Преносимо Саопштењe Скупштина

Скупштина у Нишу потврда непромењене политике ДЈБ

У Нишу се у суботу одржала ванредна Скупштина ДЈБ која је сазвана након последњих дешавања крајем октобра и почетком новембра ове године. На скупштини је великом већином потврђена политика ДЈБ по питању Косова и Метохије и нова политика ДЈБ према ЕУ.

– И поред ове друге по реду индуковане кризе у мање од годину дана, ДЈБ је успео да се наметне као опозициони лидер и као организација у којој нема места за колебљиве и уплашене, већ само за одлучне и храбре „Спартанце“. Они који су остали уз ДЈБ, одлучни су да својој деци понуде бољу будућност и спремни су за сурову борбу у Србији која је данас окована партократијом и медијским мраком, истакала је у свом уводном излагању заменица председника ДЈБ и народни посланик Бранка Стаменковић.

Немачка и Брисел подржавају аутократски режим Александра Вучића јер у томе проналазе свој директан економски колонијални интерес – Балкан јефтине радне снаге, војвођанско земљиште, Телеком, ЕПС и друге велике системе. ЕУ је у дубокој кризи идентитета и постала је полигон за доминацију Немачке и као таква нема будућност. Србија треба да се одреди према новоносталној ситуацији на међународној политичкој сцени, у светлу поделе на западу, сукоба САД и Немачке ЕУ, сукоба долар-евро за светску доминацију. Србија треба да буде део европских интеграција, али не и део пројекта ЕУ који је неповратно отишао у погрешном правцу. Европи је потребан другачији пројекат. Након изласка Британије из ЕУ у марту идуће године, више ништа неће бити исто. Почиње борба за другачију Европу у којој не доминира Немачка.

Када је о Косову и Метохији реч, Предлог закона о КиМ који је ДЈБ јавно презентовао у септембру представља државнички одговорно решење за нормализацију односа Београда са јужном покрајином, а у складу са међународним правом и Резолуцијом 1244.

У најновнијем нападу на ДЈБ, поред пет посланика, ДЈБ је напустило још четири члана, док су додатна четири члана избачена, чиме је пропао покушај урушавања организације. Показали смо да смо сазрели као организација и да смо у стању да се носимо са унутрашњим и спољним ударима. Као и приликом свих досадашњих напада на нашу организацију, са циљем да се побришемо с политичке сцене Србије, и овај пут су наши политички противници остали кратких рукава.

Борба коју ДЈБ води није борба за људе са слабим стомаком, за колебљиве, бојажљиве и људе који су спремни да продају интегритет зарад личних интереса. Настављамо да, као и досада, будемо чувар наде да Србија може бити другачија него што је данас – уређена земља у којој се лепо и радо живи.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Колико је било присутних? Колико је гласало? Колико за, колико против и колико уздржаних??? И наравно све се то поткрепи сликама па да нема лажи нема преваре!!,

    • Poštovani Ivane, odgovori na pitanja nisu tajni, dostupni su svim članovima DJB jer je reč o internoj skupštini stranke. Pozdrav

    • Znači, ko nije drug član, nego samo simpatizer i glasač, može jedino da veruje na reč, jer ovaj šturi tekst se samo ovlaž u prvoj rečenici bavi samom skupštinom, bez i jednog konkretnog podatka o samom glasanju, video snimka sa samog skupa itd.
      Ako je interna skupština, ne znači da sve treba da se odvija u ilegali.
      Kojim elektronskim medijima je poslat poziv da isprate skupštinu i ko se pojavio, da li je uopšte neko snimio taj skup kamerom?
      Na youtube, ima snimaka tribine koja je ranije održana u NIšu, a ništa u vezi skupštine, kao mnogo važnijeg događaja nisam uspeo da nađem.
      Da li je makar izabran novi predsednik, ako je već predhodni smenjen ili je i to ostavljeno u v.d stanju?