LOKAL Војводина Саопштењe

МОНОПОЛСКЕ ПРЕТЊЕ ИЗМИШЉЕНИМ НАКНАДАМА

ЈКП “Лисје” ових дана шаље готово претеће порукe суграђанима, опомињући их на плаћање свеже измишљених накнада. Пуну подршку овом предузећу пружају градске владајуће структуре, и то кроз Надзорни одбор, који је одобрио најновију инвентивност на тему “како данас извршити наплату за рок од 15 година”.
Илустроваћемо ово на примеру закупа  уређене парцеле, за коју ово предузеће предвиђа ИСКЉУЧИВО могућност петнаестогодишњег закупа, по цени од 22.720 динара, на 4 месечне рате или од 19.312 динара, уколико се одлучите за готовинско плаћање. Важно је нагласити да су у време склапања ових уговора постојали различити рокови, па и десетогодишњи, али као најдужи које је могуће уговорити. Шта ово монополско предузеће спречава у намери да још данас наплати суму за читавих 100, 500 или 1000 година? Евидентно ништа, јер њима наш новац треба ОДМАХ, а баве се сигурним монополским послом, који злоупотребљавају на најгори могући начин, без слободе воље уговарања по питању не само периода закупа, већ и цене и врсте услуге. 

Уз све наведено, напомињемо да “Лисје” наплаћује и 1.950 динара као обједињену накнаду за коришћење, одржавање гробља и затравњене површине. Увелико отимају и приградска гробља, грађена искључиво самодоприносом мештана, како би и њих ојадили на исти начин. 

Због свега овога, разматрамо и припремамо одоговарајућу правну, али и политичку AKЦИЈУ у смислу укидања ових бестијалних намета нашим суграђанима. ПОЗИВАМО ВАС ДА НАМ СЕ ПРИДРУЖИТЕ! Дођите у просторије покрета “Доста је било” Нови Сад (Трг републике 11) , јавите нам се на е-маил (novisad@dostajebilo.rs) или телефон (021424288) како бисмо евидентирали ваше искуство и предлог за припрему будуће заједничке акције овим поводом.

ГО “Доста је било” Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар