Pusta i neuređena plaža jezera Veliki Zaton
Autorski tekst Istočna Srbija Saopštenje Turizam

DJB će urediti kupalište na Velikom Zatonu, ski-centar Rajkovo i vratiti turizam u Majdanpek

Dosta je bilo planira da uredi kupalište na jezeru Veliki Zaton, ski-centar Rajkovo, da izgradi pristanište kod Lepenskog vira i vrati turizam u Opštinu Majdanpek.

Ukoliko nam građani poklone poverenje na lokalnim izborima u Majdanpeku 2. septembra, vratićemo Opštinu Majdanpek na turističku mapu Srbije.

Ova opština je prebogata prirodnim i turističkim potencijalom, ali je sve zapušteno i opustelo zbog nesposobne vlasti koja već šest godina vodi ovaj grad.

Na teritoriji Opštine Majdanpek, nalazi se Rajkova pećina, jezero Veliki Zaton, nekada veliki ski-centar Rajkovo, koji je sada ruglo grada, a tu je i Nacionalni park Đerdap i obala Dunava duga 54 kilometara.

Postoje svi uslovi da Opština Majdanpek živi od turizma kao nekada, ali za to je potrebna lokalna vlast koja neće krasti i biti poslušni sluga šefu iz Beograda.

Para za razvoj turizma u Majdanpeku ima. Kada bi dva velika javna preduzeća, Srbija Šume i Nacionalni park Đerdap, plaćali korišćenje imovine Opštine Majdanpek, novca bi bilo dovoljno za razvoj turističkog potencijala ove opštine.

Sada taj novac ide u Beograd, partijskim očevima i mentorima napredne vlasti u Majdanpeku. Zato je čitava Opština Majdanpek pusta i zato mladi ljudi beže odavde u inostranstvo.

Drugog septembra ćemo izaći na izbore u Majdanpeku i glasati za promene koje može da donese lista 7 Dosta je bilo – Upalimo svetlo i naša Višnja Martinović, profesorka engleskog jezika i nocilac liste broj 7.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

3
Ostavite komentar

avatar
2500
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S.Z.Dosta je bilo Recent comment authors
najnoviji najstariji
S.Z.
Gost
S.Z.

I šta je bilo na izborima u Majdanpeku?
Tek sad vidim da kompletna Đilasova opozicija bojkotuje izbore, te su pored režima i vlaških stranaka od opozicije ostali još samo DJB i Dveri koji su u toj situaciji dozvolili sebi luksuz da idu u dve kolone. Ulog je veliki, to je poslednji voz za DJB da se profiliše kao snaga koja prelazi cenzus.
Ako to prođe u Majdanpeku, to bi bio neki čip za potkusurivanje u daljoj kombinatorici i pregrupisavanju na političkoj sceni Srbije. Ako ne prođe, onda DJB komotno može kod sebe da ugasi svetlo.

Promakao mi je stav DJB-a, da li je sada okupljanje cele opozicije pod Murtinim barjakom prihvatljivo, ako je Murta ponudio da nova vlast ima mandat samo u tehničkom kapacitetu, što smo već obavešteni da je ideja originalno potekla iz DJB-a?