Косово и Метохија

ДЈБ писмом обавестио Вучића о захтеву за замрзавање Бриселског дијалога

Доста је било упутио је данас допис председнику Републике Србије, Александру Вучићу, којим га је обавестио да је од председнице Владе захтевао замрзавање разговора у Бриселу док Приштина не испуни свој део потписаних обавеза.

У писму се између осталог наводи:

“Без улажења у анализу тога да ли сте Ви, тада као први потпредседник Владе, и Ивица Дачић, као председник Владе, 2013. године уопште требали да потписујете тај и такав споразум, без изношења било каквих ставова о томе да ли је било у интересу Србије да испуњава тачке из потписаног споразума када је био очигледно да Приштина није и неће испунити ниједну, чињеница је да је Влада Републике Србије испунила све обавезе из Бриселског споразума и практично повукла државне органе Републике Србије са Севера Косова и Метохије. Приштина није испунила ниједну. Првих шест тачака Бриселског споразума односе се на Заједницу српских општина (ЗСО). Након шест година Приштина није чак понудила ни нацрт Статута ЗСО.”

“Сигурни смо да ћете се сложити да нема много смисла преговарати са неким ко шест година не испуњава било шта од договореног. Сигурни смо да ће ово разумети и међународна заједница, чак и они који нису наклоњени држави Србији.”

“Иако по Уставу Републике Србије, Ви немате надлежност да учествујете у преговорима са Приштином, већ је то надлежност искључиво Владе Републике Србије, сигурни смо да тиме што сте и даље председник СНС-а можете да утичете на своје партијске колеге у Влади Републике Србије и Народној Скупштини Републике Србије, да заштите интересе Републике Србије и њених грађана, посебно грађана на Косову и Метохији.”

Прилози:

– писмо председнику РС

dopis predsedniku RS

– писмо председници Владе РС

Допис Влади Србије

 

Повезани текстови:

ДЈБ упутио захтев Влади Републике Србије да замрзне преговоре у Бриселу

 

 

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Razložan i argumentovan (čak i pravno) zahtev koji bi čak i Vučicu omogućio pristojnu odstupnicu iz ovih pregovora pri čemu vitalni interesi Srbije ne bi bili dalje pogoršavani.

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Razumna politika naseg Dosta Je Bilo ne posustaje. Zdrave osnove nastanka DJB su nepogresivo odrzane. Kada posle nejasnjh aprilskih turbulenija nismo pogresili i prikljucilu se savezima i blokovima, ocigledno je da nas niko ni ne pominje. Neka smo ponovo na “Prvo Te ignorisu, pa ..)Nela smp na pocetku maratona,i bez moje podrske, smatram ozbiljno se bavimo politikom. Broj komentara na sajtu je opao, sns botovi nas ne troluju. Treba citati “Beogradski Glas”