Политика Саопштењe

ДЈБ подржава ГГ “Критична маса” на изборима у Кули

У недељу, 16. децембра, одржавају се ванредни локални избори у општини Кула. ДЈБ на овим изборима подржава Групу грађана “Критична маса” која на изборима учествује под редним бројем 8. То је једина опозициона листа у Кули. На изборе излази и мањинска листа Руса. Све остале листе су листе СНС-а и његових сателита.

Локални избори у Србији, посебно у мањим општинама, већ годинама представљају изузетно изазован подухват за било коју опозициону снагу. Владајући СНС у мањим срединама брутално прекраја изборну вољу грађана путем притисака, уцена и застрашивања локалног становништва. У условима у којима је већини грађана било какво опозиционо политичко ангажовање директно повезано с егзистенцијалним питањима, шиканирањем од стране локалних служби, за многе и могућим губитком посла у јавном сектору њих или чланова њихове породице, изузетно је тешко пронаћи људе спремне да се отворено супротставе СНС-у личном кандидатуром на било којој опозиционој листи.

Имајући у виду овакво стање у целој Србији, политика ДЈБ за локалне изборе је да њени локални одбори покушају да окупе или учествују у окупљању локалних група грађана, неукаљаних људи без обзира на политичку припадност, доказаних противника СНС-а и њихових сателита, часних људи који нису учествовали у злоупотреби јавних ресурса, потписивању тајних уговора, намештеним тендерима, партијском запошљавању и који као и ДЈБ желе да уведу ред у својој општини.

Било какви позиви на бојкот локалних избора су лишени смисла и једина сврха им је да прикрију да нека политичка организација нема ни људе ни организацију у некој општини. На локалу се људи боре за своју општину и решавају конкретне комуналне и друге проблеме, тако да је било какво слање политичких порука лишено смисла.

Локални избори су расписани у 4 општине за 16. децембар. У Кладову и Дољевцу ниједна опозициона листа неће изаћи на изборе. ДЈБ има организацију у Кладову, али због великог страха није успело креирање локалне групе грађана. У Дољевцу ДЈБ нема организацију. ДЈБ подржава групе грађана у Лучанима и Кули и учествује на њима.

Позивамо све симпатизере и чланове ДЈБ да у недељу на изборима у Кули заокруже број 8. и својим гласом подрже групу грађана “Критична маса”.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bojkot izbora itekako ima smisla na svim nivoima, ako su uslovi za izlazak na izbore takvi kakvim ste ih opisali, a siguran sam da jesu.
    Da li bi imalo smisla izaći na lokalne izbore u Hitlerovoj Nemačkoj, sa obrazloženjem da se tu rešavaju komunalni problemi građana.
    NIkakvi problemi građana se neće rešiti učešćem na takvim izborima, u atmosferi straha, ucena, linča i fizičkog maltretiranja političkih protivnika.
    To se gospodo zove diktatura, a izbori su samo kulisa u kojoj dikatatoru treba što više statista, kako bi stvorio privid demokratije.
    Zašto mu pomagati u tome?
    Cenim i poštujem hrabrost svih onih koje se, pogotovo na lokalu suprostavljaju ovom režimu, ali u ovakvim uslovima rezultati izbora će biti potpuno nerealni i još više će oterati ljude u apatiju, apstinenciju, a mnoge i u inostranstvo, što “vođa” i želi.