Политика Саопштењe

Бранка Стаменковић стигла на заседање Савета Европе, СНС осрамотио Србију

Након што је председница делегације Народне Скупштине Републике Србије у Савету Европе, чланица СНС-а Александра Томић покушала да спречи Бранку Стаменковић да дође на заседање Савета Европе у Стразбур тако што скупштинским службама није дала да Бранку обавесте о заседању, да јој купе карту и резервишу хотел, Бранка је, након протеста упућеног генералном секретару Савета Европе и уз помоћ пријатеља ДЈБ из редова посланика противника ЕУ у Савету Европе, стигла у Стразбур, експресно је акредитована и данас учествује у заседању.

Савет Европе није ЕУ, а није није ни СНС-ова партијска испостава. Парламентарна скупштина Савета Европе састављена је од народних посланика свих европских земаља. Делегација Народне скупштине Србије у парламенту Савета Европе има седам представника: три посланика из редова СНС-а, једног из СВМ-а, једног из СРС, једног из СПС-а и једног из ДЈБ-а. Другим речима, ДЈБ је једини представник српске опозиције у Савету Европе.

СНС на све начине, незаконите и крајње неморалне, покушава да угуши глас опозиције не само у Србији, већ и у свету. Овај пут им то није успело. СНС је овим својим неуспелим покушајем пре свега осрамотио Србију.

Бранка Стаменковић ће на заседању Савета Европе говорити о погубној политици ЕУ која подржава аутократе на Балкану, о колонијалној политици Немачке на Балкану, и о потупној разградњи демократије у Србији. Говориће и о потпуном медијском мраку, корупцији у врху власти, спрези власти са криминалом, партократији која је све три гране власти подвела под своју партијску власт, манипулацијма са бирачким списковима и изборним крађама, о застрашивању грађана, и о поруци коју Немачка у капуту ЕУ шаље нашим грађанима да “Србија иде у добром правцу”.

Посланица СНС-а Александра Томић, која је покушала да спречи Бранку Стаменковић, је доктор економских наука, председница Одбора за Финансије и контролу буџета Републике Србије, а  позната је по говору у скупштини у коме је експозе Александра Вучића назвала “научним радом који ће економисти проучавати”.

 

 

Повезани текстови:

ДЈБ уложио протест Савету Европе на поступање Александра Томић 

СНС самовољно искључио ДЈБ из Савета Европе

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • “Посланица СНС-а Александра Томић, која је покушала да спречи Бранку Стаменковић, је доктор економских наука, председница Одбора за Финансије и контролу буџета Републике Србије, а позната је по говору у скупштини у коме је експозе Александра Вучића назвала “научним радом који ће економисти проучавати”.”

    Ja mislim da je rekla i nešto u fazonu da taj ekspoze treba da postane deo obavezne školske lektire ili tako nekako 🙂 Nadmašila i mučenog Atlagića.

  • Pozdrav svima iz sve snage od jednog Zike.
    Dok se Branke ne vrati, ako ima koga nek odgovori, ako nema. nema veze.
    – Koliko dana ce biti Branka u Strazburu, tj koliko sati traje Zasedanje?
    – Da li ce se “izboriti” za izlaganje?
    – Da li cemo moci videti to izlaganje ako se za njega izbori?
    – I da zna Branka, ako se izbori za izlaganje, i “ne snadje se” i samo 10 posto od gore navedenog pomene dovoljno je. Neka se ne brine.