и санкционисање оваквих поступака изазваних од стране носилаца јавних функција неопходна.

Народни посланици Доста је било данас су потписали захтев за Радетину смену са места потпредседнице Народне скупштине због свесног наношења бола породицама жртава из Сребренице.

Подсећамо, ово није први пут да Радета вређа жртве и њихове породице, а таква пракса уобичајена je и код других функционера Српске радикалне странке.

Надамо се да се слични инциденти неће понављати, као и да ће актуелна власт престати да подстиче и толерише говор мржње.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Trebalo je I tražiti da se isključi iz Skupštine i kao poslanik, a od DJB sam očekivao i da pokrene postupak za oduzimanje poslaničkog mandata zločincu Šešelju.

    • Kada je u pitanju širenje govora mržnje, za to može da se pozove na poslanički imunitet i tu mi ništa ne možemo. Narodne poslanike biraju građani, a ukoliko se ne radi o nekom težem krivičnom delu za koje ne može da se pozove na imunitet, onda je moguće isključiti poslanika iz Skupštine. Nažalost, širenje govora mržnje nije povreda zakona koja je dovoljna za isključivanje iz parlamenta.

  • Vidim da Dveri nisu potpisali ovu inicijativu, što još jednom potvrđuje koliko je kratkovida i štetna bila odluka da DJB sa takvima pravi koaliciju.
    Pošto je Saša Radulović izgleda konačno “odbolovao” beogradske izbore i prekinuo zavet ćutanja, mogao bi i da objasni razloge za takav politički amaterizam, koji je ispoljio praveći koaliciju sa dotičnim Ljotićevcima i njihovim malim wannabe Vučićem.
    I onako nismo od njega dobili nikakvu analizu izbora u Beogradu, čiju je kampanju lično vodio, a onda se mudro povukao dok se prašina ne slegne.
    Ovaj potez Dveri, još je jedna u nizu dokaza o kakvom se političkom slepilu bivšeg rukovodstva radilo, a koliko je takva odluka dugoročno nanela štete pokretu, tek će se videti u budućnosti.

  • Да ли се разговара о могућности приступања Доста је било Савезу за Србију? Ова теме се нигде не спомиње на вашем веб сајту.