VIDEO Гостовање Интервју

(Видео) Бранка Стаменковић: Јединствена опозициона листа да, али не са рециклираним политичарима

– Да имамо слободне и отворене медије, прелетачи би били јавно прозвани и не би могли тек тако да тргују својим мандатом и тако градили политичке каријере, рекла је на почетку свог гостовања у емисији “Центар” председница Доста је било Бранка Стаменковић.

Једна од тема емисије биле су и огромне субвенције које држава Србија плаћа страним компанијама.

– Субвенције страним инвеститорима убијају домаће предузетнике. Странци у виду нелојалне конкуренције стижу у Србију потпомогнути огромним субвенцијама, док домаћи предузетник грца због огромних намета у сопственој земљи, рекла је Стаменковић.

– Не кривим младе који одлазе у иностранство јер неће да раде у Србији за 200 евра. Са овом економском политиком, у Србији нико ко није члан владајуће коалиције не може да напредује и просперира. У иностранству може и зато ће млади наставити да одлазе све док не променимо економску политику. ДЈБ то може, закључила је Бранка Стаменковић.

Погледајте целу емисију “Центар”.

Видео у власништву продукције “Србин инфо”

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Draga Branka, stvarni svet je takođe i svet pragmatizma. Pragmatizam ne znači kriminal, korupciju. Redosled poteza je ono što DJB ne razume. Da nisam bilo čiji “bot” (danski sam državljanin, ne zavisim ni od koga), verovatno se može dokazati, ako se igde vodi neka evidencija a komentari koji su ovde postirani godinama, negde čuvaju. Donirao sam 2016. u aprilu (pre izbora)Betelgeuse, stid me što to pominjem…
    Redosled poteza, zdrav razum:
    1. izboriti se za NORMALNOST (normalne demokratkse uslove izbora, da sad ne nabrajam – samo neki, slobodni mediji, međunarodna kontrola svih izbornih mesta, ažurirani birački spiskovi…)
    2. kada se stvore neophodni uslovi, tek tada se DJB izdvaja i promoviše svoj program.

    Ukoliko se traži u zemlji Srbiji koja NIKADA u svojoj istoriji, ali nikada, nije imala period demokratije od makar mesec dana, elem, neki savršeni POČETNI uslovi (u smislu “stare” vlasti i “novih” lica a ne demokratskih izbornih uslova koji MORAJU postojati), onda je bitka unapred izgubljena. Ne zaboravite koliko će se morati raditi na mentalitetu koji smatra da je kraduckanje i snalaženje normalna stvar. ne posmatrajte svet prema svojim moralnim kriterijuima, jer u demokratiji odlučuje većina a ne pamet, moral itd. Vi ste verovatno pošteno ljudsko biće (mislim i o sebi tako), ali jedinka nije slika društva.

    • Mnogi ljudi ne razumeju da je nasa drzava “preuzeta” od mocnih krugova unutar zemlje koji su svoju moc stekli korupcijom. Takoodje veliki uticaj imaju interesi stranaca. Interesi i jednih i drugih u mnogome odredjuju stanje stvari kod nas. Stranci zele da ostvare svoje geo~politicke ciljeve dok nasi “bogatasi” zele da zadrze svoje bogatstvo i da ne dodju pod udar pravde. Stranci nemaju zelju da se nasa zemlja uredi pre nego oni izguraju svoje interese a domaci “bogatuni”takoodje jer bi “postradali” od ruke pravnog sistema.
      Ni jedni ni drugi ne sede skrstenih ruku vec rade sve da osuete bilo kakve promene na bolje sto je razlog cinjenice da se mi vrtimo u krug 30 godina. Takoodje oni svoje “zapreke” stavljaju bas na kljucna mesta kao sto su mediji, biracki spiskovi,transparentnost…itd.
      Ti spoljni i unutrasnji centri moci imaju svoje ljude koje placaju za rad na gradjenju pa razgradjivanju sistema…gradjenje radi podrske naroda a razgradjivanje radi interesa onih koji ih placaju.
      Po meni udruzivanje sa onima koji su dokazane prodane duse, paraziti i partokrate nema nikakvog smisla jer ce oni minirati u jednom trenutku sve dogovoreno i tako spreciti da se nesto promeni.Cisto gubljenje vremena.Mozda se cini da DJB strategija spora ali upravo je suprotno,brze je sporije pa uspeti, nego nikad jer to znaci ne uspeti…

  • Branka razvaljuje!Mnogo mi se svidja Branka.Nisam ocekivala da ce biti ovako dobra.I ovaj intervju i onaj za Espreso je odlican.Branka se svidja ljudima,svidjala im se i u Skupstini(kada je ja moram priznati,nisam mnogo pratila,sorry Branka).Nepokolebljivi i uporni borac,srčana, odana, pouzdana,otresita,drčna,duhovita.Sve lepo objasni,političarka a kao da nije,žena iz naroda,žena koja šeta sa nama,leži u bolnici sa nama,vozi se gradskim prevozom,sluša narod,bavi se narodom,poštuje narod.Branka,jedna od nas,”voice of the people”, vox populi